na, most találtam egy másik fórumot. igaz, tavaly írtak oda utoljára, és nincs tán 100 hozzászólás, viszont, úgy "lehúzták" NeiPorit... minden esetre, én nektek hiszek, és majd a saját szememnek
Nem kell elhinni amiket ott írnak! Nei Pori CSODÁLATOS! Aki egyszer volt ott, élete végéig visszavágyik!
Jó választás a szeptember, mi is akkor voltunk 2008-ban nászúton!
Itthon esett az eső, hideg volt, mikor megérkeztünk vagy 33-35 fok. Érdekesen is néztek ránk, (hosszú farmer, zárt cipő)
Visszafelé mikor indultunk, akkor is eszement hőség volt, itthon 9 fok, és eső. Szerencse, h megkaptuk az infot, így a buszra tudtunk meleg ruhát vinni.
Volt aki strandgatyában, tangapapucsba jött... érdekesen nézett ki Röszkénél, ahol 9 fok volt!
Egyszóval, meleg lesz, és abból a szempontból talán jobb is, hogy nem lesznek rengetegen. (bár mikor mi voltunk elég sokan voltak)
#1746622011-08-31 16:28:43 Válasz a #174657. hsz-ra
Szia!
Szerintem érdemes ! Mint a nevemből is látod ( amikor beléptem a fórumba akkor még az volt a kedvenc helyünk..de ma már Pori) nagyon nagy terület, sok üzlettel, az idén is meglátogattam,mint minden évben,csak nekem valahogy túl zsúfolt lett, ezért is "csak" látogatóba megyek oda, de azt nem hagyom ki.Kb 40 km , nem tudom mivel mentek, de mi annak idején , bérelt kis motorral mentünk át Nei Poriba Paraliából,meg a többi útba eső településekre is belátogatunk...de ma már autóval megyünk, és így nem probléma.
Ami közelebb van Leptokária , az is szép kis hely, oda is érdemes átugrani, csak sajnos annk apró kavicsos a tenger partja, ami kissé kellemetlen a megszokott homok után.
Na ennyit akartam csak segíteni, remélem kocsival mentek, és akkor semmit nem ér az ötletem.
Jó utat, jó nyaralást!
Szerintetek érdemes Nei Poriból átruccani Paráliára? Kb. Hány Km?
Szia!
Mi szerettünk volna átmenni, mert bár képek alapján oda nem mentünk volna nyaralni, mert nem nagyon tetszett a partja és maga a városka is túl zsúfoltnak tűnt, de kíváncsi voltam rá, hogy mégiscsak milyen a másik nagy üdülőváros a környéken, de sajnos aznap sztrájkoltak a vasutasok, így ez kimaradt... akkor! Ugyanis hazafelé jövet, vettünk fel utasokat a busszal és a sofőrök a pihenőjüket is itt töltötték, így végül mégis láthattuk Paraliát is. Örültem neki, mert jó volt sétálgatni (bár kicsit siófoki hangulata volt főszezonban), de Nei Pori jobban tetszik. Szerintem azért megér egy kis kirándulást. Kb. 45-50 km lehet az út.
#1746672011-08-31 17:51:25 Válasz a #174648. hsz-ra
Szia Tallér!
Üdv újra itthon. Remélem nagyon sok szép élménnyel tértetek haza. Bizony nagyon kevés az egy hét, én is ezt tapasztaltam. Látom a Ti utazásotok sem volt rövidebb, mint a mienk. Pihend ki az út fáradalmait és jelentkezz!
Üdv: Saci
#1746732011-08-31 18:41:45 Válasz a #174667. hsz-ra
jaszu "tallér"
Üdv újra itthon...Még egyszer leírom...Nei Pori egy csodálatos hely és ezt nem lehet megunni... tessék már ezt elhinni...
Üdvözlettel minden kételkedőnek. gyula!!!
Ha jól emlékszem, Ti indultok Miskolcról, ugye?
Akkor valószínűleg egy gyűjtőjáraton leszünk, merti Salgótarjánban szállunk föl. Nekünk az Ibuszban azt mondták, Miskolcról indul a busz.
Igaz, mi Paraliara megyünk, de egy útvonal, úgy hogy esélyes az együtt utazás.
Ti is Pesten szálltok át a Népligetben?
sziasztok! mennyibe kerül idén az autó bérlés és mi kell hozzá?
5en utazunk és kiszeretném számolni, hogy olcsóbb a fakultatív- vagy az autóbérlés.
köszike
szép estét!
Gyula: hiszek nektek, és már egyre jobban várom...
Hannaa: mi 97-ben voltunk Leptokarian. szerintem gyönyörű kisváros. a part tényleg nem homokos, emiatt kicsit csalódtam is, de kárpótolt az összes többi élmény, és a tenger... most majd szeretnék átmenni, megnézni mi változott...
viszont, sokaktól hallottam, panaszkodtak, hogy Paralia és főleg Olim.beach szép, de drága /étel, napernyő, ajándékok.../. legalábbis, drágább, mint a közeli városok /pl. Leptokaria... de, igazából nem tudom, nem mentünk át.
május végén mentünk, ami szerintem korai volt. ezért, azóta, ha lehet, direkt szeptember első hetét választjuk a nyaralásra. több okból.
most ez a nyaralás nekünk hirtelen ötlet volt, nemigazán terveztük... gyorsan átnéztem a helyeket, és NeiPori-t választottam. mondtam, vagy oda, vagy sehova ha igaz, az utolsó 2 helyet kaptuk meg
és nem tudom, most hová fogunk kirándulni, de igazából, ezt a nyaralást főleg pihenéssel, és pancsolással szeretném tölteni ha az idő is úgy akarja szeretnék megnézni pár helyet, hiába láttuk már, de annyira ki vagyok merülve, és elfáradva, hogy most inkább csak pihengetve feltöltődnék... de majd ott kiderül
#1746922011-08-31 21:55:12 Válasz a #174676. hsz-ra
szia Vicky!
igen, Miskolcról indulunk, 9.én. nemigazán mondtak semmit, majd még felhívnak, pontosítani... egyenlőre annyit tudunk, hogy Miskolc, Cora elől, 6kor. 2 gyűjtőbusz van, majd szétosztanak minket valahol, uticél-létszámtól függően. ha megtudok valamit, megírom
!!! ááá nagy gondom adódott!
most néztem a személyim, mert azzal mennénk, nem útlevéllel, ami márciusban járt le... szóval, a személyim februárban fog lejárni. tehát, az indulás napjától alig 5hónapig érvényes!
több helyen olvastam, hogy 6hónap kell, vagy a visszaúttól számított 3hónap. most akkor mi is van? tudtok valamit erről?
mindenhol ezt olvasom, de a személyiről sehol nem írnak:
Görögország az EU tagja, így magyar állampolgárok akár személyi igazolvánnyal is beutazhatnak az ország területére. A biztonság kedvéért azonban vigye magával az útlevet is, ennek lejárati ideje nem lehet korábbi, mint a hazautazástól számított fél év. Vízum természetesen nem szükséges.
#1747062011-09-01 07:59:39 Válasz a #174699. hsz-ra
Cinthya!
Nem ebbe a topikba kellene megbeszélni, de gyorsan válaszolok a problémádra.
Nekem a pesti IBUSZ központban azt mondták, hogy ha 3 hónapon belül jár le (esetemben ez 2 volt) a személyim, akkor csináltassam meg, hiszen így is úgy is meg kell hamarosan. S azzal a 2 hónappal már nem veszítek. Tehát ők is úgy gondolják, hogy inkább legyen érvényes 3 hónaptól tovább, mint hogy kötözködjenek.
Szép napot!
tegnap este zivatar volt,de nem tartott vissza minket a fürdéstöl,ma reggel csodálatosan tiszta az ég ,7 kor lementünk horgászni aminek a vége fürdés lett,mert nagyon tiszta és meleg a tenger,persze nem volt rajtam fürdögatya ,kénytelen voltam az ünneplö rövidnadrágomban pancsolni
Athoszéknál kajáltunk,természetesen mint mindig szivélyesen fogadtak,akkora haltálat és gyros tálat adtak hogy 4 embernek is elég,nem fogott ki rajtunk,ketten begyürtük
a dimitra apartman nagyon jo,szép a kilátás ,nincs nagy zaj éjfélkor teljesen elcsendesedik,a felszereltsége elég kettönknek, a tulaj csaj román származásu,katonás rendet tart,de csupasziv amugy,a pizzájuk nagyon jo,a szobába is felvihetö.
szombaton irány haza,gyorsan elment ez a két hét,jövöre folytatni kell