Hát aztán nagyon vigyázz/vigyázzatok/ magatokra.Mi különben Ixiában a nyugati part északi részén tanyáztunk.Ha kocsit béreltek a kedvemért mán menjetek el Monolithoszba.Nekem az a hely nagyon tetszett és oda jártunk le kocsival fürdeni.Igaz Faliraki a sziget keleti oldalán van,de mi kocsival mindent bejártunk,csak egyet nem, mert ahhoz terepjáró kellett volna a sziget közepén Laerma.Atosszal nem mertem nekivágni mert kicsi a szabadmagassága és ha valahol lecibáltatom a kocsi alját,a kipufogót akkor annyi.
Mégegyszer jó nyaralást!Üdvözlöm a rodoszi "kóborapácákat"
Most nézem te nagyon magadra maradtál itt a Zante topikba.Ha nem kérdezel nagyon nehéz rá válaszolni.Mi Szûzek tartsunk össze!Igen fiú és ráadásul még szûz is vagyok...Na,na nem úgy ahogy ilyenkor egyesek gondolják...Szûz jegyben születtem, még a Petõfi Sanyi idejében...Igaz nem paroláztam vele ,de ismertem õt.Verseibõl...
Szóval Katácska kérdezz, mert sokan tudnak konkrétummal szolgálni,az õ szolgálati idejük lejárt és bánatukra haza kellett jönni.Zantéval kapcsolatban viszont én tényleg szüzi vagyok,de mán nem sokáig, remélem.
Hát én nagyon sajnálom,vagy sajnálnám ha átmentél egy másik fórumra.
Úgy látom ezt tetted ,de én sajnos nem tudtalak kielégíteni,mivel nem jártam még Zantén.Csak vissza kellett vóna lapoznod ebben a topikban és nagyon sok infót tanátál vóna.Bizony!
Hát elfelejtetettem megírni, hogy épp nemrég került fel egy Zantéról szóló beszámoló, hát aztán abból is meríthettél volna információkat na nem olyan túl sokat, de eleget ahhoz,hogy elutazz.Monddjuk arra elég is ...Az elutazásra.Érdekes stílus,de a szinvonal az egy kicsit hagyományos... Szóból ért az ember.Ha keresed Abc99, egyhíján
100 irta.
MInden részvétem a tied! :
Most jött a hirtelen ötlet, hogy ide mennénk nyaralni idén szeptemberben. Kréta és Rodosz mellett úgy tûnik ez lesz a befutó, de még vannak bennem bizonytalanságok.
Pl. hogy milyen idõ van ilyenkor ezen a vidéken? Sehol nem találtam erre vonatkozó információt, pedig ez kellene, hogy meghatározza a döntésünket. Alapvetõen jó meleg, igazi nyári idõs helyre szeretnénk menni, csak nyáron nemjutottunk el sehová.
Azért akarun kkissebb szigetre menni, mert robogóval szeretnénk pörögni folyamatosan. Erre ez jó helyszín? Hova menjünk, mit nézzünk? Mindenre kiváncsi vagyok...
Argassi milyen helyszín? Itt van egy szállás, amit kinéztem.
Szóval minden érdekel, de kimondottan erre is írjatok plíz!
Kedves fórumtársak, alábbiakban beollóztam hazatértünk után az utazási irodának küldött levelünket, melyben érdekes infokat olvasni az ott tapasztaltakról. Szerintem érdemes elolvasni!
