Csak a nap nem süt...
Más: Ajánlom mindenkinek a Paralia-Nea Malgara-Edessa-Servia-Katerini-Paralia "kunkort"... A vége kicsit off-roados, de nyugat felől sokkal szebb az Olimposz mint a tenger felől nézve...
Szerintem Paleo Panteleimonasra egyedül érdemes felautózni (akár bérelt kocsival), nagyon nagy élmény a szerpentin felfelé, s a kilátást, valamint a városka egyszerűen felejthetetlen. Tavaly voltunk ott egy egész napot. Nagyon jó volt.
Tibi baba, szerintem csak átmeneti a nap nélküli égbolt. Nekünk végig jó időnk volt, odafelé menet Katerininél esett olyan 5 km-ren keresztül az eső, utána és előtte is ragyogó napsütés. Toloban végig, de Makrigialoson-Nei Poriban (odafelé) és hazafelé is ragyogó időnk volt.
Szerintem mi megtettük ezt a kunkort tavalyelőtt, csak akkor Makrigialosról indultunk, de felmentünk Edessáig és olyan utakon jöttünk visszafelé, hogy mondtam a páromnak, még egy szerpentines rész és kiadom az elmúlt két heti megevett dolgaimat...
Az idén is volt egy ilyen rész, amikor Toloból Korinthoszra mentünk a hegyi utakon, lélegzet elállító látvány és út volt...
Tudnátok abban segíteni hogy Thessalonikiből-Paraliára hogyan jutok el akár busszal vagy vonattal? Esetleg menetrendet tud valaki belinkelni? Köszönöm szépen!
A menetjegy Leptokáriába : egy útra 0,60 euro
oda-vissza 1,00 euro
A menetjegy Katerinibe: egy útra 1,40 euro,
oda-vissza 2,30 euro
A menetjegy Thessalonikibe: egy útra 3, 80 euro
oda-vissza 6,00 euro
9 napja vagyunk itthon, 3 év után tértem vissza Paráliára, de minden ugyanolyan, sőt jobb is mint volt!
nem is volt talán akkor nyüzsgés, árak is türhetőek, meleg is csak 3napra jött meg, Grandos szállás Billy'sben megfelelő volt, panaszom nem lehet, csak a tolvajra, aki ellopta a táskában a Da Luxeból éjjel!!!
Pöpivel kalózkodtunk, sok magyarral barátkoztunk össze, Panos is nagyon tündéri volt velünk
Sziasztok! Most vagyok Paralian,de sajna mar kedden indulunk haza.Az ido nagyon klassz,nappal full meleg,esta pedig enyhe.Lehet,hogy nem irok tokeletesen mert egy gorog baratomnal vagyok,es ezen a gepen nincs meg minden betu.Szoval aki most fog indulni annak nagyon jo lesz,mert szerintem most a legjobb a klima.
Hejj, azért csak ITTHON vagyok itthon... de jó kis muri volt, bár az árak elég magasak: itthon 1600 HUF-ért rendelek 2 pizzát, Paralián meg 6,5 €-ért
Ajánlom a Hotel Europe-t, igényes hely, klíma a szobában és a hallban+ebédlőben is, wi-fi, sat tv, presszó is van. Svédasztalos reggeli (fehér és barna kenyér, kalács, vaj, 3féle lekvár, méz, nutella, müzli, 2féle juice, kávé, 3féle felvágott, szalámi, omlett, gyümölcsök, zöldségek, igazán bőséges) a vacsi pedig salátabáros (kb. 10 féle saláta van kirakva nagy tálakon, tésztasaláta, görögs., francias., gyümölcss., illetve olívabogyó, és van valami meleg kaja is kitéve, pl. lecsós hús vagy rántott brokkoli. A salátákból annyit szedsz amennyit akarsz, ezzel is bőségesen jól lehetne lakni, de van még menüválasztásos kaja is, ami leves és általában húsétel kétféle körettel, amit úgysem bírsz megenni, akkora adag ) A klímáért és a széfért nem kell külön fizetni, benne van az árban, annyit használod, amennyit akarod Az árat az utazási iroda diktálja, de a vacsi és a reggeli megéri azt a 30-40 € többletet amivel a szoba többe kerül egy apartman áránál. Mi ketten voltunk és ha beültünk valahova gyrost enni az 12 € volt (2 gyros pitában, 2 adag sült burgonya, 2 kóla, 1 görög saláta), tavernákban pedig pl. 2 személyes grilltálért, vagy pizzáért (ezekhez is üdítő, saláta vagy csokis palacsinta) 20-25 €-t fizettünk.
A parton lévő napágyakat és napernyőket használtuk elég sokat. Helyet foglaltunk, jött a felszolgáló rögtön, kértünk 2 frappét és ott voltunk órákig. Kaptunk a frappé mellé egy termosz jeges vizet is (bár a 2 frappé összesen 7 €-ba került, úgyhogy adhattak is vizet ezért bőven... ).
Magyarországi magyar kevés volt, akik magyarok voltak azok nagyrészt kárpátaljai és erdélyi lakosok voltak. Sok a szerb, a bolgár és a görög, de jöttek macedónok, lengyelek is sokan.
Végül is jó idő volt, 1,5 nap volt kicsit borongós, ekkor elmentünk Edessába és a Meteorákhoz, de megnéztünk Serviánál az Aliakmonas folyót (itt elég széles, kb. 2 km. hosszú híd vezet át rajta), a Vegoritida tavat Maniakinál, a Tempi völgyben a Daphné forrást, a petralonai cseppkőbarlangot (ez valami meseszép, mindenkinek ajánlom!), valamint elkirándultunk Sarti felé (killerlacát kerestük, de odavolt biztos bálnavadászni) és útbaejtettük a narancspartot is. Nem akarom a sarti-pártiakat megsérteni, de Paralia sokkal szebb, bár nem olyan nyugis.
Bennem egy kicsit negatív benyomást keltett az itt reklámozott hajókázás, ezért nem mentem kalózkirándulásra. Biztos jó dolog személyesen is ismerni azt/azokat akik a szolgáltatást nyújtják, de engem egyrészt nem vonzott a program, másrészt pedig az itteni "ajánlás" formája inkább a szolgáltatók személyeit emelte ki, mintsemhogy a programot. (utólag kiderült, többen vélekednek hasonlóan erről)
A parkolásról annyit jegyeznék meg, hogy nem bántják a kocsikat, de mindenképpen érdemes a házigazda véleményét kikérni. Én csak rövid ideig álltam egy "általam optimálisnak tűnő" helyen, meg is vágtak 80 €-ra (nem csak engem, az egész sort aki ott parkolt), bár fizetni csak 40-et fizettem végül
Esténként "shoppingoltunk" (ami kb annyit jelent, hogy a jányok bújták az üzleteket, a fiúk meg az üzletek előtt elhelyezett székeken ülve várták hogy fizethessenek ), ettünk, ittunk (jó kis fiatal társaság jött össze a hotelban, hol beültünk valahova, hol pedig "erkélybulit" tartottunk), fagyiztunk (ajánlom az "αρβανιτίδης" szupermarkettel szemben állva a bal oldalánál lévő utca sarkán a fagyizót, a 'mosaic' a kedvencem ... )
összegezve: nagyon jó volt az elmúlt hét, bár jövőre (vagy azután) egy kicsit délebbre mennék szívesen (de természetesen paráliánál megállok egy kicsit )
Most találtam rá a fórumra. Pénteken indulunk Paralia környékére egy hétre. Nem olvastam vissza, így bocsánat, ha volt már szó róla, engem a robogó bérlés lehetősége, ára érdekelne. Ha van infótok, azt megköszönném.
#1161692009-09-02 12:20:37 Válasz a #115875. hsz-ra
Sajnos hazaértünk.
A kalózhajós kirándulás, amit Pöpiék szerveznek, nem személyes okokból olyan jó program, ahogy itt többen is írtuk, hanem maga a kirándulás szuper! És akinek nem tetszett, az vagy nem próbált még ki hasonló kirándulást és nincs összehasonlítási alapja, vagy nem érdeklik a hasonló programok (ezért ki sem próbálja!), vagy olyan ember, akinek sohasem jó az a helyzet, amiben éppen van.
Idén Pöpi nem jöhetett velünk, de minden nagyon jó volt. És ezzel anyum és a párja is egyetértett, pedig nagyon kényesek az ilyen programoknál.
#1162122009-09-02 15:09:29 Válasz a #116169. hsz-ra
Sziasztok, mi meg szerencsere nem ertunk haza. Egy internet kavezobol irok, mert most annyira meleg van, hogy inkabb huvosebb helyet kerestunk.
Csutek, orulok, hogy szerencsesen hazaertetek, bar gondolom meg szivesebben lennel itt velunk. A hajos kirandulas tenyleg szuper volt, egyetertek veled. Masodszor is elveztuk nagyon, emiatt esetleg lehetunk picit elfogultak.
Udvozlok mindenkit a hellaszon, gondolok ratok, es elvezem meg helyettetek is a gorog napfenyt.
Gondolom ezt majd az utanam kovetkezok is megteszik.