#1912712012-07-15 21:46:16 Válasz a #191269. hsz-ra
Kulatanál ha átléped a határt, 1-2 kilométerre észak felé lesz egy Shell kút.... a bolgár benzin még a macedonnál is olcsóbb (kiváló minoségu - Shell színvonal)...
#1913022012-07-16 10:31:33 Válasz a #191263. hsz-ra
Titi, idén odafelé direkt néztük, hogy van-e párja is a kútnak, és van, bár nem álltunk meg, mert nem sokkal korábban tankoltunk egy Makpetrolnál. Hazafelé viszont direkt ezt céloztuk meg, mert tavaly jók voltak a tapasztalatok. Akkor nem álltunk meg a határnál lévő első kútnál, mert az ottani kút szutykosnak tűnt és kaotikusnak, jó sokan is voltak, és bár nem volt sok üzemanyagunk, azt gondoltuk, lesz azért másik kút a közelben. Úgyhogy tavaly kockáztattunk kicsit, mert necces volt a tank már nagyon, és akkor bukkantunk erre az RT-re. Idén már direkt ide mentünk, bár az üzemanyag mennyisége kísértetiesen hasonlított az előző évire, magyarul alig volt a tankban De most már tudtuk, hogy kb. 15 km-re van a határtól ez a kút.
#1913112012-07-16 11:41:00 Válasz a #191302. hsz-ra
Köszi szépen az infókat!
Szerbiában úgy tankolok, hogy kibírja addig, a csapatot meg meglátjuk... Eddig én voltan a gyenge pont Macedóniában, mivel elég sokat ittam és kávéztam vezetés közben, a kávé meg vízhajtó hatású, mint tudjuk. Pihenni és tankolni mindenképp ott állunk meg.
A határnál én is elég durvának láttam a helyzetet, az max. tankolni jó!
Az igazi az lenne nekem, ha lenne egy ilyen kút a szerb oldalon odafelé, és itt, ahol van visszafelé! Sajnos Veles előtt nem találtam eddig szimpatikus kutat!
#1913352012-07-16 19:03:52 Válasz a #191331. hsz-ra
Igazad van, egy kicsit túl van!
Főleg olyanok részéről, akik azokra hallgatnak akik az ismerősüktől hallották, hogy egyszer valaki ...
Egyébként, ha valaki felkészül, elolvassa az alap dolgokat, betart 1-2 alapszabályt, akkor semmi gond elsőre sem. Kivéve, ha mégis van, de ez itthon is megesik nap, mint nap.
#1913552012-07-17 01:16:04 Válasz a #191331. hsz-ra
Én is hasonlókat tapasztaltam, pl. Szerbiában, Macedóniában alig láttam rendőri jelenlétet.
Haza úton a Macedon (Szerb határon) vámos csaj kérte a green cardot, egyébként csak a magyar vámos nyittatta fel a csomagtartót, a többi egyáltalán nem foglalkozott velünk.
Én tegnap kötöttem meg az autóra a biztit a Mundial által kínáltra teljes körű asszisztenciával,igaz a kocsi tíz évnél fiatalabb(6 éves)egy brókerirodában 4900 péz vót két hétre,így ha bármi lenne,van hol és kinek megrángatni...
Mi 6-án indulunk Sartira,GPS-t fogok használni 2011-es IGO frissítéssel,szerintetek gond nélkül el fog vinni,vagy lehetek bajban a szoftverben még nem meglévő sok új útépítéssel-átalakítással-lezárással Szerbiában?
#1913792012-07-17 12:21:40 Válasz a #191368. hsz-ra
A Belgrád előtti részt biztosan nem jól hozza majd. Batajnicánál, ahol régen a nagy balos kanyar volt a GPS neki akar majd vezetni a falnak, ne higgy neki! A GPS-nek ismeretlen úton kell menni kb. 10 km-t, majd az E-70-et elérve döntened kell, hogy a régi úton, a városon keresztül támadsz, vagy az elkerülőn. Szerintem az elkerülő egy részét szintén ismeri a tavalyi program.
Mi 30-án megyünk, ha be tudok jelentkezni kintről, akkor megírom mi volt.
Nekem idei Szerbia térképem is van, de még nem néztem ezt a részt!
...meg egy jó térképet! Kész röhej, ami itt folyik már évek óta. Minek megy autóval külföldre az, aki ezt az útvonalat sem tudja internet-hozzáférés birtokában kérdezősködés nélkül abszolválni? A többi nyavalygást már szóba sem merem hozni (benzinkutak, pénzváltás, bankkártya, uti-okmányok, biztosítás, stb.), s akkor a sok nagyképűről (ki a gyorsabb, kinek jobb az autója) már ne is szóljak. Szomorú, de ezek szerint ez a szint. Hajrá magyarok!
Tankolás a görög határ előtt.
Többen írtátok, hogy nem akartok a kaszinónál lévő kútnál tankolni. Az előtt kb 4 km-rel van Gevgelija, az autópályáról csak kb 100m-re kell lehajtani és ott van két kút is egy Makpetrol, meg a egy "ST-Transport" nevű kút. Én ez utóbbinál tankoltam már többször is, és semmi problémám sem volt az üzemanyag minőségével.
Az eurós fizetéssel viszont vigyázzatok, mert egyedi az árfolyamképzésük, és ami jónak hangzik, a végén nem biztos, hogy olcsó lesz. Két éve kártyával fizettem itt, azzal semmi probléma sem volt, de tavaly euróval sikerült, és így az olcsó maci benzin bizony drága lett (na nem nagyon de sokkal jobban megérte volna kártyával fizetni).
Kártyás fizetéskor tessék figyelni, mert a kúton látható denár, meg a terminálon lévő szám nem biztos, hogy megegyezik (mások már panaszkodtak erre).
#1913872012-07-17 13:09:08 Válasz a #191383. hsz-ra
Ne morogjál már, na!
Mindig vannak akiknek ez a mutatvány új, még nem ismerik és emiatt tartanak tőle.
Mondjuk az tény, hogy ma már ez az útvonal egy Budapest-Siófok túra nehézségi szintjét üti meg, mert szinte végig autópályán megyünk (oda meg nem nagyon kell GPS). Ráadásul sokszor jobban járunk ha kikapcsoljuk, mert láttam már összetört autót amiatt, hogy túlzottan is az eGo-ját nézte apuci és nem vette észre, hogy előtte fékez a kocsisor.
Egyetlen probléma az idegen környezet, és ami ezzel jár (jobban nyitva kell tartani a szemünk, hogy elkerüljük a vitára alkalmat adó eseteket).