Hazaérkeztünk nyaralásunkból, mely igen jól sikeredett, eltekintve a lent írtaktól. Autóval voltunk, az utazás részleteirõl bárkinek tudunk részleteket nyújtani, ha bármi infora van szüksége. Autóval a szigetet is tövirõl hegyire bejártuk, sok hasznos info került a birtokunkba. És egy jó tanács: kompjegyet visszafelé idõben tessék megvenni, ha nem akar valaki egy plusz napot eltölteni a napfényes Zakynthosí kikötõben teljes menetfelszerelésben. Összességében jó választás volt a hely, bár vannak hiányosságai, nem is kevés. Az apartmanunk kritikán aluli volt, helyét tekintve a megjelölt Laganas helyett Agios Sostisban! Utalag nem kis örömünkre. A sziget "elangolosodása" olyan mértékû, hogy minden képzeletet felülmúló hanyatlás van jelen a nagyobb üdülõvárosokban. Hál istennek sok olyan jó helyet találni a szigeten ahol még aktívan találkozhatunk a vérbeli görög kultúra, gasztronómia és vendégszeretet csodáival. Bárkinek kérdése van akár az úttal , akár a szigettel kapcsolatban írjon bátran!!!! Élménybeszámoló talán késõbb összeáll.
Íme a fent megjelölt levél okulásnak:
Tisztelt Grand Tours Utazási Iroda!
Idén Aug.11.-tõl az önök szervezsésben voltunk pihenni, nyaralni Zakynthos szigetén a NIKOS apartmanban. Mivel már több alkalommal voltunk már Görögországban, így némileg volt elképzelésünk, hogy mi vár ránk, nem voltak túlzóak az elképzeléseink, elvárásaink. Amit viszont az idei pihenés(nek indult) idején tapasztaltunk, minden képzeletet felülmúlt. Egyéni utasként autóval vágtunk neki az útnak Szegedrõl, az önök irodája által igen szegényes információk alapján a sziget felé. Mindössze egy sematikus szigettérkép, melyen egy pici x-el bejelölve egy utazási irodát, ahol jelentkeznünk kell, illetve egy komp menetrend teljesen görög betûkkel.(igaz, kiemelõvel megjelölve néhány sort) Ezek nem is jelentettek problémát, mivel idegen nyelvet beszélünk, internetrõl számos infohoz hozzá tudtunk jutni és talpraesett családnak gondoltuk magunkat, így elindultunk mikndennemû rossz érzés nélkül a vágyott pihenés felé.A szigetre történõ megérkezésünkkor ért bennünket az elsõ sokk. Felkeresvén az önök által megküldött infok alapján a kinti utazási irodát, ott egy teljesen perfekt angolul beszélõ hölgy tájékoztatott bennünket, hogy a keresett idegenvezetõnket itt hiába keressük, de segítségül felhívják nekünk. A kinti idegenvezetõnk a telefonba Hagymássy Szilvia néven jelentkezett be és tájékoztatott bennünket, hogy mi ott bizony nem jó helyen járunk, induljunk el Laganas felé, az apartmanházat pedíg meg fogjuk ismerni, hisz "úgyis ki lesz rá írva a neve"!!!! Kulcs a zárban, jó pihenést!!! Ezzel rövidre zárva a beszélgetést bontotta a vonalat. Elsõ eszmélésünkben fel sem fogtuk a hallottakat, hisz egy közel 28 órás autós utazás volt a hátunk mögött. Félálmosan elindultunk Laganas felé, bízván, hogy egyértelmû lesz a kérdés. Odaérve gyorsan bizonyossá vált, hogy tévedtünk. Felocsúdva a hallottakból, kezdett "nyílni a bicska a zsebemben", nincs mit tenni ...telefon!! MIndez persze saját költségünkön, igen drágán Görögországi mobilt hívva! Hallva hangszínem változását, immáron részletesebben tájékoztatott, hogy tulajdonképpen egy kisutcába kanyarodva, jónéhány kanyaron és keresztezõdésen keresztül eljutunk Laganastól jónéhány km-re levõ kisvárosba Agios Sostisba és ott az elmondása szerint egyértelmûen megtaláljuk szállásunkat. Délután 5 órakkor tájékoztató egy általa megnevezett étteremben, helyérõl érdeklõdjünk szomszédainktól(!), bár az elmondása szerint ezt könnyebb megtalálni, mint az apartmant, így jobb is, ha MOST azonnal oda megyünk, mert õ most ott van és akkor személyesen elmond mindent. Irány a megjelölt étterem! 