Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 75 76 77 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Kyra | #66181 Üzenet | 2008-06-12 08:58:43 |
Kakadu! icon_smile.gif

Jó utat és kellemes pihenést kívánok nektek! (A párodnak pedig biztos nem lesz oka a panaszkönyvet kérni az utazási iroda vezetõjétõl! icon_wink.gif icon_lol.gif )
Vigyázzatok magatokra! Sok jó élménnyel és képpel gyertek haza!
  Kakadu | #66183 Üzenet | 2008-06-12 09:04:46 | Válasz a #66181. hsz-ra Előzmény #66181
Köszönöm és igyekszem icon_lol.gif
  Vojandi | #66194 Üzenet | 2008-06-12 09:46:51 |
A Bellával én is utaztam, semmi bajom sem volt velük. Nem védeni akarom, csak eszembe jutott, hogy egy bizonyos Jorgos Travel icon_smile.gif (Viva Espana-stól együtt) is becsõdült, és másik évben már volt utódja. Azóta is rengeteg ember utazik velük.....Nyilván, ha új irodát tudtak alapítani, akkor volt zsé a háttérben. Jó ember a saját kárából tanul. talán most jobban fogják csinálni.
  Vojandi | #66197 Üzenet | 2008-06-12 09:52:36 |
Na elolvastam a cikkeket. Erre csak azt tudom mondani, hogy ismerõsöm ápolási cége csõdbe ment itt Münchenben, elvileg ittis öt évig van eltiltva az új cég alapításától, de õ az új pasija nevén nyitott újat. Szóval szerintem ez senkinek sem okozhat akadályt, könnyû a törvényeket kijátszani. Valószínûleg én sem mernék a szikrával utazni, de amikor a JOrgos helyett letta dias én nem, hoyg nem féltem tõlük, hanem örültem, hogy akkori kedvenc irodám kínálatát újból megkaphatom.
  Kvalcsi | #66208 Üzenet | 2008-06-12 10:18:28 | Válasz a #66197. hsz-ra Előzmény #66197
Szia Andi!

A Jorgos Travelben a csõd idején a Jorgos Nanakosnak már csak 3% tulajdonrésze volt, tehát nem Õ volt a hunyó, hogy becsõdöltek, hanem a magyar partner, azaz a Szedleczky család. (Onnan tudom, hogy a fiam barátjának a felesége a Diasnál dolgozott).
A Dias Zeuszt a Jorgos Nanakos már 1996-ban alapította tudtommal, éppen azért, mert nem értett egyett a magyar partner üzletpolitikájával. Abban az idõben elõlrõl kezdte felépíteni alig pár úttal a Dias Zeust Nanakos, csak a Jorgos csõdje után lett ismét nagy utazási iroda.
  Nikóca | #66209 Üzenet | 2008-06-12 10:21:33 |
Köszi a hozzászólásokat, én is elolvastam a cikket. Kicsit megriadtam, mikor megtudtam, a Bella utódja, de bízom benne, nem lesz gond. Ahogy írtátok többen is, több becsõdölt iroda helyett újonnan létrehozott irodával sem volt, így itt sem lesz. S nem akarom védeni én sem õket, de nagyon korrektek voltak velünk, mindig visszahívtak, tanácsot adtak, kedvesek és segítõkészek voltak. JELENLEG nem tudok rosszat mondani. Úgyhogy összességében pozitív a benyomáson, remélem az is marad. icon_smile.gif
  H.apci | #66214 Üzenet | 2008-06-12 11:07:57 | Válasz a #66209. hsz-ra Előzmény #66209
A túlzott optimizmus azért talán nem indokolt. icon_confused.gif Csõd után azonnal van pénz az újrainduláshoz, a teljes infrastruktúra átmentve, a mama eltiltva, hát vezeti a lánya, stb. Még jó, hogy az alkalmazottak kedvesek. Honnan lenne akkor utas és bevétel, amit majd megint le lehet nyúlni!? icon_rolleyes.gif Lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de kutyából nem lesz szalonna! icon_evil.gif Bár tévednék! icon_redface.gif Volt szerencsém belelátni más területen. Sok a kiskapu, és aki ügyes, soha nem bukik meg! icon_evil.gif Akit érdekel, egy kis olvasni való.
  Nikóca | #66238 Üzenet | 2008-06-12 13:49:06 | Válasz a #66214. hsz-ra Előzmény #66214
Természetesen egyenlõre csak arra tudok alapozni, amilyen hozzáállásuk volt velem szemben, de szerintem nem érdemes úgy nyaralni menni, ha eleve negatívan állok a dolgokhoz. Ha tévednék, javítsatok ki.
Az, hogy kedvesek szerintem egyáltalán nem túlzottan nagy elvárás, utaztam például a "nagy" Neckermann-al, akik úgy lehúztak, és átvágtak, ahogy eddig senki. Sõt az irodában az alkalmazottak annyit sem tudtak a nyaralásomról, mint amennyit én, köszönhetõen annak, hogy tájékozódtam. S a stílusukról ne is beszéljek, ugyanúgy, mint a kinti szállodatulajdonosnak.... Tehát nekem ezért is számít nagyon a hozzáállás.
üdv
Niki
  AgniTolo | #66572 Üzenet | 2008-06-15 10:23:36 | Re:
[quote="h.apci"]A túlzott optimizmus azért talán nem indokolt. icon_confused.gif Csõd után azonnal van pénz az újrainduláshoz, a teljes infrastruktúra átmentve, a mama eltiltva, hát vezeti a lánya, stb.

