Sziasztok!
Tavaly az Aeolussal utaztam és rosszat nem tudok mondani rájuk. Azt kaptam tõlük, amire számítottam. Utazás, szállás rendben volt. Egy dolog azért van, amit tudni kell róluk. Nem minden esetben van magyarul beszélõ kitelepített idegenvezetõjük. Santorínin egy Szlovák lány várt minket, aki nagyon kedves és segítõkész volt, de magyarul nem tudott egy szót sem.Angolul, görögül jól beszélt.
Az idén ismerõseim Kalymnoson voltak velük és õk is így jártak. Nekik sem szóltak elõre az irodában.
Santorínire Pozsonyból indult a gépünk ( 3-an voltunk magyarok a csoportban ) és a transzfert az iroda intézte, benne volt az árban. Nem volt semmi gond.
Máskor is szivesen utaznék velük.
Azt elfelejtettem írni, hogy az ár amit írtam, már 12% kedvezményt tartalmazott. Szerintem úgy is nagyon olcsó. Egyébként nem biztos hogy jobban jársz, ha csak repjegyet vásárolsz (amennyiben adnak), mert emlékeim szerint általában 45-50 ezer forint/fõ körül van a repjegy sok irodánál, és erre még rájön a reptéri illeték, biztosítások, kerozin díj. Ha összeadod kb. 80 ezer/fõ csak a repjegy és ehhez jönne még a szállás.
Egyébként az Aeolusnak a legolcsóbbak az útjai szerintem, mert a legtöbb irodánál egy hetet nyaralhatsz csak azért az összegért, amiért itt 11 vagy 12 napot.
Örülök, hogy tetszett a beszámolóm. Megpróbáltam olyan részletesre írni, hogy aki elolvassa az korrekt tájékozódást kapjon a helyrõl, árakról, stb.
Köszi az infot! Hasonló gondolataim vannak nekem is, a "csak charterjárat megy a szigetekre"-dologra viszont még nem gondoltam! Megpróbálok majd utánaásni, hogy hátha mégis fel lehet jutni a gépre utazási iroda nélkül is. Az ár nagyon baráti, az Aeolusszal már szemezek egy ideje.
Az egyéni utazással szerintem az a baj ezekre a szigetekre, hogy tudtommal csak charter gépekkel lehet repülni oda közvetlenül. Az irodáktól pedig nem igen kapsz repjegyet, ha nem náluk foglalod le a szállást is.
Zakynthoson én az Aeolusszal voltam idén, és semmi komoly probléma nem volt velük. A Lukas apartman pedig kifejezetten klassz, ha szereted a nyugit, és a tenger közelségére vágysz. Kocsit nem muszály a reptéren bérelni, hiszen kérésedre "házhoz viszik" az autót, addíg pedig az árban lévõ transzfer busszal mehetsz. Az élménybeszámolómat emlékeim szerint olvastad, abban minden fontosat leírtam az apartmanról és környékérõl is. Az ára kettõnknek július 27-tõl augusztus 07-ig (12 nap/11 éj) mindennel együtt (szállás, repjegy, transzfer, reptéri illeték, kerozin + biztonsági díj, stornó + baleset, poggyász biztosítás) 190 ezer forint körül volt.
A felvetésemmel kapcsolatban egyetértek mindenkivel:
1. várjuk meg Jox-ot, hogy mi az õ véleménye (megvalósíthatóság, ötlet létjogosultsága)
2. káoszt és ismétlést nem szeretnék
3. ezek személyes tapasztalatok lennének, ki-ki maga dönt, hogy hisz-e neki: ha valamirõl mindenki csak jót mond, nem lehet talán nagy melléfogás; ha valamiról jó és rossz vélemény van, akkor ott talán érdemes elgondolkodni, "kikérdezni" tapasztalt utastársunkat!
4. két apartman, szállodát egy városban össze lehet hasonlítani, Krétát Korfuval nyilván nem, nem is ez a cél
Más téma:
Hát épp gondolkodóban vagyunk, hová is menjünk jövõre és milyen utazási irodával. Eddig Neckermannal voltunk, annak a színvonalát és árait ismerjük.
A kisebb irodáktól kicsit tartunk, nehogy csõdbe menjenek szeptemberig vagy a végén mégiscsak neckermann-árba jöjjön ki az olcsóbb utazás, csak még olyan színvonalon se.
Repülnénk valamelyik szigetre (esetleg Santorini, Zakynthos, Korfu), ahol egy kellemes önellátó apartmant vagy ellátás nélküli szállodát vennénk célba bérelt autóval a reptérrõl.