20 perc keresgélés és olivaligetek rengetegében és keresztezõdéseiben történõ forgolódás után odaértünk. Kérdezvén a jókedélyû szakállas étteremvezetõt vezetõnk hollétérõl, közölte, ITT BIZONY NINCS!!!! Ismét telefon (ismét saját költség), immáron ingerülten, hogy ITT VAGYUNK!!!!!! Válasza nem kissé vérlázító, miszerint kissé odébb keressük, mert .....nem is érdekel miért õ most nincs ott! Irány tovább, végre találkozó! Kissé feldúlt fejjel, nyúzottan kiszállva autónkból, félvállról közölte, hogy apartmant itt , meg ott találjuk, keressük bátran, kulcs a zárban, jó pihenést, 5 kor a már megismert(itt elborult a fejem) étteremben tájékoztató! NA EZT EGY IDEJE MÁR TUDTUK!! Ismét kalandozó túra, és bõ 15 perc alatt a prospektusból ismert kép alapján meg is találtuk hõn áhított phenésünk helyét! Kulcs valóban a zárban, irány be!!!! Gondoltam magamban minden kezdet nehéz, felejtsünk gyorsan, nyaraljunk. Itt jegyezném meg, a hozzáállás VÉRLÁZÍTÓ!!!!! Nem kevés összegbõl, nem kis nehézségek árán eljutunk az általunk választott helyre és ott teljes reszignáltságot és elutasítást találunk még az utazsái iroda részérõl is(Mert ugye abban megeggezhetünk, hogy a telepített idegenvezetõ az utazási irodát képviseli teljes valójában) . Visszatérve a kissé fura kezdethez, miután csak rávettük magunkat a részvételen( hozzáteszem erõsen gondolkodtam a kihagyásán), elmentünk a tájékoztatóra. Ott szerény 60 perc alatt élõ reklámként számításba vettük az általa preferált éttermet, boltot (nem kis bújtatott reklám), de a hasznos információkról egy árva szót sem! Feltéve néháyn hasznos kérdést, miszerint ha orvos kell, kit hívjunk, csak egy flegma: "hívjanak engem, én szólok majd az orvosnak" választ kaptunk. Itt kívánom megjegyezni, talpraesett emberként fel szoktunk készülni sürgõs esetben hívandó számokról (mentõ, rendõr, tûzoltó), illetve a 112-es nemz. hívószám sem ismeretlen, mégis hasznos lehet olyan embereknek, akik elõször járnak ott, és nincs ismeretük ezekrõl! Komoly bajok származhatnak belõle. Jót mosolyogtam magamban, és elképzeltem, hogy ne adj isten komoly bajban keresgetem a számát a telefonomban és saját költségemen bájcsevegek, mikor lehet, minden perc számít! Ekkor tudtam, itt sok jóra nem számítatunk ettõl a nõtõl. Az egész csoportban csak mi nem kaptunk üdvözlõ frissítõt(bér nem tudom ez összefüggésben van e személyünkkel) Közölte még a nem kevés pénzért igénybe vehetõ programok lehetõségét, majd a heti 3 x fél órás (!!!) ügyeleti idejét, mikor elérhetjük!!! Miután közöltük, hogy klímát szeretnénk igénybevenni a szobánkban, flegma hangon közölte, hogy ezt az apartmanunkban kellett volbna jelezni, de lesz kegyes és elintézi nekünk. Az ég szerelmére kinél jeleztem volna, ha egy árva lélekkel sem találkoztunk beköltözésünkkor, illetve még arra sem volt hajlandó, hogy eljöjjön és megmutassa nekünk a ház helyét! Ebben a pillanatban ott közel álltam, hogy erõsen