#1442772010-07-15 16:27:28 Válasz a #144265. hsz-ra
Mikor átmész a Mac határon és van a senki földje ott áll a hosszú sor a görög belépésre. Tele osztrák Német Holland Svájci rendszámú autókkal azok akik mind Törökök, na ott te szépen elmész a sor mellet, és előre mész a legelejére addig ahol mutatni kell az útlevelet. Ha szerencséd van akkor észreveszi a Görög határőr, és int hogy gyere szépen mindenki elé és már mehetsz is át . Ha nincs ott senki sem a vámos, akkor kiszállsz oda mész a bódéhoz és szólsz hogy szeretnék átmenni. A vámos mosolyogva helyet csinál neked és mehetsz az utadra. Mióta uniósok lettünk mi mindig így csináltuk és mindig átengedtek sorban állás nélkül.
Sziasztok
Kérdésem, Valaki ment-e mostanában az Udvar-Eszék-Belgrád útvonalon és mik a tapasztalatok a Horvát-Szerb határ átkelés mennyi idő? Az M6-os elkészültével még Budapestről is csak kb. 100 km kerülő lenne időben +1 óra de ugye két határ átlépés. Ha Röszkénél 2 óra a várakozás, Tompa felé terelik a forgalmat ott is bedugul, már megérné arra kerülni!
Mi sajna 24-én meggyünk a legnagyobb invázió idején.
Ezért kérnék infót, Előre is köszi
#1442922010-07-15 17:10:42 Válasz a #144285. hsz-ra
Három hete mentem kifelé és egy hete jöttem vissza arra, bár nem Udvarnál léptem ki, csak Đakovo-nál mentem rá a pályára. Hétköznap volt, s szinte a madár sem járt arra. A szerb/horvát határon ugyan alapos az útlevélellenőrzés, de nagyon gyors. A vámosok még soha nem foglalkoztak velünk. Állandóan arra járok, de csak évekkel ezelőtt egyszer, hétvégén, szakadó esőben, sötétben, vendémunkásinvázióban és horvát határőr-sztájk mellett volt dugó, de az iszonyú volt. Hétvégén nagyobb a fogalom, mert Maribor felé sok vedégmunkás jár.
#1443042010-07-15 19:28:50 Válasz a #144292. hsz-ra
Sziasztok!
h.apci esetleg a hercegszántói határátlépésről van valami információd?
Milyen a szerb oldalon az út? Milyen a sebességkorlátozás? (gondolva itt a Tompa-Szabadka közti 40-60-as korlátozásra.)
Aug 9.-én indulok ki és a tompai vagy hercegszántói kilépés között vacillálok.
Előre is köszi a választ.
#1443192010-07-15 21:52:59 Válasz a #144316. hsz-ra
Mivel hogy naponta panaszkodnak az ide járó fórum lakók hogy sokat kellett várniuk a Görög határon. De neked ez miért fáj??? Csak segíteni szeretnék azért hogy feleslegesen ne várjon senki az 50fokban a határon .
Dehogy fáj... csak ugye garancia nincs semmire. Megmondom őszintén, 2 éve még én is kerestem valami írásos formát arról, hogy hogy is lehet átkelni "szabályosan, de gyorsan", hát, nem találtam. Persze próbálkozni lehet, és igazán derék dolog Tőled, hogy segítesz. Remélem még más, hasonlóan hasznos információkat is megosztasz majd itt a fórumon
Autós kérdés!
17 éves vasra lehet kötni biztosítást valahol, mer fő a biztonság... vagy sajnos nem?? általában mindenhol 10éves korig kötnek autóra aszisztancot....
Pár napja már Görögrországban vagyunk,de most sikerült net közelébe kerülnöm.
Röszkénél keltünk át és szerencsére 10perces várakozással megúsztuk, a szerb résznél kb 15 perc volt. A Mac-szerb határon a Szerbeknél kb 10 perc a macedónoknál kb. 20. Simán mnet minden, személyit elfogadnak,de volt olyan Magyar akivel kicsit kekeckedtek, Ők energiaitalt adtak elmondásuk szerint és így oké volt. Görögországban semmi probléma,csak a benzin drága 1.55 euró. A további árakkal viszont elégedett vagyok. Tavaly óta vagy olcsóbb vagy nem változott semmi.