Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 44 45 46   >
Üzenet
  Jox | #39073 Üzenet | 2007-07-31 20:39:20 | Re:
kristin1 írta:
... Toroniban szeretnék ajánlani egy éttermet, Haus Badis a neve, egy gyönyörû szép kertben vannak az asztalok, nagyon hangulatos hely, a pincérek kedvesek voltak, mi 2x is vacsiztunk ott. Biztos megtaláljátok a helyet, ... icon_wink.gif

Ez hol van pontosan? A folyó-híd utáni vagy az az elõtti részen?
(Az említett híd a falu közepén van, egy s-kanyarban.)
  édes | #39085 Üzenet | 2007-07-31 21:54:33 |
Kedves Kharis !
Ha esetleg még nem tetted meg,ajánlom olvas el néhány topickot,pl a biztosítás,tapasztalatok címmel.Nagyon sok információt tartalmaznak ami megkönnyíti a nyaralást,illetve a készülõdést.
  MaEd | #39101 Üzenet | 2007-08-01 07:04:34 | Válasz a #39073. hsz-ra Előzmény #39073
Szia Jox!
A Haus Badis étterem a Vangelis, Sakis és Apollon apatrmanok mellett van. Nem az út mellett, hanem kicsit beljebb található. Mi tavaly voltunk Totoniba. Szinte minden este ott ettünk. A tulaj felesége magyar, bár már töri a nyelvünket. Minden ételrõl elmondta, hogy hogy készül, mi van benne. Szuper étterem és végtelenül kedvesek!!!! (www.griechenlandreise.de vagy a www.badishaus.gr oldalon meg tudod nézni)
Üdv: Edit
  Jox | #39102 Üzenet | 2007-08-01 07:17:18 | Válasz a #39101. hsz-ra Előzmény #39101
OK, megnézzük majd.

Mi már voltunk kétszer egy-egy hetet Toroniban (idén is megyünk 8 napra), de eddig még nem találtunk ott igazán szimpatikus tavernát...
  MaEd | #39105 Üzenet | 2007-08-01 07:42:47 | Válasz a #39102. hsz-ra Előzmény #39102
Pedig mi 8-an voltunk, és ebbe az egybe egyetrértettünk, hogy a Máriák (feleség) étterme volt a legszimpatikusabb. (És nem utolsó szempont, hogy az árak is barátságosak voltak)
  Ok | #39130 Üzenet | 2007-08-01 10:14:59 | Válasz a #38995. hsz-ra Előzmény #38995
Szia Kharisz!
Mi augusztus 24-én indulunk Toroniba az Apollonnal a Vangelis apartmanba. Valószínûleg váltjuk egymást. Kár, hogy nem tudunk már értekezni, hogy milyen volt a nyaralásotok, pedig a tapasztalataitokat biztosan hasznosítani tudtuk volna. Próbáltam már én is a Vangelisrõl érdeklõdni, de senki nem tudott eddig róla semmit és az idén ott nyaralók sem reagáltak sajnos a kérdéseimre, de ha visszanézel pár oldalt a hozzászólásokból sok hasznos információhoz lehet jutni.
Üdv. icon_rolleyes.gif
  Kristin1 | #39139 Üzenet | 2007-08-01 11:11:49 | Re:
Jox írta:
kristin1 írta:
... Toroniban szeretnék ajánlani egy éttermet, Haus Badis a neve, egy gyönyörû szép kertben vannak az asztalok, nagyon hangulatos hely, a pincérek kedvesek voltak, mi 2x is vacsiztunk ott. Biztos megtaláljátok a helyet, ... icon_wink.gif

Ez hol van pontosan? A folyó-híd utáni vagy az az elõtti részen?
(Az említett híd a falu közepén van, egy s-kanyarban.)

Látom már megválaszolták a kérdést. Jóval az s-kanyar elõtt van, a falu elején, az említett apartmanokhoz és a Sakis étteremhez közel.
  Kharisz | #39142 Üzenet | 2007-08-01 11:35:23 |
Köszönöm mindenkinek az infokat! Biztosításunk már van, minden évben ugyanannál a biztosítónál kötjük meg, szerintem nagyon korrektek! Megpróbáltam a www.nlc.hu -s forumon is aktivizálni az ott lévõket (nem túl sok sikerrel) icon_confused.gif , de az aktív Sartis oldalon lehet találni Toroniról is információkat, hátha segít még valakinek! Biztos ki fogjuk próbálni az ajánlott éttermet, már alig várom a finom salátákat, a gyrost, meg a halacskákat stb. icon_biggrin.gif Fakultatív programként az Athos-os hajókirándulást terveztük be, szívesen megnézném a Meteorákat is , de nem szeretnénk még 10 órát buszocskázni, az oda-vissza út épp elég hosszú lesz! Van valakinek tapasztalata róla (az athosi kirándulásról? (a beszámolókban lévõt már olvastam icon_smile.gif )Alig várom már az indulást icon_biggrin.gif Szép napot mindenkinek!
  Kristin1 | #39148 Üzenet | 2007-08-01 11:45:54 | Válasz a #39142. hsz-ra Előzmény #39142
Szia Kharisz!