felháborodom és mindenki láttára elkezdem sorolni a szûk 3 óra alatt tapasztaltakat, de nem tettem, gondolván a többiekre és saját nyugalmam érdekében. Dühösen elhagytuk a tájékoztató helyszínét semminemû hasznos info birtokában!1 nap múlva kaptunk egy távirányítót a klímához, már nem is számítottunk rá! Idegenvezetõnk elmondása szerint minden nap meglátogatja vendégeit a szobáiknál, és megkérdezi, minden rendben van e? Másnap direkt várva erre az alkalomra, figyeltem és meg is érkezett. Mivel ablak nyilt a függõfolyosóra, így hallhattam, hogy minden szobába bekopog, kedélyesen elbeszélget, van e probléma, MAJD A MI AJTÓNKAT AKKURÁTUSAN KIHAGYVA A KÖV. szobába kopog. Ez volt a TOP!!!! Egész héten színét sem láttuk. Talán jobb is! Idegenvezetõnkrõl még annyit, hogy elutazásunk napján kinéztük a 10 órakkor induló kompot, és kiérvén a kikötõbe a jegyirodában nem kis meglepetésünkre közölték, hogy már napok óta nincs jegy és csak az esti 6 órás komp tud elvinni bennünket. Ez cirka 10 órás autóba pakolt várakozás a napon, fürödni már nem igazán a tiszta testre a só miatt, apartman már nincs, illetve városnézésre sem túl alkalmas 40 fokban tudván, hogy nem kis út vár még hazáig. Igazán közölhette volna az idegenvezetõ velünk, hogy kifele idõben vegyünk jegyet, mert pórul járhatunk. Határozottan ki merem jelenteni, hogy a fent nevezett személy teljességgel alkalmatlan a feladatra, emberekkel történõ kapcsolattartásra pedíg a legkevésbé. Képes beárnyékolni egy család pihenését, nem kis kockázati tényezõket hagyva maga után egy esetleges probléma során a hiányos tájékoztatás miatt. FELHÁBORÍTÓ és elszomorító, hogy ezzel az önök cégét képviseli és az emberekben az önök cégérõl alkotott képet rombolja maximálisan. Ezen vélemény sorsdöntõ lehet egy akár jövõre történõ foglalás során az utazási iroda választást tekintve is jónéhány embernél!!! Így lehet csak igazán utasokat veszíteni. Mellékesen jegyzem meg, hogy a prospektusokban sehol nem volt megjelölve, hogy a kétlégterû apartmanban a szobák nem külön nyílnak, hanem "átjárós", illetve, hogy az egyik szoba ezekbõl egy ABLAKTALAN LYUK 2 ajtóval. Az apartman minõsége jóindulattal sem nevezhetõ átlagosnak, maximum lakhatónak Nem árt közölni azt sem, hogy a LAGANAS-i fõutcához közel megjelölt apartmannak semmi köze a helyiséghez, az legalább 30 perces gyalogtúrával éhetõ el és Agios Sostisban van! (ami igaz, néha nem hátrány a nyüzsi miatt) Szeretnék ha tudnák, hogy itt most nem azért írtam le mindezt, hogy mindenféle fenyegetõséssel és felháborodásommal kártérítésért folyamodjak, pusztán golndoltam õszintén leírom a véleményemet az Önök által árusított nyaralás árnyoldalairól, melyek egy kevésbé megértõ utas esetében nem kis gondokat okozhat önöknek. Az utazásunkat és pihenésünkket mindazonáltal széppé varázsoltuk magunknak, saját magunk szervezésében megtartott fakultatív programjaink által, megkímélve magunkat a tapasztalt hiányosságok eredménytelen hangoztatásából adódó kellemetlen idegállapot kerülésével. Nyaralásuk sikerességéhez az önök cége a legkissebb mértékben sem járult hozzá, eredményessége pedig csakis tapasztalatainknak és ismereteinknek köszönhetjük. Kívánok önöknek sok ilyen megértõ utast, remélem lesz ki megszívlelje az elhangzottakat, ezzel javítva az önök cégérõl kialakult képet!
