Hát persze... Több (és esetleg jobb) ötletem is lett volna korábban. A neten található és foglalható szállások ára a helyszinen utcáról beesve már más (vagy több, vagy kevesebb). Itt már neten foglalni nincs idõ, legfeljebb telefonon, ha elfogadják... Azt sem tudni mivel utazik és mely' napszakban érkezik. 16-án zárt a nemzetközi vásár, így van esély... Egy helyi iroda segíthet, ha megtalálja...
Ha más nem, címeket ki lehet írni és be lehet lõni térképen - elõre!
Lehet, hogy én félreértettem, de nem hiszem... "Tudtok javasolni jó ár/érték arányú szállodát?" Egy luxusszállodában a 100 Euro/szoba/nap pl. jó ár/érték arány. Nem hiszem, hogy linket kért, mert ha azt sem talál magától, úgyis kár a gõzért... Nem folytatom, mert nem egy nyelvet beszélünk...
Ha más nem, címeket ki lehet írni és be lehet lõni térképen - elõre!
Lehet, hogy én félreértettem, de nem hiszem... "Tudtok javasolni jó ár/érték arányú szállodát?" Egy luxusszállodában a 100 Euro/szoba/nap pl. jó ár/érték arány. Nem hiszem, hogy linket kért, mert ha azt sem talál magától, úgyis kár a gõzért... Nem folytatom, mert nem egy nyelvet beszélünk...
Az utolsó link kimondottan olcsó szállásokat tartalmaz.
Ezen kívül nem sok magyar turista száll meg Szalonikiben. Nem hiszem, hogy más okos infót kapna. Mellesleg a melóhelyemen nem sok idõm volt átrágni magam, milyen árakat írnak ezek az oldalak.
Mellesleg pont te linkelsz be rendszeresen oldalakat, ha valaki kérdez valamit!
De mindegy.
Én felhívnék pár utazási irodát, õk talán okosabbak!
Eszembe jutott még valami: menj oda egy taxishosz ha odaérsz, mond el mit keresel, és szerintem tutira odavisz!
Mondasz egy árat, kategóriát és esetleg valamelyik területét a városnak, ahova mennél...
Szerintem annyira jófejek, hogy segítenek !
Te tényleg nem értesz meg... Nézd meg azt az olcsó linket, az engedményes ár, ha náluk most lefoglalod! Ehhez meg kell érteni a feltételeket angolul, általában dombornyomott kártya kell, stb. Én már csináltam ilyet, rengeteget lehet spórolni, de idegennek ezt a módszert nem merem ajánlani. Igen, linkeket adok én is sokat, de más okból, más célból. Hazai irodánál. hacsak nem pesti az utas, a holnaputáni idõpont túl közel van; tapasztaltam.
Mi itt esszük egymást, s a kedves kérdezõ egy kis információt sem tesz hozzá, hogy jobban megértsük, s talán tudjunk segíteni...
Oké, oké, h.apci!
De tényleg nem tudtam átnézni, mert a munkahelyemelyem nem akarok kihívni magam ellen a sorsot, hogy Szalonikis szállásokat nézek csak gyorsan kerestem pár linket és az egyiknél megláttam, hogy "cheap"...
De ha a taxis dolgot megpróbálhatják, bejöhet szerintem! Mert ha vonattal, repülõvel mennek, úgyis be kell valahogy menni a városba. És akkor ha beül valaki egy taxiba, már meg is oldódott a dolog!
Még Isztambulban is mûködik, ezt konkrétan tudom tudom
Az a gond, hogy különbözõek vagyunk. Én blindre elmegyek bárhova, eszembe sem jut, hogy ne legyen hol aludnom és még ki is tudjam fizetni.
Amúgy meg - fõleg vadidegenekkel és ilyen szoros határidõvel, kevés információval - nem árt ha óvatosak vagyunk éppen azért, mert nem vagyunk egyformák (szerencsére). Ami Neked, vagy nekem nem gond, másnak gordiuszi csomó lehet... Ha talpraesett lenne ez a repedtfazék, már megoldotta volna régen a net segítségével. Biztos lezser, ha így belevág... Ha legalább két nappal elõbb ír, s tudom, hány fõ, hány nap, lehet, hogy konkrét tippet adtam volna... A legjobbakat neki!
Nem mindíg foglalok elõre szállást, kivéve persze, ha valami szuper jó árat kapok.
H.apci jól értette, jó ár/érték arányú szállást kerestem. Mivel rátaláltam erre az oldalra, gondoltam megkérdezem, hátha van valami jó ötlete valakinek. Egy hangulatos kis családi hotel, vagy egy luxusszálló all inclusive ellátással 100 EUR/éj/szoba áron , vagy ...
A linek sem voltak haszontalanok, mert pl. a gto-t és a hostelbookers.com-ot nem ismertem és jó oldalak.
A netet tudom használni, angol sem gond, és azt sem várom el, hogy más keresgessen helyettem szállást. Egyszerûen csak kiváncsi voltam, hátha valakinek van egy valami miatt "kihagyhatatlan" szálláshelye.
A taxis dolog szerintem sok helyen mûködik, csak Budapesten ne próbálja ki senki.
Még egyszer köszönöm a segítséget. Petrosnak külön köszönet a munkahelyi kockáztatás miatt.
Még egy taxishoz hasonló ötlet - és komolyan mondom - egy rendõrhöz is odamehetsz nyugotan, ha tud, nagyon szívesenn segít!!!
Ott még rájuk is számíthatsz, én is vettem már igénybe a "segítségüket"!
Simán megáltam Athénban a Parlament mögött, odamentem 2 rendõrhöz, kérdeztem tudnak-e angolul ... hát persze, tökéletesen...
Aztán elõvetették az Athén térképet és megmutatta hol tudunk tutira parkolni, hol van biztosan hely. Szalonikiben meg még le is álította egy utcában a forgalmat, hogy egy kis helyre be tudjak tolatni nyugodtan!!!
mi paráliáról szeretnénk felmenni egy-két napra szalonikibe, tudja valaki mivel érdemes menni? busszal, vonattal, kábé mennyibe kerül? katerinibõl megyünk, az olyan 70 km-re van.