Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 751
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44762 Üzenet linkje2007-09-13 22:50:27  Válasz a #44761. hsz-ra

köszönjük a jókivánságokat!

ami még fontos: biztositásnál, illetve utazási irodánál is érdemes megtudni, ill megteni: mindig a legmagasabb kategóriát kell megkötni, ugyanis amit õk adnak, aban nincs pl jogi képviselet, meg ilyenek...

utazási iroda most becsödölt, tehát nem is tudom, hogy érdemes-e tenni velük valamit. kész.....

# 752
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44774 Üzenet linkje2007-09-14 11:22:24  Re:

jeki5 írta:

ami még fontos: biztositásnál, illetve utazási irodánál is érdemes megtudni, ill megteni: mindig a legmagasabb kategóriát kell megkötni, ugyanis amit õk adnak, aban nincs pl jogi képviselet, meg ilyenek...

utazási iroda most becsödölt, tehát nem is tudom, hogy érdemes-e tenni velük valamit. kész.....

Az utazási irodánál utólag csak akkor tudsz reklamálni /még ha nem csõdölt be akkor is/ ha minden problémádról ott helyben jegyzõkönyvet vetetsz fel az iroda kinti képviselõjével. Namármost, ha arra sem hajlandó, hogy személyesen odajöjjön, vagy segítsen valamiben /amiben egyébként a dolga lenne, vagy esetleg emberségbõl!!!/, honnan tudhatná ott akkor az ember a legnagyobb baj közepén, hogy neki ezt kell tennie. Innentõl kezdve mindent elhárítanak magukról.
Én tavaly kb. 10 levelet és mailt küldtem nekik, mindhiába.Mindig volt valami, amibe belekötöttek. Aztán úgy gondoltam, elég volt belõlük. Azt azért megírtam nekik a végén, hogy ahol csak lehet, rossz hírüket fogom kelteni. icon_twisted.gif Gondolom, jól megijedtek icon_question.gif

# 753
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44777 Üzenet linkje2007-09-14 12:06:05  Re:

jeki5 írta:

Sziasztok!

A jogi képviselet kérdése nem biztosítástól és annak mértékétõl függ! Az csak az egészségügyi és tárgyi dolgok, események biztosítására szolgál, ráadásul független azt irodáktól, hisz az irodák is csak értékesítik a különbözõ biztosítási csomagokat. Sokan nem is az iroda által ajánlott biztosítást veszik igénybe.
Az iroda közremûködés kint annyiban merül ki , hogy a telepített képviselõ, kinti partneriroda, id.vez, stb. segít, SEGÍTENIE KÉNE icon_confused.gif a nem várt események bekövetkezésekor ugyet intézni, stb.
A jogi képviselet sem irodafüggõ, az adott országban mûködõ magyar konzulátus, nagykövetség illetve egyébb képviseletei szervek (attól függ melyik országban mit "mûködtetünk") feladata.
A velük való kapcsolatfelvétel elõsegítése viszont - szervezett útnál - az iroda képviselõjének a feladata, ahogy a korházi vagy orvosi segítgnyújtás elõsegítése is.
Azért szeintem olvássotok át részletesen az utazási szerõdést és ha gondoljátok, nyugodtan tegyetek lépéseket!

Ja és még annyi, hogy egy iroda becsõdölt, törölték, stb, a jogi felelõssége nem szûnt meg a folyamatban lévõ ügyleteivel kapcsolatban!
Neked van egy hivatalos polgári jogi szerzõdésed... innentõl kezdve van mit kezdeni a dologgal. Amit az ut. szerzõdés külön nem rögzít - kevesebbet nem köthet ki, mint amit a PTK biztosít - az a polg. törvénykönyv szerit mûködik.

# 754
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44783 Üzenet linkje2007-09-14 12:59:50  Válasz a #44762. hsz-ra Előzmény #44762

jeki5!

Pedig mindehol azt mondják, hogy az EUB az egyik legjobb biztosítás külföldre. Ezek után elgondolkodtató, hogy milyen lehet a többi. icon_confused.gif

# 755
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44785 Üzenet linkje2007-09-14 13:00:51 

A Medicitravelrõl tud valaki valamilyen infót?
Utazott velük már valaki?

# 756
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44813 Üzenet linkje2007-09-14 18:57:10 

Végig olvastam a Bellás híreket.
Mi tavaly velük utaztunk, semmi gond nem volt velük, idén is velük szerettünk volna menni Rodoszra.
Azt hiszem, jó volt a megérzésem amikor inkább Platamonast választottuk.

De! Nekem tavaly augusztusban Veszprémben már mondták, hogy a Bellának anyagi gondjai vannak.(egy utazási irodás csaj mondta, hogy õk direkte nem is szerveznek Bella utakat, holott a Bellások õket partner
-irodaként tartották számon.)

Akkor ezt nem hittem el és õket választottuk. De ezek szerint igaz volt, amit mondott, én azt hittem rosszindulatú pletyka.
Az anyagi gondok már jóval elõbb kezdõdtek..

# 757
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44818 Üzenet linkje2007-09-14 19:44:20  Válasz a #44813. hsz-ra Előzmény #44813

Szia!

A Bellás rodoszi idegenvezetõ egy illemtudó, kedves, aranyos hölgy. csak mondjuk a konzul vagy a nagykövetség számát nem tudta nekem megadni...

ezért mondom, hogy akik rodoszra fizették be az utat, és itthon maradtak,jobban jártak. lehet hogy nem történt volna velük akkora baj, mint velünk, de rohadtul szar érzés a rofoszi rendörség elõtt sirva hivni ezt + azt, hogy adja meg a konzul számát, miközben kórházban fekszik a párod. és az els napokban nem tudta mozgatni a karját. tehát ha bármi kellett neki, akkor a szobatársai hivták a nõvért, amig én ügyeket intéztem (konkrétan egy rendörségi jegyzökönyvet akartam volna kapni, de kaptam egy papirost görögül, amit itthon forditottak le: a motorban károk keletkeztek...).

szóval a másk úttal jobban jártál!

