Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 766 767 768 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  H.apci | #191390 Üzenet | 2012-07-17 13:22:05 | Válasz a #191387. hsz-ra
Jól van na; kérek engedélyt meghunyászkodni... icon_redface.gif Iszonyú régen nem szóltam be senkinek semmiért, pedig lenne itt alkalom bőven, csak hát mindennek van határa (...de megkerüljük, mondá Fülig J.). icon_rolleyes.gif Visszafogom magam a továbbiakban, megígérem. icon_cool.gif Mindenki kedve szerint teheti tönkre a fórumot, hiszen már régóta senkit nem érdekel, aki tehetne ellene. icon_exclaim.gif icon_rolleyes.gif
  Feketefelho | #191392 Üzenet | 2012-07-17 13:41:02 | Re:
h.apci írta:
..Iszonyú régen nem szóltam be senkinek semmiért, pedig lenne itt alkalom bőven, csak hát mindennek van határa.......

Hát tényleg nem ártana előbb olvasgatni, aztán kérdezni. Az meg aztán végképp ritka, hogy a visszatérőktől esetleg valami hasznos infót hallanánk. (Bár azt hiszem, ennek régen sokkal nagyobb jelentősége volt, mint ma. Háborúnak rég vége, már vízum sem kell Macedóniába,....)
  Raven71 | #191401 Üzenet | 2012-07-17 15:44:24 |
"Mi 30-án megyünk, ha be tudok jelentkezni kintről, akkor megírom mi volt."

Az jó lenne, mi 31.én megyünk...nem árt a friss infó!!!

Ui:éljen a kártyás tankolás icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif !!!
  PierrKardán | #191403 Üzenet | 2012-07-17 16:13:47 | Re:
feketefelho írta:
iGo helyett használd ezt:
https://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
(ha még nem ismernéd icon_smile.gif )

Csak ez nem szól, ha túlléped a megengedett sebességet icon_lol.gif

Meg az iGO végigvisz akár az apartmanod kapujáig, nemcsak a görög határig icon_wink.gif
  Wolfi2 | #191405 Üzenet | 2012-07-17 16:35:11 |
Hahó.

Azt elfelejtettem írni, hogy Parália teljes Szerb-Román megszállás alatt. icon_surprised.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_eek.gif

Kerüljétek azt a szállást ahol 18-22 év körüli "szerb különítmények" tartózkodnak. icon_sad.gif
Garantált a hajnali ordibálás, torokhangon gyakorló "megasztáros" jelölt. icon_smile.gif
  Feketefelho | #191407 Üzenet | 2012-07-17 16:39:29 | Re:
PierrKardán írta:
Csak ez nem szól, ha túlléped a megengedett sebességet icon_lol.gif

Arra van nekem beépített oldalbordám icon_lol.gif icon_lol.gif

PierrKardán írta:

Meg az iGO végigvisz akár az apartmanod kapujáig, nemcsak a görög határig icon_wink.gif

Az apartman kapuját már ismerem vagy 6 éve, nem kell hozzá iGo. icon_wink.gif
  Titi68 | #191409 Üzenet | 2012-07-17 17:29:27 | Válasz a #191382. hsz-ra Előzmény #191382
Vourvourou a cél kivételesen!
  Titi68 | #191410 Üzenet | 2012-07-17 17:33:59 | Válasz a #191401. hsz-ra Előzmény #191401
30-án este indulunk, tehát csak 31-én dél körül érünk ki, nem tudom segít-e, ha délután bejelentkezek?
  Gyongyhalas | #191411 Üzenet | 2012-07-17 18:04:22 | Válasz a #191401. hsz-ra Előzmény #191401
Kedves , szeretetre méltó gyongy vagy gyöngy nem is érdekel milyen halas!
Borzasztó tenyérbe mászó stílusod van! Bizonygatod a nyugdíjas hozzáállásod a kp-s fizetéshez...hát tedd azt!!! Kit érdekel!!! A fórum legalább fele akkor is kártyával fog fizetni...de ez sem érdekes! Felőlem jüannal is fizethetsz, csak ne ilyen cinikusan add elő!

Ha kissé személyeskedőre sikerült volna a hozzászólásom, hát az nem a véletlen műve!!!

Szia rav 71.en !

