A havi összesítőt nézted ennyire (2.5) jött ki?
Nekem tavaly Macedóniában kártyás fizetésnél valahogy nem középárfolyam jött ki, mert ezeknél a valutáknál (OTP) először dénárt>>>euróba>>>aztán forintba váltja, így pedig nem igazán kedvező az átváltási arány a bank így trükközve szedi le a kártyatulajdonosokat.
Jól van. Az a lényeg, hogy neked ennyit vont le a raiffeisen.
Akkor te jobban jársz én 2.7-ért váltottam dínárt akkor nekem
148.5x 2.7= 400.95ft-ra
jön ki a gázolaj, ilyen jó fej a raiffeisen a zsebedbe hagy 30ft-ot literenként
Kártyás fizetés kapunál: kártyát odaadod, ő egy pillanat alatt lehúzza, majd kiadja neked a blokkal együtt. Sorompó nyílik, és ennyi.
Mi évek óta így fizetünk, gond nélkül.
(PIN kódot kártyánál Európa semelyik autópályáján nem kérnek.)
De akkor nem mindegy milyen kártyával fizetsz... Nekem alapból csak olyan kártyám van amihez kell a pin kód.
De mindig váltok annyi eurót apróba mennyi a kapuknál kell.
Kedden éjszaka értek haza barátnőmék, oda is és vissza is Euroval tudtak fizetni a kapuknál és korrektül visszaadtak a nagyobb címletből is.
Úgyhogy ez a kérdés kilőve.
Aki kártyával fizet a kutaknál, azoknak dombornyomott kártáyja van?
Ugye a chip-es (sima, nem dombor) maestro kártyát zokszó nélkül elfogadják?
Írnám, hogy milyen autóval megyünk, de nem tudom....honda, és nyári gumikkal.
Nekem alapból csak olyan kártyám van amihez kell a pin kód.
Szerintem ott lehet a megoldás, hogy a chip-es kártyákon (amelyekhez kell a PIN kód) is van mágnescsík. Ha nem CHIP leolvasóba dugják bele, hanem hagyományosan húzzák le, akkor mindjárt nem kér PIN-t a terminál, hanem már megy is a tranzakció.
Sziasztok! kis segitséget szeretnék kérni!!! a párom kinn van velem nei poriban és vissza kellene neki jönni július 14-én Magyarországra, de busz csak korábban van. benzinköltség kifizetéssel betársulhatna -e valakihez ezen a napon szegedig?köszi!!!!
Sziasztok!
Kerülni, nem kerülni????
Tavaly, amikor még folyt az építkezés az elkerülőn (Horvátország felől) 10 perc alatt a Belgrád utáni fizető kapunál voltunk!!! Nem túlzok, esküszöm! Eszembe nem jut bemenni Belgrádba idén sem!
Kártyás tankolás: nekem sokkal jobban jött ki, mintha váltogattam volna dénárt-dínárt! Közép árfolyamon számoltak, korrekten (K&H).
Én úgy tudom, hogy az eladónál telepített termináltól függ, hogy kér-e kódot. Az autópályáknál tudtommal sehol senkinek nincs kód, gondolom a kis fizetendő összeg miatt eleve így van beállítva.
A dombornyomott kártya abban különbözik a simától, hogy azt a mechanikus lehúzóval is le lehet húzni, nem csak elektronikusan.
Tudtommal a fizetés elszámolása nem "középárfolyamon történik", hanem az adott bank "valuta" eladásinál kedvezőbb "deviza" eladási árfolyamon.
Én úgy tudom, hogy ha chippes kártyát lehúzod a mágnescsíkkal akkor kiírja
hogy dugd be a megfelelő helyre mert chippes a kártya. Mo-on tuti így van,
dolgozom vele!
Macedóniában megmutatod a kutasnak a kártyádat és mondja. hogy "mozse
vagy ne mozse. A Cib is jól számol.