En teljesen egyetertek h.apci velemenyevel...Ezek az irodak a Jorgos (HTC) a Bella es a tobbiek nem csak az utasokat hagytak cserben hanem az itteni (gorog) partnereiket, az otthoni foldi es legi szallitokat...stb.Az csak az egyik oldal amennyivel az utasoknak tartoznak, de kisebb-nagyobb vagyonnal karositottak meg mindazokat akikkel egyutt dolgoztak. Annak szerintem eleve gyanusnak kell lenni amikor egy iroda olyan aron ertekesit utakat amibol talan meg a buszt vagy a repulot sem tudja kifizetni, nemhogy a szallasokat....Ez az en velemenyem...de ezzel egyutt remelem, hogy mindenkinek kellemes, csalodasmentes nyaralasa lesz.
  Ágni | #66720 Üzenet | 2008-06-16 12:24:16 | Válasz a #66572. hsz-ra Előzmény #66572
Szerintem is a legnagyobb hiba, amibe 90% itt a fórumokon is beleesik, hogy a csomagár alapján választ nyaralást. Ez csak egyik tényezõ kéne legyen és nem a legfontosabb! A biztonság, a minõség, megbízhatóság az elsõk és ezután az ár, még akkor is, ha az ember kevés pénzû.
Ha valami nagyon olcsó, annak megvan az oka.
  Htrose | #66869 Üzenet | 2008-06-17 07:47:42 | Válasz a #66197. hsz-ra Előzmény #66197
Egyetértek az elõttem szólóval: Annak idején 10 éve mi is a Jorgossal utaztunk Stavrosba. Maximálisan meg voltunk elégedve velük. A csõdrõl én is hallottam ezt-azt.
Nem volt kérdés ,hogy idén a Dias Zeussal megyünk és nem csalódtunk.
Ugyan azt a régi , jó szinvonalat, kedvességet , segítõkészséget, rugalmasságot kaptuk!
Jövõre is csak õk jöhetnek szóba!
Sziasztok!
Ági
  Ferrari | #66889 Üzenet | 2008-06-17 11:54:15 |
Sziasztok!

Egyetértek Ágnival. Nagyon fontos, hogy megbízható legyen az iroda, még ha kicsit drágább is, de legalább biztosabb.
Nem kell nyaralás elõtt azon izgulni, hogy csõdöt jelent-e addig, utazás alatt pedig azon, hogy hazahoz-e?
  Josza2 | #66900 Üzenet | 2008-06-17 13:06:36 | Re:
Ágni írta:
Szerintem is a legnagyobb hiba, amibe 90% itt a fórumokon is beleesik, hogy a csomagár alapján választ nyaralást. Ez csak egyik tényezõ kéne legyen és nem a legfontosabb! A biztonság, a minõség, megbízhatóság az elsõk és ezután az ár, még akkor is, ha az ember kevés pénzû.
Ha valami nagyon olcsó, annak megvan az oka.