Sok változós egyenlet, és ahogy látom, akad buktató bõven, de azért jól is elsülhet a dolog.
Szerintetek ilyen tervekkel melyik uatzási irodánál érdemes kopogtatni? Vagy legyünk bátrak és intézzünk mindent magunk?!
Kíváncsi lennénk a véleményetekre...
Szia Csutek!
Én kértem nyár elején az Andromédától katalógust, de mikor belenéztem már, tudtam, hogy nem utazunk velük. A külön díjak elég durvák.
De azért gondoltam hiszek nekik, ezért Paraliáról akkor mentünk át Makrigialosba mikor azt írták kagylófesztivál lesz. Hát nem akkor volt. Ha ezt elõbb tudjuk, nem szombaton, hanem pénteken a piacra mentünk volna át, mert szeretem a görög piacokat.
Hát róluk csak ennyit.
Hát,tényleg lett itt minden...és mindenkinek van igaza is!Én továbbra is támogatnám az uj topokot,szerintem sok idõt is megtakarithatnánk vele.Nyilván mindenki olvasgatja az egész fórumot,ha szállást,uticélt keres,de ha lenne egy ilyen összesitõ táblázat,csak rákeresne a konkrétumokra,és tudná,érdemes-e egyáltalán tovább foglalkozni az adott szállással.Az idei tapasztalatom alapján,ha elõre meg tudtam volna nézni,másik szállást keresek!!/Az valóban igaz,hogy nem egyformák az elvárások,igények,mi sem vagyunk egyformák!/Nekem személy szerint az egyik legfdontosabb azt tudni,hogy ami le van irva,az valóban ugy van-e?!Ezt nyilván kérdezgethetem azoktól,akik esetleg ismerik az adott szállást,de szerintem egy ilyen táblázat sokat segitene.
Hú, itt most mindekinél van egy kis igazság a topikkal kapcs.
Elõször is jó volt Lloth ötlete, de mindeki többet akar egyszerre tudni és ezért tényleg lesz egy újabb "a már szászszor leirtakat ismétlem" topik. Tényleg úgy lett volna, jó, ha lenne valami kérdõív szerû táblázat, amit az emberkék csak kitöltenének, de Jox még nem reagált erre az ötletre, én pedig nem tudok ilyet gyártani.
Szerintem, hagyjuk még kicsit élni a topikot, aztán maximum bezárjuk, pihenni küldjük. Bár szerintem az "általános tapasztalatok" is tökéletesen megfelelne arra, hogy oda írjátok az ilyen átfogó adatokat az utazásaitokról. Szóval, most megnézem, meddig jutott ez az áras topik és ha nem bizonyul jónak, bazárom és írjatok ezekrõl az általános tapasztalatokba,mind az árakról,mind az egyéb dolgokról, hiszen az "általános" szó sok mident magába foglal.
Az a bizonyos katalógus véletlenül került a kezembe. Elhihetitek, hogy amikor megláttam a tartalmát, visítva hajítottam el.
Az egyik szomszédos országban kell tax-ot fizetni, de a görög ajánlatoknál most elõször láttam ilyet. Végtakarítási díjat is csak egy helyen láttam. Ezek nagyon tisztességtelen dolgok. Ahol most nyaraltunk, ott a szállás árában napi takarítás volt, nemhogy az ágynemû használatáért nem kellett fizetni, de még törölközõt és konyharuhát is biztosítottak. Az Andromédánál egy hét annyiba kerül ezekkel a külön díjakkal, mint a két hét annál az irodánál, amelyikkel utaztunk.
Nem hiszem, hogy azok a szállások annyival szinvonalasabbak, mint amiben voltam.
Ez tényleg ronda dolog az Andromédától, hogy ilyen plussz költségeket is felszámolnak. Ez általában a Görögországba utaztató irodáknál nem divat. Nekem még egyiknél sem kellett soha fizetnem ezeket a költségeket, pedig tizedszer voltam idén.
Az Androméda egyébként sem volt szimpatikus, mert nem tudom már hogy melyik évben, de olyan nívótlan, és nem színes prospektusuk volt, ami bizony nem nyerte meg a tetszésemet. Egy iroda legalább adjon magára annyit, hogy normális és tetszetõs katalógusban hirdesse az útjait, amire vevõt akar szerezni.
A másik amit nem szeretek, ha a kiállításon le van ragasztva egy katalógus. Amennyiben annyit nem áldoz, hogy megfelelõ mennyiségû prosija legyen, milyen szolgáltatást várhatok el tõlük?
Az Androméda, az utazási irodák fekete listáján is rajta van. Szerintem ilyen iroda ajánlatára kár pazarolni az idõt. Amúgy nyár elején én leírtam már róluk a véleményemet.
