#2139452014-03-07 10:12:24 Válasz a #213940. hsz-ra
Szia Yakumo!
Mikor mi voltunk, akkor anno nem indult arra a környékre fakultativ, kevés volt a jelentkező. Saját autóval voltunk, elmehettünk volna, de mivel egy hétig voltunk, szerettük volna inkább a környékbeli, közeli látnivalókat megnézni. Spárta elég messze van, és ha jól tudom, akkor nem túl nagy a romterülete (mondom ezt én, aki egyébként imádok bármekkora ókori követ is, és bármennyit képes vagyok értük utazni ), de természetesen érdemes elbarangolni oda is. Olympia is cirka 2 órányira van Spártától, a kettőt összekötve már bőven lesz látnivaló, egyébként is gyönyörű települések vannak arrafelé.
Ha legközelebb megyek, tuti elmennék, de így egy hétbe inkább környékbeli műemlékeket, vettük előre, abból is van elég. (Mükéné, Korinthosz, Epidaurosz, Nafplion, Hydra, Athén) És még ezekből sem sikerült minden, mert ugye azért egy-egy napot strandolásra, pihenésre is szántunk. Kevés oda az egy hét az az igazság....
Sajnos tavaly amikor mi voltunk, szintén nem szerveztek Spártára fakultatívot, engem is nagyon érdekelne. Busszal voltunk, így egyénileg nem tudtuk megoldani. Remélem egyszer még összejön egy Tolo. Az egy hét tényleg baromi kevés.
Sziasztok!
Pont a távolság miatt írtam, hogy még saját kocsival sem vállaltuk be. Engem Olympia jobban érdekelt volna - sokkal nagyobb és több maradt a romokból - de azt is messzinek találtam. Ráadásul 1700 km odaút után valahogy nem fájt a fogam hosszabban a kocsiban ülni...
Szóval emiatt tuti vissza kell majd még mennünk.
De ha szeretitek a műemlékeket, akkor Mükéné és Epidaurosz kárpótolni fog Titeket Spártáért.
#2141112014-03-12 08:03:44 Válasz a #214108. hsz-ra
De a közelebbieket tényleg ne hagyjátok ki. Oda mindig megy fakultativ is Tolobol.
Sok műemléket láttam már Görögországban, de Epidaurosz nálam az egyik favorit máig.
Athénban pedig nem lehet unatkozni!
#2141252014-03-12 14:05:11 Válasz a #214123. hsz-ra
Yakumo! Mi is szeretünk strandolni, de szerintem ha már ennyire messzire leutazik az ember, akkor érdemes - és szerintem kötelező - a környékbeli ismert és kevésbé ismert látványosságokat meglátogatni. Csinálj kedvet a családod tagjainak, sok képet találsz a fotóalbumban is a Tolo környéki kirándulások látnivalóiról. De ne vidd túlzásba a mutogatást, nehogy azt mondják, hogy annyit láttak már, hogy már nem is kell személyesen megnézni !
Mindenképpen látni kell Athént és a Mükéné, Epidaurusz, Napflion programot. De részemről a Nemea, Korinthoszi csatorna is feledhetetlen emlék marad. Az idén csak a tenger lesz részemről az utolso turnusba mert tavaly az összes kiránduláson részt vettem ami elindult.