# 758
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44819 Üzenet linkje2007-09-14 19:44:22  Válasz a #44813. hsz-ra Előzmény #44813

Szia!

A Bellás rodoszi idegenvezetõ egy illemtudó, kedves, aranyos hölgy. csak mondjuk a konzul vagy a nagykövetség számát nem tudta nekem megadni...

ezért mondom, hogy akik rodoszra fizették be az utat, és itthon maradtak,jobban jártak. lehet hogy nem történt volna velük akkora baj, mint velünk, de rohadtul szar érzés a rofoszi rendörség elõtt sirva hivni ezt + azt, hogy adja meg a konzul számát, miközben kórházban fekszik a párod. és az els napokban nem tudta mozgatni a karját. tehát ha bármi kellett neki, akkor a szobatársai hivták a nõvért, amig én ügyeket intéztem (konkrétan egy rendörségi jegyzökönyvet akartam volna kapni, de kaptam egy papirost görögül, amit itthon forditottak le: a motorban károk keletkeztek...).

szóval a másk úttal jobban jártál!

# 759
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44820 Üzenet linkje2007-09-14 19:51:47 

En is sajnalom es jobbulast kivanok.
Milyen volt a Rodoszi korhazban?
En ugy tudom hogy kivul szep, belul semmi nem mukodik...

# 760
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44824 Üzenet linkje2007-09-14 20:09:59  Válasz a #44820. hsz-ra Előzmény #44820

a barátnõmet a következõ dumával nyugtatgattam: fõvárosi szállás, tengerre nézõ szobák, a másik part töröország, azt is látni. légkondis szobák (ortopédián az volt), tv a szobákban (egyik görög ki is sajátitotta).

kivül belül csini, szuper korház. a fájdalomcsillapito 4 óráig hatott, 2. nap rájöttünk, hogy két óránál kell kérni a következõt, mert akkor idõben meghozzák. iszonyat lassan megy minden, mire talál az ember vkit, aki beszél angolul. nehéz volt pl a görcsöt leforditani angolra. tehát azt mutogattuk, meg az orditásokbol kiderült, h akkor ez a tünet most görcs.

amúgy a másik, hogy a kórház a város sztem legmagasabb pontján van. tehát mire oda eljut az ember. iszonyatos utakon kaynargott fel oda a busz.

a sürgösségin az embereket egy nagy teremben látják el, nem külön szobákban, s fggönyökkel választják el egymástol az embereket.

amúgy biztonságosnak mondhato a korház, mert csak az mehet be, akinek van 24 órás belépõkártyája. tõlem egyszer kérték el...

amúgy mindenki cigizik mindenhol a korházban, igazi mediterrán hangulat. a szobatársak rokonai meg gondoskodtak a fakultativ görög eströl a szobában: lárifári, beszélgetések, ugy éjfélig....
remélem ez a leirás lesz minden taasztalatok a görög korházakrol. itthon télleg jobb! és ez komoly.

# 761
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44835 Üzenet linkje2007-09-14 21:04:15 

Sziasztok!

Jeki!
Csatlakozni szeretnék a többiekhez és mielõbbi gyógyulást kívánok a barátnõdnek!
Mélységesen felháborítónak tartom azt, hogy nem kaptatok segítséget! Az idegenvezetõtöknek kutya kötelessége lett volna segíteni! Az EUB biztosítóról már nem is beszélve. Megdöbbentem, mert néhány éve amikor Korfun szükségem volt segítségre azonnal rendelkezésemre álltak. Az volt a szerencsém, hogy néhány óra múlva indult a gépünk így már az itthoni orvosok láttak el. De legalább 2-szer visszahívtak a repülõ felszállása elõtt, hogy biztos nincs-e szükségem mégis orvosi ellátására. De látva mi történt veletek megrendült a bizalmam.

# 762
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44842 Üzenet linkje2007-09-14 21:41:09 

Remélem azért nem vette el a kedveteket Görögországtól ez az eset, bár azon csodálkoznék inkább, ha ezek után lenne icon_cry.gif
# 763
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44843 Üzenet linkje2007-09-14 21:47:38 

Estella írta:
Remélem azért nem vette el a kedveteket Görögországtól ez az eset, bár azon csodálkoznék inkább, ha ezek után lenne icon_cry.gif

Bárkit, bárhol érhet baleset és csaknem midíg a vétlen húzza a rövidabbet! icon_evil.gif Sajnos máshonnan más rossz példák is vannak. icon_sad.gif Vigyázzunk magunkra, amennyire csak lehet; ez nem veheti el a kedvünket... icon_exclaim.gif icon_confused.gif

# 764
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44845 Üzenet linkje2007-09-14 21:51:13  Válasz a #44842. hsz-ra Előzmény #44842

annyi kedvességet és szeretetet továbbá segitséget kaptunk az ottani görögöktöl, boltosoktol, idõs emberektõl (akikkel kézzel lábbal kommunikáltam), hogy a felépülést követõen sztem mindenképp visszamegyünk megköszönni! feltéve ha barátnõmnek is lesz hozzá kedve. de sztem lesz, mert nagyon erõs.
# 765
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44858 Üzenet linkje2007-09-15 00:21:25 

Reméltem, hogy ezt a választ kapom! icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák