A sétálóutcán, 2 étterem közötti rész, bal oldalt! Én is le szerettem volna fotózni. Nagyon hangulatos. Fehér falak, kék színú ablakkeretek, igazi görög. Keskeny "1 személyes" lépcső vezet fel egy házhoz (vagy a párhuzamos utcához?), és a lépcsőfokokon muskátlik vannak, sorban. Micsoda ötlet! Most hogy így nézem a képet, úgy felmennék azon a lépcsőn, és megnézni, hogy mi van "végén"... De bánom, hogy nem tettem meg sem az idén, sem tavalyelőtt! Talán még eccer eljutok Marmaras-ra.
Sziasztok! Csodálatos napokat töltöttünk Marmarason! Haza sem akartunk jönni! A tenger, a táj, a tengeri herkentyűk, a szikrázó napsütés, meg minden....szóval nagyon-nagyon jó volt az 1 hét!!!! Szóval, akinek ezután jön el a nyaralása Marmarason, ne izguljon, mert fantasztikus lesz!!!!Egy nagy baj volt csak, hogy haza kellett jönni, rettenetesen maradtunk volna még!!
Üdv Mindenkinek:Adri
#1116072009-07-30 08:08:09 Válasz a #111597. hsz-ra
Szia!
N. Marmaras-on - az ún. "nagystrandon"- van illemhely, a legelején. Kék színű ki bódé. Tusoló valóban nincs. A parton továbbmenve, vannak apartmanházak, előttük napozók, napernyők, "bárszerűségek". Itt az apartmanházba kéne bemenned, ha jön a szükség. Igen, most, hogy így mondod ez nem teljesen megoldott helyzet.
Az én véleményem, tapasztalatom azonban ezek:
a) egész nap (reggeltől estig) nem tudsz a parton lenni. Képtelenség kibírni 35 fokot 8-10 órán keresztül.
b) inkább szakaszokban járnak le az emberek (délelőtt is egy kicsit 9-11-ig; és délután is egy kicsit 16-20-ig)
c) mi soha nem éreztük szükségét a szükségnek
Pedig 3 család vonult egyszerre 7 gyerekkel, 6 felnőttel. Tehát elég nagy lett volna az esély, hogy valakinek legyen ilyen jellegű problémája, de nem volt. Vagy ha lett volna, nem lett volna nagy gond - mivel kocsival jöttünk le az Alexandrából 5 perc alatt visszaértünk volna a szállásra.
Lehet bugyuta kérdést teszek fel, de a partszakaszokon illemhely létezik? Ha lemész a partra és fürdessz egész nap hová tudsz elmenni ha dolgod akad?
Vagypedig bemész fizetős helyre? És veszel valami hüsit?
Azt talán olvastam hogy zuhanyzó nincsen ami sajnálatos...de illemhely se lenne? Tapasztalatok, ötletek?
Adrikanemeth!
Szeretném még írni, hogy a vendéglőkben, tavernákban, akárhol. ne adjatok borravalót, nem azért mert (...), hanem, mert az BENNE VAN AZ ÁRBAN, ill. SZÁMLÁN IS FEL VAN TÜNTETVE, nevesítve van: felszolgálási díj.
Pld. a Dionysos-ban 1 euro/fő a felszolgálási díj!
Szia Zsófi! Köszi az infókat! Már többen is a Port-ot emeltétek ki, illetve a Dionysos, így ezeket biztos megnézzük. A palacsintázót pedig nem hagyjuk ki, mert az valahogy nekünk hozzátartozik a görög nyaraláshoz, no meg a kis fánkok is, amik a kedvenceim!!! Nyami-nyami Remélem holnap este már valamelyik tavernában eszünk valami finomságot!
Üdv:Adri
Sziasztok! Holnap utazunk és még mindig várjuk a jegjobb/legolcsóbb tavernák, gyrososok neveit!!!
Várjuk a válaszotokat, üdv:Adri, Peti
SziaAdrikanemth!
Álmoska leírásában /110740. hozzászólás/ 4 helyet javasolt.. Ezek közül én a Dionysos-t emelném ki. Tavaly is voltunk, idén is. Bőséges a választék, nagyon sokféle étel van, mint egy "igazi étteremben". Egy csak a bibi, minden görögül van kiírva. Tavaly, mikor kihozták a számlát, még ouzót is kaptunk, az idén is vártam, de sajna elmaradt. Én kalamári-t (rántott tintahalkarikát), a férjem fish-mix-et (3-4 fajta tengeri herkentyű) evett. Ezekben biztos nem csalódsz. 6,5 eurótól felfele (még a görög sali is) vannak az árak, de inkább több. Vannak olyan hafélék, melyek kilóban vannak számolva. A görög salit ne, mint salátát rendeld, (akárhol), hanem , mint egy komplett fogás, mert olyan nagy adag. Mi 4-ünknek rendeltünk egyet. Van egy palacsintázó is Marmaras-ban. A sétálóutcán bal kéz felől. Szerintem nagyon-nagyon édesen készítik el a töltelékeket (, mint minden görög édességet). Még a gyerekeim is csak húzták a szájukat. Palacsintából 2 főnek kell 1 db, mert nagyon-nagy, és nagyon édes. Szerintem. Legolcsóbb giros-os, a Port. 2 euro-ért lehet venni girost (de van csirkés is, az picivel drágább). A Port nevű vendéglőcskébe 10 %-os kedvezménykártya jár a GrandTours-os vendégeknek. Meg van egy másik hely is, ahol szintén kedvezmény jár. A neve nem jut eszembe. Jártunk itt is, de nem estünk hasra. (...) A giros kb. 10-50 centes eltéréssel mindenhol egyforma áron van.
üdv.: Zsófi73