Én az Athos hajókiránduláson nem voltam, de a szüleim igen, amikor Sartiban nyaraltak. Azt mondták, hogy nagyon jó volt, megérte! Nekik még delfineket is sikerült látniuk. Szerintem jól teszitek, ha erre, vagy a másik hajókirándulásra (Toroneos túra) beneveztek, mindegyik jó. A Meteorákhoz valóban hosszú az út, 6 óra oda, 6 óra vissza, ráadásul hajnal 5-kor volt indulás, szóval annak ajánlom, aki bírja a gyûrõdést. icon_lol.gif Viszont a látvány kárpótol ám a hosszú útért! Majd addig még eldöntitek! icon_razz.gif
  Kharisz | #39333 Üzenet | 2007-08-02 10:22:48 |
Szia Kristin!
Majd még meggondoljuk a kirándulást, nekem a hajókázás felé húz a szívem, mert tengeren még sosem hajóztam icon_smile.gif Tényleg lenne még egy kérdésem :ugye tényleg el lehet jutni gyalog Porto Koufoba (nincs nagyon messez)? Van esetleg valami más település is, ami gyalog könnyen megközelíthetõ és érdemes megnézni? Elõre is köszi icon_smile.gif
  Kristin1 | #39648 Üzenet | 2007-08-03 19:31:29 | Válasz a #39333. hsz-ra Előzmény #39333
Szia Kharisz!

A hajózás nagyon nagy élmény, ki ne hagyjátok!
Én úgy tudom, Porto Koufo 8-10 km Toronitól, de ebben nem vagyok 100% biztos. Szerintem gyalog nem nagyon lehet eljutni a környezõ többi településre.

Ezt az oldalt láttad már?
https://greekland.uw.hu/holiday/toroni.htm

Egy kis info Toroniról, és képek is vannak! icon_smile.gif
  Kvalcsi | #40283 Üzenet | 2007-08-08 14:04:10 | Válasz a #39333. hsz-ra Előzmény #39333
Szia Kharisz!

Egy Görögországban vásárolt utikönyvem szerint Toróni és Porto Kufó 2 km távolságra van.

Idézem amit a könyv említ:
"A kora keresztény kort Agiosz Athanasziosz V. századi 3 hajós temploma képviseli a Torónit és Porto Kufó-i hatalmas természetes kikötõt összekötõ 2 km-es út mellett. A kikötõ vadregényes barlangokat formázó sziklás partjával az egyik legbiztonságosabb nagyméretû természetes kikötõ Görögországban. Kissé délebbre fekszik a Sithón-félsziget utolsó kiszögellése, Kartalia. Nevét a megközelíthetetlen magas sziklákon tanyázó saskeselyûknek köszönheti. A függõlegesen magasba törõ szélfútta hatalmas sziklákat csak csónakkal, vagy pedig nyaktörõ ösvényeken lehet megközelíteni."
  Jox | #40284 Üzenet | 2007-08-08 14:05:54 |
Kharisz írta:
...ugye tényleg el lehet jutni gyalog Porto Koufoba (nincs nagyon messez)?...

Pár km (attól függ honnan, Toroni melyik részérõl indulsz).
  Broadsword | #40340 Üzenet | 2007-08-08 19:13:05 |
Szia Mindenki!

mi vasárnap jöttünk haza Toroniból. Ha valakinek van kérdése, szívesen segítek ha tudok.
Aki esetleg a Ginába megy, van már légkondi, nemrég szerelték be, ne aggódjatok.
Porto Kufo tényleg kb.2-3km-re van, habár az Apollon iroda szállásai a falu elején vannak és P. K. a falu végétõl számítva van 2-3km-re.
  Ok | #40389 Üzenet | 2007-08-09 08:49:15 | Válasz a #40340. hsz-ra Előzmény #40340
Hello!
Jó lenne, ha le tudnál írni minden olyan információt amit fontosnak tartasz.
Ha esetleg a Vangelis apartmanról tudnál valamit, engen nagyon érdekelne. Egy két oldallal elõbb már feltettem jónéhány kérdést, esetleg ha megnézed akkor részletesebb kérdéseket is látsz. Elõre is köszi. icon_razz.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu