Nem vagyunk egyformák ,türőképességben sem.Senki a kedvét nem akarom elvenni a buszos utazástól,sőt voltak kimondottan idős utastársaim,és remekül viselték az utat.
Rendesek és türelmesek voltak a sofőrök is. Az utazási iroda maximálisan teljesitett, Az apartman tiszta, rendes ,és rendkivül kedves volt a tulaj.
Nem is beszélve az utazás áráról.
De most igy, egy kissé megviselődve ,ugy gondolom ,hogy több buszos utat nem vállalok be.
Nagyon bedagadt a megütött lábam,szinte nem tudtam ráállni.
Most ,vagy később indulóknak SKIATHOS szigetét nem szabad kihagyni. Csodálatosan szép. Remek idegenvezető jött velünk.
Nagyon szép nyarat kivánok minden később utazó Görögország imádó utastársamnak
Nagyon sajnálom azokat az embereket, akiknek az egész nyaralásból a buszos út rossz élménye dominál. Megdöbbenve olvasom itt a fórumon, immár a második emberke beszámolóját, azok közül, akik az elő turnussal érkeztek vissza, hogy azzal kezdik, mennyire szörnyű volt a buszozás. Ha ez volt a legnagyobb élményük, az bizony szomorú! Én is már a sokadik alkalommal utazom busszal, sok mindent átéltem, megtapasztaltam, de soha nem találtam olyan szörnyúnek, hogy azt mondjam, ez volt az utolsó. Szerintem nem kell ezt olyan tragikusan vanni. Ez is csak az élmény része. A legfontosabb, hogy mindenki szerencsésen haza érkezett. Egy-két nap és kipiheni mindenki az utazás fáradalmait. Aztán úgy is csak nevetni fog az egészen.
Sziasztok!
Mi kétszer voltunk busszal Görögországban ,egyszer Paralián,egyszer Sartin.Erre is azt tudom mondani,hogy nagy %-ban alkalmazkodás kérdése.Persze vannak kirívó esetek is és azt is megtudom érteni,ha valakinél elszakad a cérna!!Hála Istennek még nem volt ilyen utastársakhoz szerencsém !
Amiért Mi a buszozást választjuk:
1.Ahogy Alisha írja nem nekünk kell vezetni
2.Nem kell attól félnem hátha lerobban az autó( van ilyen rossz élményem)
3.Az idei nyaraláshoz a gyerekeknek nem kellett a buszt sem fizetni
Az elmúlt években repültünk.Maga az élmény SZUPER,de az is elég macerás!!!
Mondjuk velem jól jár aki a hátam mögé ül én nagy ritkán döntöm meg az ülést azt is éppen csak egy kicsit lehet hogy hihetetlen de ez így van
Amúgy meg tényleg lehet barátságokat is kötni egy buszos úton söt azok után is nekünk mai napig van olyan kapcsolatunk amit heti rendszereséggel tartunk és a hosszú út alatt jött össze
Rossz tapasztalatom lehet hogy volt de ezek az évek alatt elmultak és csak a jóra emlékszem én még soha nem mondtam azt hogy busszal nem megyek pedig már volt egy két rossz emlék is de erröl meg nem az utasok tehetnek hanem az iroda
De fátylat a múltra irány idén is Görögország
Persze az ár sem mindegy
Igen, mi is kimondottan A párom pl. azért mert nem neki kell figyelni az utat lefelé, közben ő is pihenhet. Nem utolsó szempont. Na és igen... a pénz nagy úr.
#1633392011-05-26 20:25:04 Válasz a #163325. hsz-ra
Egyet értek veled Papamaci!!
Nem olyan vészesek a buszos utak! Én idén megyek 3 -ra busszal! A kötelező megállási idő 4 óránként van, az előttünk ill. mögöttünk ülőkkel pedig tényleg meg lehet beszélni ezt a támlás dolgot.
De azért azt is számba kel venni,hogy ez buszos út...itt több ember van,tehát mindenkinek alkalmazkodnia kell! Ezért is kerül ennyibe..(ezzel nem akarok senkit sem bántani)
Szerintem jók,kibírhatók...van egy nagy előnye! Társaságot lehet szerezni..Ismerkedni!Gyönyörű tájakat láthatunk!
De természetesen ez egyén függő---Én spec szeretem!!!
Tényleg nagyon változó ez kinek mi a tűréshatár. Én is negyedszerre megyek busszal, és nekem mindig kibírható. Sajnos mindig akad olyan ember, aki az egyéni érdekeit nézi (lásd. ülés, stb.). Én 2009-ben lábakat szagoltam egész úton, és előttem ittak. Mégis várom az utat Szerintem én vagyok az egyetlen
#1633252011-05-26 18:14:28 Válasz a #163322. hsz-ra
No para azért ez nem mindig így működik de néha elő fordul de én mindig szólok az előtem ülőnek és általában megértik ha akarja ha nem mert meg kell érteni hogy szép nagy testel áldott meg a teremtő 185 magas és 105 kg vagyok így nem is nagyon ellenkeznek meg tudják érteni hogy mért persze én is rugalmas vagyok
Pedig ez lesz a 14-ik buszos utam
Tegnap jöttem haza Paraliáról,busszal voltam.
Az utazási iroda nagyon jó, Grand tours.Kedvesek segitőkészek a telepitett idegenvezetők,
De ! ez volt az első ,és egyben az utólsó,hogy busszal mentem.
Nagyon nehezen viseltem az utat.
Problémák a következők,,ha valaki busszal megy!
kb: 5 óránként áll meg a busz,,ha nem jó a keringés dagad a láb,,de nagyon
.A Macedón határon oda és vissza is egy órát vártunk,pedig nem volt sok busz ugy 3 db.Mi lesz a nyáron ha jön a SZEZON??
Az előttem lévő hölgy ,szó szerint befeküdt az ölembe.
Kérdés, nélkül teljes erővel hátracsapta az ülést ,a térdem még mindig kék ,vagy inkább zöld??
Volt egy kicsi nézeteltérés.
Pihenőknél sorban állás a wc-nél ,,stb::
Aludni a buszon csak a nagyon jó alvókával megáldott emberek tudnak.
Én egy percet sem aludtam sem oda, sem a vissza uton
Most pihenem a nyaralást idehaza
Igy készülök én.
Görögországba utaztam vonattal, repülővel, több mint tizszer busszal. Rendszerint az utolsó csoporttal, vagyis októberben jöttem haza. A csomagolásban nagyon rutinos vagyok, mert megfizettem az árát. Plédet soha nem vittem, egy pulóver, és a szélkabát tartozék, a nyakpárnát fontosnak találom. Útra csak képes újságot szoktam vinni, ritka hogy olvasom is. Engem a kukoricaföldek látványa is leköt, mert közbe- közbe mindig van valami amit érdemes megjegyezni, - épület, kert, helyi öltözet, stb. - Ennivalót nagyon keveset viszek, általában valami süteményfélét, mert a jóizű étkezésnek szeretem megadni a módját. Innivalót meleg teát, ami éjszaka különösen hasznos.
#1632732011-05-26 10:58:22 Válasz a #163195. hsz-ra
Éjszakára a pléd kötelező. Ajánlott mp3 is, így nem zavarnak a többiek. Hideg üdítő, szendvics, rágcsa. Olvasnivaló sem árt, jobb, mint a szerb kukoricaföldek.
Utazott már valaki az IBUSZ-os Mediterrán tombola keretében busszal Görögbe? Meg tudna osztani velem néhány hasznos információt?
Most megyek először majd ilyen hosszabb útra. Velence volt eddig a rekordom 14 órával. Ami buszos volt.
Szóval, várom az infókat.
Köszönöm!
#1631382011-05-25 09:57:38 Válasz a #159904. hsz-ra
Nem a töltött kápira gondoltam. Ilyesmit nem vittünk. Semmi fagyasztott ételt, csak pl. a margarin úszott, és már nem is dermedt vissza, ki kellett dobni.
Sziasztok!!
Szeretném meg kérdezni,hogy utazott-e már valaki Ibusszal Spanyolországba busszal.Kicsit félek az ismeretlentől,mert Görögországba autóval szoktunk menni.Így minden információt szivesen veszek:
Köszi :Bocsika