Úgy ott lettünk volna Santorinin ,Makrigialos kellemes,de nem annak aki már ennél többet is látott ,volt jó oldala,PIHENTÜNK ,de ez nekem kevés ,átutazónak,pihenõnek, tökéletes ,de mi látni, menni ,nézni szeretünk,pedig még qvadot is béreltünk .Irom a beszámolót,és készülök a szülinapomra amit Santorinin szeretnénk ünnepelni ,Timba-papáé jól sikerült
Kedves Timba!
Ismerem ezt az érzést. Tavaly csak okóberben tudtunk szabadságra menni. Cilla csak Toroniban talált helyet. Oda meg én nem akartam menni, mert bár nagyon szép hely /átutaztunk rajta /, de nekem ingerszegény. Csak Sartiba, vagy Neos Marmarasba tudtunk volna kirándulni. Én az aktív pihenés híve vagyok. Nehezen tudok megülni a fenekemen. Nem is tudott rávenni a feleségem. Tovább kerestünk és így találtuk az Aeolusssal Pargát. Cseppet sem bántam meg. Feledhetetlen utazás volt. Most nagy kedvezményekkel árulja az Apollon a Santorini utakat. 39000 Ft + 25000 reptéri illetékért adják. Drukkolok Nektek, hogy sikerüljön ott szülinapozni.
Üdv: Josza
Nekünk Megalochori-ban lesz a szállásunk. Tudtok arról valamit, jártatok ott is?
Szia Dzsajni!
Igen sokszor voltunk, többnyire átutazóban Megalochoriban. Emporio és az Athinios kikötõ lejárata között van nem messze Messáriártól. A városból nyílik keleti irányban a csodálatos Pyrgos városka bekötõútja.
A Megalochoritól északra a Mexicana étterem falán tettek ki emléktáblát a tavaly elsüllyedt Sea Diamond emlékére. Mellette gyönyörû kilátóhely van a kalderára, és a szerencsétlenség színhelyére. Csodálatos onnan a naplemente. Egyesek szerint szebb, mint Oiaban. Mi lefényképeztük ezt is- azt is. A városka északi végében van a Bidalis nevû óriás szupermarket, ahol mi is sokat vásároltunk. Megismeritek, egy kakasfej az emblémájuk. Ez a sziget talán legolcsóbb szupermarketje. Kétszintes és óriási. Úgy láttuk, hogy a sziget tavernásai, minimarketjei is ott vásároljlák a portékáikat. A városkában még bormúzeum is mûködik innen származik a sziget egyik legjellegzeteseb, leghíresebb bora a Vinsanto. Ha délnek indultok Emporiót feltétlenül nézzétek meg. Az utikönyvek szinte elhallgatják, de fantasztikus az óvárosa. A nagy temlom melletti utcában kell a hegy felé menni. Kevés séta és eléritek. Az óvárosban a hegy irányában tovább menve eléritek a magyaros hangzású Gulash tornyot. Azon bemenve elképesztõ szép helyre juttok egy külön világba egy semmihez sem hasonló belsõ városba.
Emporiótól délre eléritek Perissát, ahol a sziget legjobb strandját találjátok. Ha viszont keletnek fordultok kb 5 perc alatt eléritek a Vlihada strandot, ami gyönyörû sziklaképzõdményeirõl híres. Itt is nagyon szép a strand, akprókavicsos és folyton hatalmasak a hullámok. Ott a strand mellett hatalmas halászkikötõ is van érdemes nézelõdni, majd egy jót kajálni valamelyik príma tavernában.
No ennyi az összes, amit tudok a helyrõl. Thira kb. 10 perc kocsival, vagy busszal.
Üdv: Josza, Cilla
Szia Asteri!
Természetes, hogy mi is a Kostis családhoz megyünk vissza, és idén is az Apollon Travellel utazunk ismét.Jó utat kívánunk Neked, kellemes nyaralást és várjuk a beszámolódat és a képeidet!
