Off:
A megfeszített Föld bolygó,
ha megtalálná hangját,
és értené az iróniát,
akár azt is mondhatná
arról, ahogy tönkretesszük:
"Bocsásd meg nekik, Atyám,
Nem tudják, mit cselekszenek."
#1157562009-08-28 14:29:56 Válasz a #115744. hsz-ra
Szia Kinga!
A Kalliope apartman Nei Pori szélén van, azon túl már csak az országút és a tenger homokos partja. Ebből kifolyólag nyugis (legalábbis május végén az volt ), közel vannak a boltok, a tenger, és a tengerparti sétány is, a sok-sok jó étteremmel.
Maga az apartman nem egy nagy luxus, de véleményem szerint egy görögországi nyaralásban nem a fekhely a lényeg (én személy szerint egy hálózsákban is elaludnék ott). Vannak ágyak (kicsit nyikorgó-kifeküdt matraccal, de alvásra jó), van főzősarok (hiányos felszereléssel, de főzni jó), van fürdőszoba (az egész házban egybe nyitott kürtővel, így egyből meg tudod állapítani, ha a feletted lakó a nagydolgát végezte, sőt azt is tudod melyik szobában mit főztek ), de arra ez is jó, hogy letusolj és WC-z. Magyarán: ne számíts semmire, és akkor nem csalódsz. A képeket a picasa albumomból már leszedtem, sajna nem tudod őket megnézni. Ha úgy mész, hogy jól érzed magad, akkor nem lesz bibi
Bár én nászúton voltam Nei Pori-ban idén, és ez ugye nyolc nagy lapáttal rádob az ember hangulatára, de ettől függetlenül is jól éreztem volna magam, mert Görögországban nem lehet máshogy érezni. Ettünk jókat, ittunk jókat, fürödtünk (itthon 5-8 fok volt, mi majd' megsültünk kint ), és ha most azonnal vissza lehetne indulni (BÁRHOVA csak Göröghon legyen), akkor azonnal mennék
Ui.: Sokan panaszkodtak a szúnyogokra, de szerintem ha odaérkezéskor vadászatot tartotok, és levadásszátok a nagyját, valamint visztek elektromos szúnyogriasztót (adtak, de mi inkább vittünk sajátot), valamint nem alszotok nyitott ablakkal, akkor nem lesz gond!
Nagyon köszönöm, gondolom Kokkino Nerora busszal is el lehet jutni, mert nem akarunk egész hétre autót bérelni, de majd megoldjuk.
Szerencsére mivel beszélek kicsit görögül, nem szoktam kint elveszni:)
A szállás tippet is köszönöm, köszben kiderült, hogy az Evi toursnál dolgozik Bodon Évi, akit már régóta ismerek, és jóban vagyunk, úgyhogy minden bizonnyal segitségünkre lesz.
Mégegyszer nagyon köszönöm a tanácsokat és tippeket.
Kicsit már tükön ülök, és nagyon várom a hétfőt. Itt még nem voltam, én Sartiba, és Polychronóba szoktam menni, utóbbiba azért, mert ott élnek a barátaim:) Most is azért akarunk kocsit bérelni, hogy meglátogathassuk őket:)
Remélem minden rendben lesz, Bár Görögországban nem lehet olyan helyzet, hogy én ne érezzem jól magam.
Ettika szerintem ugyanazokat a medúzákat láttuk. Olyan gyönyörű sötétkék volt (mint egy neylon zacskó ) és elég nagy, legalább 50 cm átmérőjű. Mi jól körbebámultuk szegényeket (2 láttunk), a nagy lányom jókat sikoltozott tőle, a kicsi meg követte... Amikor megmutattuk sógornőm a gyerekének búvár szemüveggel, ő már nem sikítozott. Viszont tisztes távolságban maradtunk azért...
Szzsuzsanna fentebb valahol már írtam, hogy merre kell menni (Kokkino Nero és Stomió) felé, ahol viszont nagyon tiszta a víz és a part is... A +1 fő miatt keressétek meg az Evi Tours Irodát, egészen biztosan tudnak segíteni stúdióval, mert szerintem 1 főnek bőven elég a stúdió, nem kell apartman... A fő utcán van, mellette az egyik oldalon motorkölcsönző (magyarul beszélő fiúval), ott szerintem még autót is tudtok bérelni, a másik oldalán a sarkon egy ruhaüzlet, az utca túloldalán fagyizó és pékség. Szemben vele Souvenir bolt (az a legnagyobb Nei Poriban).
Sziasztok!
kÖSZI MINDENKINEK AKI EDDIG SEGÍTETT!
Sajnos még nagyon messze van a következő nyár,de jobb időben elkezdeni és bölcsebb leszek.Akinek van még szállásárakkal kapcsolatban megjegyezni valója szivesen meghalgatom.Köszi előre is a segítséget!
Mi 1 hete jöttünk haza és mind a két végén voltunk strandon, igen koszos a víz, nem értem miért kell mindent eldobálni.
Sára lányom homokozott és túrta ki a cigi csikket a homokból.
Medúzát mi is láttunk 2 nap is, kéket és nem kicsiket.
#1155292009-08-26 18:15:44 Válasz a #115510. hsz-ra
ziasztok,
Jamasz:
hát az attól függ, láttam olyan szállás leírást hogy 2 szoba és a nappali részen is volt ágy, mert 4 felnőtt és 2 gyerkőc lenne,
de bármilyen megoldás érdekelne.
Hétfőn már én is indulok, és szomoruan hallom, hogy koszos a viz:(
Lenne még két kérdésem a rutinosabbakhoz. Úgy néz ki, hogy jönne + 1 fő velünk, és neki kellene egy megfizethető apartmant találnunk kint, mivel csak egyedül lenne. Nem tudtok ajánlani vmit, esetleg webes eléréssel,ahol érdeklődni lehetne?
A másik, hogy szeretnénk autót bérelni, és meglátogatni a barátaimat Polychronoban, ami Kassandrán van. VAn e valahol lehetőség komppal átmenni, hogy ne kelljen körbe kerülni mindent?
Valamint, hogy kb mennyi az autóbérlés km korlát nélkül?
Most lehet, hogy közeledik az indulás többet kérdezek:)
Előre is köszönöm mindenki válaszát, segitségét.