A másik un. idegenforgalmi adót felszámítanak az irodák, azt áthártiják, még itthon is ha a balcsihoz mész. Most én 2 eurót fizettem erre fejenként. Ezen én nem lepõdtem meg, hogy van.
Az Androméda Travel katalógusában szerepel:
Kötelezõ helyi díj: 4200 Ft 12 év felett, ágynemû-használati díj: 1950 Ft.
Kötelezõ helyi díj: 5200 Ft 12 év felett, 4200 Ft 12 év alatt és itt is van ágynemû használati díj: 1950 Ft. Ha ezeket hozzáadod az egyáltalán nem alacsony apartman árához (aug. utólsó hetében 25-30000/fõ/hét), akkor elég durva összeg jön ki.
A neten néztem az egyik iroda ajánlatát, mivel nem akarok butaságot írni, majd csak akkor írom le a nevét, ha utána néztem. A lényeg, hogy 2-3 fõs apartmannál 7 €, 4-5 fõs apatmannál 9 € volt a végtakarítás díja.
Én ezeket a dolgokat nem értem. Ha egy iroda szerzõdést köt az apartman tulajdonosával, a kialkudott árban nem szerepelnek ezek a dolgok?
Én Valcsival tökéletesen egyetértek, és ha már fizetni kell ezekért a szolgáltatásokért, akkor inkább már forintba, mint a helyszínen euroba. Az az öszeg jobb helyre is elmegy, mint takaritásra és kaukcióra. Bár én eddig Görögországban, és az Olaszoknál sem fizettem külön, ill. kaukciót nem kértek tõlünk. Sõt a jövõ évi római utunkat is kifzettem, és nem kértek csak annyit amennnyi az apartman ára.
El se tudom képzelni, hogy a több ezer utazási iroda több tizezer apartman, hotel ajánlatait, hogy lehetne táblázatba foglalni, ráadásul úgy, hogy ne fórum jellegû legyen. Attól félek, hogy a végén csak egy jó nagy adag káosz lesz.
Az ötlet az jó, csak a kivitelezés ami nekem gondot okoz. Ráadásul Görögország egyes részeit se lehet összehasonlítani egymással hisz pl. az Olympic beach és környéke jóval olcsóbb, mint mondjuk a chalkidi, vagy jóval drágábbak a szigetek, mint a szárazföld.
Én is tünõdtem lloth ötletén, de sajnos azért vannak kételyeim. Pl. nem biztos, hogy ami nekem megfelel, az másnak is kielégíti az igényeit. Olyan is sokszor elõfordul, hogy adott utazási irodával valaki meg van elégedve, más viszont nem. Nekem megfelel az ellátás, a tisztaság, stb., a másik embernek nem. Akkor kinek higgyek?
Nekem pl. semmi gondom nem volt az Aeolusszal (kétszer utaztam Velük), viszont másoktól sok panaszt hallottam. Ugyan ez a kategória a Karthagó Tours. Van aki minden rosszat elmond róluk, míg mások csak dícsérik, de sorolhatnám ide a Neckermannt is. A Helios Club Travellel pl. nem utaznék soha többet, mert nem azt kaptam, mint amit a prosiban leírtak. A szállást 50 méterre hirdették a tengertõl és tengerrenézõ szobákkal, ezzel szemben 150 méter volt, valamint a szemközti házat bámulhattam nagyon közelrõl. Nem az a baj, hogy ilyen volt az apartman, hanem az, hogy hazudtak. Még az utazási kiállításon is mikor reklamáltam, még nekik állt feljebb.
Az sem mindegy, hogy mikor foglal az ember, és milyen egyéb kedvezményeket kap az adott irodától (pl. törzsutas, nászutas, stb.). Nekem pl. 12% kedvezményem volt, de ha mégegyszer mentem volna idén, akkor 20%-kal olcsóbban utazhattam volna.
Csutek!
Tökéletesen egyetértek veled, felháborító hogy mindenért pluszban kell fizetni és nem is keveset. Én mindíg kitakarítva hagyon ott az apartmant, még az ágynemût is lehúzom. Szerencsére a görögöknél nem divat végtakarítást, ágynemûhasználatot, villanyt, stb. fizettetni mint az olaszoknál, sõt még kaució sincs ami a másik csúnya dolog. Igaz hogy visszakapod, de a hazautáskor, és akkor mi a fenét kezdjek vele. Én nem vásárolni járok külföldre, és bizony arra a 100-200 Euróra amit leteszek kaucióként, szükségem lenne belépõkre, kajára, stb.