Már tudnák irni ,talán segitene is de majd 31 . e után....az nekünk már a 6. napunk lesz a 17 ből. icon_twisted.gif
Ugyse Érdekelne icon_lol.gif icon_wink.gif
  Civic78 | #191413 Üzenet | 2012-07-17 18:12:18 | Válasz a #191390. hsz-ra Előzmény #191390
Szia h.apci!
Egyezik a véleményünk, tényleg egyszerű ma már kijutni. Az utóbbi 7 évben óriásit emelkedett a szolgáltatási színvonal, korábban még talán 1 ÖMV kút volt Szerbiában az egyik, talán 2 a másik oldalon, na azt az egyet nem volt célszerű elnézni. A pálya csak a Titói volt Belgrád és Nis között, azután letértünk a ringy-rongy, de annál szebb alagutas szakaszra Nisnél, mert vízum kellett Macedóniába, majd a bolgár belépés, útdíj, alvázmosás a koszos lével, és a Szófia ,,elkerülő" élménye, Szófia alatt útépítés, és a görög szakasz sem volt autópálya Bulgáriától. A szerb kapuknál visszahajították az euro-t, a dínár volt jó csak, vagy nagy cigánykodás után nehezen elfogadta. És az a 20 - 30 sebességmérés a szerb és bolgár szakaszon.
Ma meg..., gps meg ilyen vackok, azt se tudja merre járt..., nulla tájékozódási képesség, tök egyenes az egész út, ja, Belgrádnál le kell kanyarodni, ha a városon akar átmenni, ha az elkerülőn, akkor tényleg egyenes a Szaloniki - Athén autópályáig. Ha beszart a gps tényleg korcig a gatya. Arról nem is beszélve, hogy a táblákat sem tudják sokan értelmezni. Akinek nem inge…
Az először utazókra ez nem vonatkozik.
Ha valakinek van kedve, érdeklődése a változásokról hasonlítsa össze Stevie korábbi írásával a mai viszonyokat:
http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=580
Én szívesen olvasnék a korábbi viszonyokról, azok nyilván bonyolultabbak voltak, valóban túl van ez lihegve.
  CsabaF | #191416 Üzenet | 2012-07-17 18:32:02 | Válasz a #191413. hsz-ra Előzmény #191413
Régen:
A Szerb-Horvát háború miatt Románián, Bulgárián keresztül közelítettem meg Görögországot, papír térképpel... Kompozás a Dunán, míg mellettem a Romántól elfogadták a Lejt, a Bolgártól a Levát, tőlem mindenáron DM-t követelt a kompos. Azt meg nem akartam adni (először, vagy fél óráig), de biza a komp addig nem indult, én viszont a körém már beálló autóktól nem tudtam mozdulni, végül győzött a túlerő icon_sad.gif((
  Gyongyhalas | #191418 Üzenet | 2012-07-17 18:45:07 |
"Köszi az infót,25-én éjjel indulunk Lefkadara Szürke kocka VW transporterrel+ motorcsónak,úton lévők ne fogjátok magatokat vissza,bátran dudáljatok "

Szia Fordkasanya!

Mindenképpen jó utat kivánunk nektek is ,két hosszú duda ha sikerül megelőzni.Persze mi sem száguldozunk.
Irigykedve néztem a videóidat ,super helyeken jártatok......
Üdv
  Civic78 | #191419 Üzenet | 2012-07-17 18:46:29 |
Én is kacérkodom, egyszer a román-rövid szerb-bolgár szakasz gondolatával, csak nem komppal Calafatnál, hanem az erőmű hídján át. Bulgáriában a 81-esen kellene megközelíteni Szófiát Montana felől, szépnek tűnik ez az út.
  PierrKardán | #191423 Üzenet | 2012-07-17 19:24:53 | Re:
Civic78 írta:
Ma meg..., gps meg ilyen vackok, azt se tudja merre járt..., nulla tájékozódási képesség, tök egyenes az egész út, .... Ha beszart a gps tényleg korcig a gatya.

Miért baj az, hogy nem kemencében sütöm a kenyeret, hanem elektromos kütyüben?

Miért baj az, hogy nem üstben főzöm a szappant, hanem megveszem a boltban?

Még pontosan emlékszem azokra az időkre, amikor utazás közben kellett a Skoda S100-as dinamójába kézzel reszelni a szénkefét, mert elment a töltés. Hidd el, hogy te sem kívánnád vissza azokat az időket, ha megélted volna icon_wink.gif

A haladás vívmányai használni kell, nem eldobni. Persze az EGGYEL korábbi technikát még használja az ember (nekem is van térképem), de csak akkor ha a mai technika éppen nem működik.

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha valakinek az a 14-18 óra csak nyűg, amíg eljut Görögországba icon_smile.gif Nem vagyunk egyformák, van akinek élmény maga az utazás is, van akinek nem. Ők csak minél gyorsabban, minél problémamentesebben el szeretnének jutni a tengerpartra.

Természetesen vannak olyanok (illetve az előző csoport is lehet ilyen, ha ilyen jellegű utazásra megy) akik magát az utat is úgy szervezik, hogy minél többet lássanak útközben.

Ki merem jelenteni, hogy a Görögországba utazók túlnyomó többsége minél gyorsabban le akarja nyomni az utat és tényleg nem érdekli, hogy merre is jár valójában. Azért merem ezt ilyen biztosra mondani, mert nincs olyan topik, amelyik az útközbeni látnivalókkal foglalkozna (vagy ha valahol van is ilyen, akkor minimális a látogatottsága, mert nem érdekel senkit) icon_cry.gif
  H.apci | #191425 Üzenet | 2012-07-17 19:40:21 |
Civic78 írta:
Én is kacérkodom, egyszer a román-rövid szerb-bolgár szakasz gondolatával, csak nem komppal Calafatnál, hanem az erőmű hídján át. Bulgáriában a 81-esen kellene megközelíteni Szófiát Montana felől, szépnek tűnik ez az út.

Valami hasonlót csináltunk tavaly, de nem Románián át; írtam is róla itt pár sort:

https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=526&start=45

A képek: https://bg-gr.h-apci.fotoalbum.hu
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 766 767 768 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu