Csak még annyit, hogy a nagy hullámok miatt voltak medúzák, elég nagyok és kék színűek.
A párom először azt hitte valaki szatyrot dobott a tengerbe és az úszik mellette.
Sziasztok,
Ma értünk haza, 1 napot ráhúztunk. 1 hét a Dora apartmanban és 1 éjj a St.George-ba.Az utóbbi román utazási irodának a szállása, de volt üres szoba így maradtunk.
Bodon Éva tökéletes idegen vezető, ellenben az Apollone képviselője Andrea nem volt a helyzet magaslatán, hát ennyire nem képben lenni....
Nem tudom, nem szerencsés. Bármit kérdeztem mit hol találok Nei Porin azt mondta nem tudja.
Ettől függetlenül egy élmény volt minden, csodálatos volt nézni a gyerkőcöket ahogy az újdonság varázsa hatott rájuk.
Kisfiam úgy köszönt el tegnap délben:
- Szia tenger, jövőre találkozunk!
Mindent megteszek, hogy így legyen.
Sziasztok,
Lassan én is indulok Nei Poriba, nagyon sok hasznos dolgot kaptam a fórumon tőletek, most még egy kérdés, nagyon jó éttermeket tudnátok ajánlani, ahol biztos nem csalódunk az ételek minőségében.
Sziasztok! Évek óta szorgos olvasója vagyok a fórumnak, de most rászántam magam a hozzászólásra is. Az ok pedig, hogy írok, egy idegenvezető, Bodon Éva.
Ez úton is szeretném -minél nagyobb nyilvánosság előtt- megköszönni a segítségét és áldozatos munkáját. 3 hetet töltöttünk Nei Poriban, a nyaralás kellős közepén sajnos orvosi ellátásra kényszerültem. A gondom inkább kellemetlen volt, mint veszélyes, de egy nyaralás alatt ez is ép elég. Éva többször elkísért az orvoshoz, a kezelés alatt tolmácsolt -bár ez láthatólag sokszor neki is komoly megpróbáltatást jelentett- segített a biztosítás intézésében, a papírok kitöltésében és ezt tette napokon keresztül a leglehetetlenebb időpontokban, amit az orvos kijelölt vizitre.
Éva még egyszer köszönöm!
Köszi a segítséget aszterimu és markikati! Igazából azért kérdeztem ,mert egy városnézéssel egybekötött focimeccsre szeretne menni a párom.
Még Stavos is érdekelne ,mert az is elég közel van Thessalonikihoz. Mindkét hely nagyon szimpatikus a számomra így nehéz lesz dönteni.
Üdv:Böby
Szia,
Szalonikibe elég, ha vonattal mentek és persze kényelmesebb is A menetidő 1 óra 10 perc. Ám, ha Stavrosba is el akartok nézni, akkor oda az autót javaslom.
Köszönöm Robi és Judit, hogy válaszoltatok és a segítségemre voltatok!
Most először fogok/fogunk menni Görögországba, így próbálunk minden eshetőségre felkészülni!
Arra gondoltunk, hogy a Meteorák, Athén megtekintése 100 % lesz programként, de el akarunk menni Platamon várához (ide gyalog vagy kisvasúttal érdemesebb inkább elmenni?), ill. az Olympos-ra is el szeretnék jutni, csak oda még abszolút nem tudjuk hogyan, mert azt olvastam 25 km-re van Nei Pori-tól, ami bár nincs túl messze, de a robogó, ill. a kocsi használata kizárva, mert jogosítvány az a fasorban sincs!
Egyébként az Adamos apartmanházban (remélem jól ítram) fogunk megszállni! Ha már vki hallott erről a helyről, annak megköszönné m, ha mondana róla néhány szót!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Minden jót!
Norcso
ui: Egyébként vki jön a Neoline-nal aug. 31-től szept. 9-ig Nei Pori-ba?
Szia,
A kisvasút csak Platamonasban a templomig visz. A helyközi busznak a megállója a pont a vár alatt van és jóval olcsóbb, mint a kisvonat. Azt hiszem, hogy mi tavaly 1,20-at fizettünk/fő-csak oda
Persze sétálhattok is, testedzésnek megteszi