... Toroniban szeretnék ajánlani egy éttermet, Haus Badis a neve, egy gyönyörû szép kertben vannak az asztalok, nagyon hangulatos hely, a pincérek kedvesek voltak, mi 2x is vacsiztunk ott. Biztos megtaláljátok a helyet, ...
Ez hol van pontosan? A folyó-híd utáni vagy az az elõtti részen?
(Az említett híd a falu közepén van, egy s-kanyarban.)
Kedves Kharis !
Ha esetleg még nem tetted meg,ajánlom olvas el néhány topickot,pl a biztosítás,tapasztalatok címmel.Nagyon sok információt tartalmaznak ami megkönnyíti a nyaralást,illetve a készülõdést.
Szia Jox!
A Haus Badis étterem a Vangelis, Sakis és Apollon apatrmanok mellett van. Nem az út mellett, hanem kicsit beljebb található. Mi tavaly voltunk Totoniba. Szinte minden este ott ettünk. A tulaj felesége magyar, bár már töri a nyelvünket. Minden ételrõl elmondta, hogy hogy készül, mi van benne. Szuper étterem és végtelenül kedvesek!!!! (www.griechenlandreise.de vagy a www.badishaus.gr oldalon meg tudod nézni)
Üdv: Edit
Pedig mi 8-an voltunk, és ebbe az egybe egyetrértettünk, hogy a Máriák (feleség) étterme volt a legszimpatikusabb. (És nem utolsó szempont, hogy az árak is barátságosak voltak)
Szia Kharisz!
Mi augusztus 24-én indulunk Toroniba az Apollonnal a Vangelis apartmanba. Valószínûleg váltjuk egymást. Kár, hogy nem tudunk már értekezni, hogy milyen volt a nyaralásotok, pedig a tapasztalataitokat biztosan hasznosítani tudtuk volna. Próbáltam már én is a Vangelisrõl érdeklõdni, de senki nem tudott eddig róla semmit és az idén ott nyaralók sem reagáltak sajnos a kérdéseimre, de ha visszanézel pár oldalt a hozzászólásokból sok hasznos információhoz lehet jutni.
Üdv.
... Toroniban szeretnék ajánlani egy éttermet, Haus Badis a neve, egy gyönyörû szép kertben vannak az asztalok, nagyon hangulatos hely, a pincérek kedvesek voltak, mi 2x is vacsiztunk ott. Biztos megtaláljátok a helyet, ...
Ez hol van pontosan? A folyó-híd utáni vagy az az elõtti részen?
(Az említett híd a falu közepén van, egy s-kanyarban.)
Látom már megválaszolták a kérdést. Jóval az s-kanyar elõtt van, a falu elején, az említett apartmanokhoz és a Sakis étteremhez közel.
Köszönöm mindenkinek az infokat! Biztosításunk már van, minden évben ugyanannál a biztosítónál kötjük meg, szerintem nagyon korrektek! Megpróbáltam a www.nlc.hu -s forumon is aktivizálni az ott lévõket (nem túl sok sikerrel) , de az aktív Sartis oldalon lehet találni Toroniról is információkat, hátha segít még valakinek! Biztos ki fogjuk próbálni az ajánlott éttermet, már alig várom a finom salátákat, a gyrost, meg a halacskákat stb. Fakultatív programként az Athos-os hajókirándulást terveztük be, szívesen megnézném a Meteorákat is , de nem szeretnénk még 10 órát buszocskázni, az oda-vissza út épp elég hosszú lesz! Van valakinek tapasztalata róla (az athosi kirándulásról? (a beszámolókban lévõt már olvastam )Alig várom már az indulást Szép napot mindenkinek!
Én az Athos hajókiránduláson nem voltam, de a szüleim igen, amikor Sartiban nyaraltak. Azt mondták, hogy nagyon jó volt, megérte! Nekik még delfineket is sikerült látniuk. Szerintem jól teszitek, ha erre, vagy a másik hajókirándulásra (Toroneos túra) beneveztek, mindegyik jó. A Meteorákhoz valóban hosszú az út, 6 óra oda, 6 óra vissza, ráadásul hajnal 5-kor volt indulás, szóval annak ajánlom, aki bírja a gyûrõdést. Viszont a látvány kárpótol ám a hosszú útért! Majd addig még eldöntitek!
Szia Kristin!
Majd még meggondoljuk a kirándulást, nekem a hajókázás felé húz a szívem, mert tengeren még sosem hajóztam Tényleg lenne még egy kérdésem :ugye tényleg el lehet jutni gyalog Porto Koufoba (nincs nagyon messez)? Van esetleg valami más település is, ami gyalog könnyen megközelíthetõ és érdemes megnézni? Elõre is köszi
A hajózás nagyon nagy élmény, ki ne hagyjátok!
Én úgy tudom, Porto Koufo 8-10 km Toronitól, de ebben nem vagyok 100% biztos. Szerintem gyalog nem nagyon lehet eljutni a környezõ többi településre.
Egy Görögországban vásárolt utikönyvem szerint Toróni és Porto Kufó 2 km távolságra van.
Idézem amit a könyv említ:
"A kora keresztény kort Agiosz Athanasziosz V. századi 3 hajós temploma képviseli a Torónit és Porto Kufó-i hatalmas természetes kikötõt összekötõ 2 km-es út mellett. A kikötõ vadregényes barlangokat formázó sziklás partjával az egyik legbiztonságosabb nagyméretû természetes kikötõ Görögországban. Kissé délebbre fekszik a Sithón-félsziget utolsó kiszögellése, Kartalia. Nevét a megközelíthetetlen magas sziklákon tanyázó saskeselyûknek köszönheti. A függõlegesen magasba törõ szélfútta hatalmas sziklákat csak csónakkal, vagy pedig nyaktörõ ösvényeken lehet megközelíteni."
mi vasárnap jöttünk haza Toroniból. Ha valakinek van kérdése, szívesen segítek ha tudok.
Aki esetleg a Ginába megy, van már légkondi, nemrég szerelték be, ne aggódjatok.
Porto Kufo tényleg kb.2-3km-re van, habár az Apollon iroda szállásai a falu elején vannak és P. K. a falu végétõl számítva van 2-3km-re.
Hello!
Jó lenne, ha le tudnál írni minden olyan információt amit fontosnak tartasz.
Ha esetleg a Vangelis apartmanról tudnál valamit, engen nagyon érdekelne. Egy két oldallal elõbb már feltettem jónéhány kérdést, esetleg ha megnézed akkor részletesebb kérdéseket is látsz. Elõre is köszi.