Gál Lacikát ismerem, utaztam már az Apollonnal Santorínire, majd rákérdezek nála. 2 éve én egy helyi irodánál fizettem be a Vulkán túrát, nagyon tetszett.
...
Mikor teszitek fel a beszámolót illetve a képeket?Már nagyon kiváncsi vagyok
üdv
Szia Dzsajni!
Igyekszünk, de mióta megérkeztünk semmire sincs idõnk. 1100 képbõl kell válogatni, feliratozni, kezelni. A beszámolót sem akarjuk elkapkodni, összecsapni. Most még csak a harmadik napnál tartunk. Igyekszünk minél több hasznos információval kiegészíteni.
Üdv:Cilla és Josza
Sziasztok útitársak!
Várom ám a képeket és az élménybeszámolót én is
Mert még az is lehet meghozzátok a kedvünket Santorinihez
Szia Kriszti!
Azon vagyok, hogy minél többekben kedvet ébresszek Santorinire utazni.
Készül minden, de még egy kis idõt kérek, mert lassú és alapos munkához idõ kell. Az meg nincs!
Éppen a beszámolót készítem, de lasan haladok, mert Cilla szerint túl alaposan azaz túlságosan a részletekbe merülve írom, de igyekszem minél több információt átadni. Szóval készül és nemsokára kész is lesz.
Igen a jó munkához idõ kell, de viszont mi, akik még csak az út elõtt állnak igen kíváncsiak vagyunk, hogy milyen is volt nektek a nyaralás, és milyen tapasztalatokat osztotok meg velünk ))
Szerintem mindenki türelmes várakozó állásponton van, hogy amint kész a beszámoló illetve a fotóalbum, lecsaphasson a rengeteg információra )))
Még 1X meg szeretném köszönni nektek, hogy remek leírással szolgáltatok kérdéseimre !
Kedves Dzsajni!
Nincs mit köszönni. Nekem is öröm ezzel foglalkozni, hiszen lélekben addig is ott vagyok.
Látom még 64 nap van hátra. Meglátod gyorsan elrepül. Annál gyorsabban csak a nyaralás fog elmenni. Nagyon jó helyre mentek, lényegében a sziget szivében lesztek. Csak kitartás addig is.
Üdv:Cilla és Josza
El sem hiszitek, hogy mennyire várjuk. ))) Még két hónap A szállás csak aug. 31-tõl van lefoglalva, de aug.29-ére tervezzük az indulást, h szépen kényelmesen menjünk, és Athént is megnézhessük. Ráadásul a szerbeken és a macedonokon nem igazán akarunk gyorsan közlekedni, csak amennyi a megengedett. Szerintem akkor nem lesz gubanc A papírok rendben vannak a kocsihoz is lassan, de még azokkal bõven ráérek.
Asszem a hajóút lesz a legizgalmasabb
Sajnálom, hogy nektek már véget ért! Biztos vagyok benne, hogy amilyen lassan telik az idõ az utazásig, olyan gyorsan fog elrepülni a nyaralás
Kedves Dzsajni!
A szerbeknél és a Macedónoknál nem lesz semmi gubanc, ha szabályosan közlekedtek. Vigyázzatok majd a szerb- macedon határtól kb 20 kilométeren át a macedon oldalon 60 km/ órás sebességkorlátozás van érvényben, de szándékosan fákkal el van takarva a tábla. Ott szoktak aratni az útonállók.
A hajóút csodálatos. Mi is csak örülünk, hogy elõször tengerrõl érkeztünk, és láttuk meg a szigetet. Fantasztikus élmény. A Bue Sky- al fogtok menni, ami öt szintes és rendkívül kényelmes. A hajón lehet zuhanyozni is.
Udv. Santorinirol! Sajnos nagyon gyorsan telik a nyaralas es lassan mar induk haza...
Voltam Ios-on es Paros-on, megerte atmenni, megha csak par orara is.
Akrotiri meg talan jovore is zarva lesz, nincs mit tenni, vissza kell jonnom !