Üdvözlettel: Haris László és Harisné Z. Nagy Szilvia
Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúfságok estek meg veletek, de fõ, hogy feltaláltátok magatokat és a nyaralás így is jól sikerült!
Egyébként sajnos jellemzõ, hogy szinte mindenhol adódnak kisebb-nagyobb problémák, és az utazási irodák hozzáállása minõsíthetetlen!
Egyébként annyit tanácsolnék, hogy ezt a kis szösszenetet a TAPASZTALATOK/UTAZÁSI IRODÁK topikba is tedd fel, és írdd meg, hogy pontosan melyik utazási irodáról van szó, mert mi többiek csak így okulhatunk belõle!
Azt, hogy szeptemberben milyen az idõ Zakynthoson nem tudom, mert én július végén augusztus elején voltam. Elméletileg akkor is kellemes nyári meleg van, de ezt senki nem tudja Neked garantálni.
Épített látnivaló nem sok van Zantén, de ami kihagyhatatlan az északon a Kék barlangok, Navaggió-öböl nyugaton, Porto Vromi, Keri sziklái délen, Porto Zorro és Porto Rama gyönyörû partjai, valamint érdemes megnézni Zakynthos várost is. A város feletti Bohaliból gyönyörû a kilátás, azért is érdemes felmenni, igaz a várból a külsõ falakon kívül nem sok maradt.
Argassi tengerpartja nagyon keskeny és inkább kavicsos. Tsilivinek sokkal jobb a tengerpartja. Laganas egy nagyon nyüzsgõ (fõleg éjszaka) város és a sok bunkó angol miatt pihenésre nem igen alkalmas, de amennyiben bulizni akarsz, akkor ott a helyed.
Egyébként sok fotót találsz Zakynthosról itt a hellasz.hu "Fotóalbum" rovatában, a "Beszámolók" rovatban élménybeszámolókat, a "Leírások" rovatban pedig a szigetrõl készült információkat olvashatsz.
Nagyon sajnálom, hogy megkeserítette Szilvia a nyaralásotokat. Én ismerem Õt és a lányát Dórit is, mert tavaly nekünk is Õ volt a telepített idegenvezetõnk Zantén, csak akkor még az Aeolus utazási iroda alkalmazottjaként dolgozott. Látom nem sokat változott azóta, tavaly sem állt a helyzet magaslatán, pedig a korából kiindulva bõven kellene, hogy rutinos, nagy gyakorlattal rendelkezõ profi idegenvezetõ legyen. Mi csak a Kefalóniai kirándulásra mentünk Vele, de elég szervezetlen volt.
Kíváncsi vagyok, hogy jövõre melyik utazási irodánál tûnik fel ismét.
Mi az Imperátor Travellal megyünk,nagyon merem remélni ,hogy nem lesz különösebb gondunk. Az még a megnyugtató, hogy ahova mi megyünk, ott a most Rhodoson nyaraló Prüntyi már teljes egészében lekáderezett ,én meg õt.Ugyan abban az apartmanban,szobában lakott ahová mi megyünk és u.a. minden.Az idegenvezetõrõl is csak pozitívat mondott,egyedül csak a travel által istápolt kocsibérlést biztosító kölcsönzõ árai döbbenetesek!Attól ökölbe szorúl az ember talpa... :
Kezdõdhet az utolsó idõszak néha idegesítõ várakozása. Azokat az árakat nem akartam elhinni és azt a kevés választékot.Felhívtam az irodát és tényleg ezeket a véforraló dolgokat szkenelte be.Az az érzésem ,hogy nem lehet nekük forgalmuk.Hogy kapjanak reklámot és hogy ti ne menjtek hozzájuk Az IONIAS-ról van szó.Laganasziak.