Szerintem a fixes dolgok nem annyira jók. Mindig az önellátást válaszuk. Igy ott eszünk ahol nekünk tetszik . Igy lesz ez évben is Kefán. Elég nagy a sziget és igy nem kell rohani ahol megéhezünk ott eszünk. Rengeteg kedvezményes kártya van itthol de soha nem használtuk fel . Általában az ismerösök ajánlásaira hallgatunk hol és mit együnk. Igy ha engem kérdel nemmel válaszolok.
Sziasztok!
Augusztusban Ibusz buszos szervezéssel a Tsivras apartmanba megyünk .Félek is a buszoztatásuktól,most csaljuk meg először az Apollont,bár júniusban velük maradunk. Kefalónia Lassi településre.Aki járt már Lassiban kérdezném: Tzogias taverna a Tsivras háztól merre van? Olcsóbb bolt? Tzogiason kívül hol árulnak még pitás gyrost? Nem főzök semmit,hármunkra az ebéd a pitás változat lenne.A ház mellett melyik étterem van? A szállás képanyaga szerintem igaz lehet,jó véleményeket olvastam,már minden fórumot átnéztem ami Kafalóniás.Köszönöm a válaszokat.
Hello
szerintem a magunk felfedezése a legjobb. Ami neked izlik az lehet neki nem vagy forditva. Az olcso nem mindig az . Tavaly is volt felfedeztünk egy boltot jók voltak az árak de hallotuk hogy a tul végen még jobb még olcsobb.Elmentünk de minek jóval drágább volt. A gyrosssal is ugy vagyunk .azt is ettünk már ilyet is olyat is. mondjuk tavaly is találtunk ahol nagyon jó volt /Lefkas Dalton/ MI is szinte minden nap eszünk de magába az kevés. Biztos Kefalonián is pár gyrosost.fagyist és hasonlokat fel fogunk fedezni.És egy két vendéglőt.
Rep:
Itt a Tzivras
Mellette az Old Man's Pub van, ahol kiváló ételeket főznek, de úgy láttuk, 1-2 euróval drágább minden, mint máshol. A Tzogiast is kipróbáltuk egy csirke souvlakival, és az egyedüli étterem volt, ami nem tetszett, a kaja sem győzött meg minket. Boltnak ezt a szupermarketet ajánlom, van minden, és nekünk úgy tűnt, ez az egyik legolcsóbb. Ajánlom még a Blue Sky éttermet, ami a szupermarket mellett található. finom ételek, igazi vendéglátás. Össze sem lehet hasonlítani egy átlag magyar étteremmel, ott tényleg a vendégekért vannak, lesik minden kívánságukat, és ésszerűen is dolgoznak, pl. egy nagyobb társaságnak is egyszerre hozzák ki az ételt akár több pincérrel egy vagy több nagyobb tálon.
2014-ben voltunk, és tervezzük, hogy visszamegyünk Kefalóniára, talán már idén.
Xul!
Köszönöm amiket belinkeltél.Még a Butlersről olvastam jó véleményeket.Lassiban hol van buszmegálló Argostoliba menet.Ismerve magam felpakolok a nagy városban,így nem gyaloglok.Főleg nem este a főúton a kislánnyal.
Rep: Szintén 2014-ben voltunk Lassiban. Nagyon jó hely és az egyik legszebb,legtisztább strandja van a Makris Gialos. Ne hallgassatok senkire aki az mondja hogy a kis közeli partokra is lehet menni. Nem érdemes a kis "szutyok" (elnézést a kifejezésért ) strandokra menni a közelbe mert a Makris Gialos sokkal szebb. Mi minden nap elgyalogoltunk a legszebb részre, igaz 800 m-re volt de megérte. Van tusoló a parton, ez az utolsó napon jól fog majd jönni.
Szerintem minden partot érdemes megnézni, mindenkinek más szép, és mások az igények. Gyönyörű partok vannak, a víz színe változatos és mindenhol tiszta. Én a legtöbbet nem kiépített partokon fürödtem és nézelődtem . Az élővilág csodálatos volt. Lassitól Argostoli felé a part mentén van pár ilyen hely , ahol nem nehéz és veszélyes lejutni. Persze ez is attól függ ki mit tart könnyűnek és biztonságosnak. Én könnyű alatt azt értem, hogy nincs nagy hullámverés, nem a szikláról ugrottam be, és nem azon kell felkapaszkodni kifelé. Minden szubjektív Volt ahol egész nap nem találkoztam emberrel, vagy ha mégis , az görög volt, háromnál többen sosem voltunk .