Sziasztok!
Azért ne gondoljuk, hogy a magasabb ár feltétlen garanciája a minõségnek és megbízhatóságnak. Gondoljunk csak bele a West Travel esetébe, amit a még ruppósabb Neckermann mûködtetett.
Nekem egy esetben volt kapcsolatom a Neckermannal, az is hamvába halt, miután olyan szinten pimaszul beszéltek a nejemmel, ami tûrhetetlen volt. Mellesleg a családból Neckermann utasként hárman utaztak, az egyik tengerre nézõ egyágyas felárú szobaként egy ablaktalan és éjjeli lámpa nélküli szobát kapott az alagsorban, a konyha csapóajtaja mellett, három napig rimánkodott egy kislámpáért, hogy a töksötétben eljusson a csillárkapcsolótól az ágyáig. A másikat egyszerûen a szállodában felejtették - több utassal együtt - nem ment értük a transzferbusz hogy kivigye õket a reptérre. A harmadikat Tunéziában olyan helyre vitték, ahol egy sivatag közepén lévõ bekerített és õrzött szállodán kívül semmi sem volt 80 km távolságban és a lakók mint németek voltak, pedig külön kérte, hogy magyar, vagy legalább angol nyelvû csoporthoz rakják, különben nem megy. Így még szólni sem tudott senkihez sem, mindezt a drágább, színvonalasabb, megbízhatóbb Neckermann biztosította. Így mi még sosem jártunk, pedig igyekszünk lehetõleg olcsóbban megúszni a nyaralást, mindig az árnak megfelelõ színvonalat kaptuk, és ennél nem is vártunk többet. A Jorgos-Dias-Zeus céggel immáron 12 éve utazom,(nem mindig velük, de sokszor) legnagyobb megelégedésemre, biztonságosan, és olcsón! Egyébként Jorgos Nanakost több más, jobbra érdemes céggel együtt a HTC Hungária nevû magyar utazásközvetítõ cég vitte a kakiba, Jorgosnak is igen jelentõs anyagi veszteséget okozva.
Üdv: Josza
  Geot | #66902 Üzenet | 2008-06-17 13:13:09 |
Sziasztok!

Én is egyet értek Ágnival, mert tényleg nagyon észnél kell lenni az utazási irodákkal kapcsolatban is. De. Azért tegyük hozzá, hogy ez a "tegyünk hozzá még egy kicsit" nem mindenkinek olyan egyszerû.
Én úgy vagyok vele, hogy akkor inkább nem utazom sehova, ha valami gyanúsan, pontosabban érthetetlenül olcsó, sõt a Gipszjakab & Jóskapista ismeretlen utazási irodákat is kerülöm. icon_smile.gif

Mi tavaly harmadszorra utaztunk a Belláékkal, és minden évben meg voltunk velük elégedve. Augusztus végén mentünk, és amikor befizettük az utat, még nem voltak annyira alacsonyak az árak, hogy el kelljen gondolkodnunk rajta, mi lehet a bibi velük.
Szerintem arra, hogy csõdbe mennek, senki sem számított.
  Htrose | #66939 Üzenet | 2008-06-17 17:50:36 | Válasz a #66900. hsz-ra Előzmény #66900
Egyetértek, hogy attól mert valami olcsóbb még nem biztos, hogy rossz.
Én a Dias Zeusszal maximálisan meg vagyok elégedve, 100 000 ft.-ért szuper nyarlást kaptam 4 személyre, úszómedencés tv-s gyönyörû apartmanban.
Bármi gondunk volt kinnt percek alatt megoldották, engedményeket adtak stb.
Annak idején a Jorgos Travel dettó ilyen volt. Sajnáltam mikor csõdbe mentek.
Ági
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 75 76 77 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu