#1892462012-06-27 18:52:55 Válasz a #189242. hsz-ra
A havi összesítőt nézted ennyire (2.5) jött ki?
Nekem tavaly Macedóniában kártyás fizetésnél valahogy nem középárfolyam jött ki, mert ezeknél a valutáknál (OTP) először dénárt>>>euróba>>>aztán forintba váltja, így pedig nem igazán kedvező az átváltási arány a bank így trükközve szedi le a kártyatulajdonosokat.
#1892542012-06-27 20:26:09 Válasz a #189247. hsz-ra
Jól van. Az a lényeg, hogy neked ennyit vont le a raiffeisen.
Akkor te jobban jársz én 2.7-ért váltottam dínárt akkor nekem
148.5x 2.7= 400.95ft-ra
jön ki a gázolaj, ilyen jó fej a raiffeisen a zsebedbe hagy 30ft-ot literenként
Kártyás fizetés kapunál: kártyát odaadod, ő egy pillanat alatt lehúzza, majd kiadja neked a blokkal együtt. Sorompó nyílik, és ennyi.
Mi évek óta így fizetünk, gond nélkül.
(PIN kódot kártyánál Európa semelyik autópályáján nem kérnek.)
#1892922012-06-28 06:06:53 Válasz a #189271. hsz-ra
De akkor nem mindegy milyen kártyával fizetsz... Nekem alapból csak olyan kártyám van amihez kell a pin kód.
De mindig váltok annyi eurót apróba mennyi a kapuknál kell.
Kedden éjszaka értek haza barátnőmék, oda is és vissza is Euroval tudtak fizetni a kapuknál és korrektül visszaadtak a nagyobb címletből is.
Úgyhogy ez a kérdés kilőve.
Aki kártyával fizet a kutaknál, azoknak dombornyomott kártáyja van?
Ugye a chip-es (sima, nem dombor) maestro kártyát zokszó nélkül elfogadják?
Írnám, hogy milyen autóval megyünk, de nem tudom....honda, és nyári gumikkal.
Nekem alapból csak olyan kártyám van amihez kell a pin kód.
Szerintem ott lehet a megoldás, hogy a chip-es kártyákon (amelyekhez kell a PIN kód) is van mágnescsík. Ha nem CHIP leolvasóba dugják bele, hanem hagyományosan húzzák le, akkor mindjárt nem kér PIN-t a terminál, hanem már megy is a tranzakció.
Sziasztok! kis segitséget szeretnék kérni!!! a párom kinn van velem nei poriban és vissza kellene neki jönni július 14-én Magyarországra, de busz csak korábban van. benzinköltség kifizetéssel betársulhatna -e valakihez ezen a napon szegedig?köszi!!!!
Sziasztok!
Kerülni, nem kerülni????
Tavaly, amikor még folyt az építkezés az elkerülőn (Horvátország felől) 10 perc alatt a Belgrád utáni fizető kapunál voltunk!!! Nem túlzok, esküszöm! Eszembe nem jut bemenni Belgrádba idén sem!
Kártyás tankolás: nekem sokkal jobban jött ki, mintha váltogattam volna dénárt-dínárt! Közép árfolyamon számoltak, korrekten (K&H).
Én úgy tudom, hogy az eladónál telepített termináltól függ, hogy kér-e kódot. Az autópályáknál tudtommal sehol senkinek nincs kód, gondolom a kis fizetendő összeg miatt eleve így van beállítva.
A dombornyomott kártya abban különbözik a simától, hogy azt a mechanikus lehúzóval is le lehet húzni, nem csak elektronikusan.
Tudtommal a fizetés elszámolása nem "középárfolyamon történik", hanem az adott bank "valuta" eladásinál kedvezőbb "deviza" eladási árfolyamon.
#1893952012-06-28 17:34:24 Válasz a #189325. hsz-ra
Sziasztok.
Én úgy tudom, hogy ha chippes kártyát lehúzod a mágnescsíkkal akkor kiírja
hogy dugd be a megfelelő helyre mert chippes a kártya. Mo-on tuti így van,
dolgozom vele!
Macedóniában megmutatod a kutasnak a kártyádat és mondja. hogy "mozse
vagy ne mozse. A Cib is jól számol.