Mindenki azt dícséri, ami neki jó. Ez így van rendjén Jegyezz meg mindent, ami neked fontos abból amit mondanak, nézd meg amikor ott vagy, és döntsd el, neked szép és jó-e Szerintem:)
Szia
mennyi ideig voltatok?
igen minden ember más.Mi is nem csak napozunk fürdünk.Szeretünk szétnézni barangolni gyönyörködni a táj szépségében.Talán ezért is megyünk mindig május végén mostanába mert akkor zöldel minden.A viz kétségtelen nem olyan meleg de elfogadhato. A levegő meg kibirhato nem 40 fok abba nem nagyon gyalogolnánk. szeretünk keresgélni "szép kövek csigák.......... De a legnagyobb öröm a pihenés. és görögbe nem fáj semmim és ezt mástol is hallotam már.
2 hetet voltunk. Nálam a top5-ben van a sziget. A víznek ennyi káprázatos színárnyalatát talán még sehol nem láttam. Többször el is sírtam magam 1-1 ilyen parton, annyira megtelt a szívem a szépséggel és hálával, hogy itt lehetek, egyszerűen túlcsordult, nem fért bele:) Átmentünk Ithakára is, egyszer szervezetten, egyszer saját magunk. Nekem annyira tetszett, hogy tervezek oda egy teljes hetet menni Érdemes megnézni szerintem a Drogkarati cseppkő barlangot is. Nagyon szép. Az akusztikája nagyon jó, koncerteket is tartanak ott, sajnos amikor mi ott voltunk, nem volt egy sem. Ha újra megyek Kefalóniára, biztosan akkor megyek majd, amikor lesz koncert:)
..köszönöm az infót...
Zakynthossal kapcsolatban.. Annyira módosult a terv hogy komppal szeretnénk átmenni.. vinnénk a bérelt robogót is "ha lehetséges" és egy napot ott motoroznánk.. újra átélni átérezni Zakynthos sziget varázsát igy a Navagiót felülről csodálnánk meg ..a Skinari szélmalmokat is és ami csak belefér egy napba..kis nosztalgia lesz
Pessadából van komp, reggel 8-kor indul,este 1/4 10-re jön vissza.(persze a 8-as is visszajön,csak annak Neked nincs értelme)Azt meg hogy a motort kividd a szigetről,meg a biztosítás is megmaradjon rajta, a kölcsönzőssel kell megegyezni.
Szia Hofelho!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen úton módon sikerült elintézni Magyarországról az utat Santonirire, mivel évek óta főleg mióta a Malév megszűnt, mi is nagyon szeretnénk eljutni!
Előre is köszönöm a válaszodat!
Izgatottan várom....
Üdv. Ervinesildiko
ha privátba irnál nekem akkor az email cimem: ervin955@gmail.com
köszönöm szép napot
Teketoria!
Veled ellentétben én azt mondom, senki ne hallgasson arra, aki lebeszél bárkit is a felfedezés öröméről!!! Szegényebb marad, aki arra hallgat, aki a helyben ücsörgést választja, de persze mások vagyunk Első Kefaloniai nyaralásunkon pl. egy debreceni nyugdíjas csapattal voltunk, akik közül néhányan hangosan röhögtek, amikor megtudták, hogy egyik tagjuk lemegy a partra Azt kiabálták utána: azt már láttuk első nap a meeting után...és főzték tovább a lecsót a hozottból
Szóval mindenki tegye, amit jónak lát, ne beszéljünk senkit le a szélesebb látókörről!!! Ami egyiknek "szutyok", a másiknak bájos kis öböl!!
Mi is hasonloan gondolom ,amit lehet mindent felfedezni elmenni. De ismersz ilyenek is vagyunk. De láttunk olyat aki eljött és lement a medencéhez s elvolt egész nap a sörével.