Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 79 80 81 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Vojandi | #107138 Üzenet | 2009-06-30 20:22:25 |
SZia Verka!
Sokat gondoltam rád, hiányzott, hoyg útközben semmit sem hallok felőled. Irígykedtem is egy kicsit, mert a mi két hetes nyaralásunkat elmosta az eső, végig követett minket, de véletlenül még egy remek hellaszos buliba is belecsöppentünk.
Csodáa, amiket írsz, falom minden szavad.
Monemvasiáról pedig itt cseng a fülemben a felsőváros szó, kérdeztél volna engem icon_smile.gif
Miáék is Mavromouniban laktak egy nagyon jó szálláson..
Tegnap gondoltam rád, vajon letelt-e már a nyolv nap, de nem tudtam. Erremost itt vagy. Jó hamar eltelt. icon_sad.gif
Nagyom várok mindent, amit még írsz és a képeidet, annyira jó mesélő vagy!!!!
Örülök, hogy tetszett ott, én is nagyon lelkes vagyok, még ha ketté is szakadok, mert képtelen vagyok dönteni 3 hét Peloponnészosz körutazás és Milos (+ egy másik sziget kombinációk) között.
Talán mindekettő? icon_smile.gif
Puszi Andi
  WhiteFrost | #107137 Üzenet | 2009-06-30 20:09:29 | Válasz a #107131. hsz-ra Előzmény #107131
Szia Verka!

Nagyon jó olvasni az élményeiteket, alig várom a hosszabb beszámolódat.
  Szirom | #107133 Üzenet | 2009-06-30 20:06:29 |
Hű Verka, légy üdvözölve itthon, és de jó híreket mondasz icon_smile.gif Most rohanok, de később jövök, írsz még ugye? icon_smile.gif
  Verka | #107131 Üzenet | 2009-06-30 20:00:03 |
Sziasztok! icon_biggrin.gif

Megjöttünk!! icon_biggrin.gif és icon_sad.gif

Tele vagyunk élménnyel, a képek most töltődnek, már alig várom, hogy megnézzem őket nagyban! icon_smile.gif

A Peloponnészosz valóban csodás, ahogy előre vártuk és ahogy mondtátok! icon_smile.gif A Görögország iránti szerelem tovább fokozódott. icon_smile.gif

Szállás miatt aggódóknak írom: nem lesz gond! Minden este máshol aludtunk, és mindenhol nagyon könnyen találtunk szállást.

Rögtön első éjjel Gythio mellett Mavrovouniban eszméletlen jó szállásunk volt: 4 személyes gyönyörű apartman 40 €-ért közvetlenül a tengerparton, gyönyörű virágoskertben. icon_smile.gif A legszívesebben fel-alá rohangáltam volna örömömben, annyira jó volt! icon_smile.gif A tulajdonos a kocsiablakon szólt be nekünk, hogy szállást keresünk-e, mert őneki van ám. icon_smile.gif Ezen a részen amúgy nagyon sok szállás van, Gythióban is jó sok, de ott csak hotelek, itt mellette M.-ban viszont apartmanok (is).

Második éjjel Elafonissoson ugyanennyiért (40 €) kaptunk szállást 2 főre, gyönyörű panorámával a kikötőre és a kis szigetre, amin a templom van. Elafonissoson szintén rengeteg szállás van, az egész kikötő egy nagy szoba- és apartmanhálózat, szinte mindenki ebből él ott, tehát itt sem lehet gond.

A harmadik este nem voltunk ilyen szerencsések, mert Kiveriben (akikkel annak idején beszélgettem itt a topikban, azok talán emlékeznek, hogy a netről néztem ki ezt a szimpatikus falut) egyetlenegy szállás volt, és a tulaj valszeg a monopolhelyzetének köszönhetően egyetlen centet sem volt hajlandó engedni az 50 €-ból, ráadásul még privát teraszunk sem volt. Dehát nem lehet minden nap olyan szerencsénk, mint az első két nap... icon_smile.gif

A negyedik napon hirtelen ötlettől vezérelve Loutro Elenibe mentünk aludni, ami Korinthostól keletre kb. 9-10 km-re van, itt csak hotelek voltak, de abból sok, 35 €-ért aludtunk egy tágas hotelszobában, igaz, ennek nem volt kilátása, csak a szomszéd házra.

Az ötödik napon Poroson aludtunk. Ez a sziget mindkettőnket rabul ejtett, alighogy partot értünk... A szálláskínálat Elafonissoshoz hasonlóan zavarbaejtően bőséges, szintén leszólítottak minket a kocsiban és 35 €-ért gyönyörű panorámás apartmant kaptunk, ezer évig tudtam volna ücsörögni az erkélyen és bámulni a porosi házakat a lemenő nap fényében...

Beszámoló és képek majd lesznek, de ahhoz nekem elég sok időre van szükségem icon_smile.gif, úgyhogy akinek kérdése van, az addig is írjon bátran!

Addis is, ahogy már írtam: Poros szigete nagyon megfogott minket, a párom mondta is, hogy egyszer akár két hétre is elmehetnénk oda... icon_smile.gif Elafonissos hasonló élmény volt, és bár a strand sem kutya, de a kis kikötő esti és reggeli hangulata is annyira kellemes, hogy már csak azért megéri ott lenni. Gythio is nagyon hangulatos, a világért ki nem hagytam volna. icon_smile.gif Mellette Mavrovouniban is mondta a párom, hogy jó lenne ott hosszabb időt eltölteni... hát igen... jó lenne... icon_smile.gif Monemvassia és Mistras nagy élmény volt, mind a kettő gyönyörű. Bár sok képet láttam róluk, de élőben mégis teljesen más. Főleg, hogy Monemvassiában azt nem tudtam előre, hogy nemcsak a lenti város van, hanem fel is lehet menni a tetejére! icon_smile.gif

A régészeti site-ok is fantasztikusak voltak! Athén és az Akropolisz leírhatatlan, azt át kell élni és látni kell... Ami nem ókori emlék, azokból a legjobban az Anafiotika tetszett Athénban. icon_smile.gif Elragadó előkép volt a következő utazásunkhoz... icon_smile.gif

Korinthosz, Mükéné, Argosz, Tyrünsz, Epidavrosz és még egy csomó kisebb ásatást is megnéztünk, amiket előre nem tudtam, hogy beleférnek-e majd az időbe, de szerencsére belefértek, és igazi gyöngyszemekre bukkantunk közöttük, mint pl. az Argos melletti Heraion vagy Loutraki felett a félsziget csücskében a másik Heraion, ami fantasztikus helyen van, bár Zeusz villámlott és mennydörgött, mikor háborgattuk a felesége szentélyét... icon_smile.gif

Ennyit előzetesnek, a többit majd a beszámolóban... icon_smile.gif
  Vojandi | #106895 Üzenet | 2009-06-29 12:18:37 |
Kokszi írta:
Szia Andi! Most láttam,hogy reklámoznak ,egy a Verlagnál megjelent ,német nyelvű Peloponnészosz cimű könyvet. szia :kokszi

A Verlag szó kiadót jelent. Hiányzik, hogy melyik kiadó? Németországban rengeteg könyv van egyesével a görög szigetekről és a Peloponnészoszról is. Mi anno kettőt vettünk meg, az egyik egy hagyományos vékony Polyglott, a másik az ADAC-Verlag könyve. Másikat már nem hiszem, hogy megvennék, esetleg akkor, ha terjedelmesebb. Andi
  Kokszi | #106838 Üzenet | 2009-06-28 20:49:31 |
Szia Andi! Most láttam,hogy reklámoznak ,egy a Verlagnál megjelent ,német nyelvű Peloponnészosz cimű könyvet. szia :kokszi
  Kokszi | #106475 Üzenet | 2009-06-25 20:29:39 |
Sziasztok! Én személy szerint nem bánom ,hogy nem sok az írás! Azoknak a helyeknek amit az angolok, németek felkaptak , nem tett túl jót! Sziszifuszi munkával a lényeg így is összeszedhető. Egyszer el kell menni! A második úton pedig, tanulva az elsőből már egy jó programot lehet összerakni! Akit pedig elsőre nem érint meg? Annak marad sok szép hely a világban. Az idén lépem át harmadszorra a csatornát! Megváltoznak a színek, az illatok a túlsó parton számomra ! Nekem ez Görögország!
  Vojandi | #106381 Üzenet | 2009-06-25 09:57:29 |
Szia Valcsi!
Igazada van, ezeket én már rég el is felejtettem icon_redface.gif de valóban van sok info... icon_smile.gif
  Kvalcsi | #106379 Üzenet | 2009-06-25 09:38:44 |
vojandi írta:
Csak az a baj, hogy a Peloponnészosz témában még nagyon kevesen írtak.

Drága Andikám!

Azért Te és én is elég sokat írtunk Peloponniszoszról.
Itt a hellasz.hu "Leírások" rovatában sok információhoz juthat az, aki a látnivalók iránt érdeklődik. Mindenkinek ajánlom, hogy utazása előtt olvassa el ezeket, így talán könnyebben tud dönteni, hogy mit szeretne megnézni.

- Kalavrita - Diakofto kisvasút
- Misztra
- Olympia
- Epidavrosz
- Máni
- Nafplion
- Patrasz
- A Rio-Antirio függõhíd
- Hydra és Szpetszesz
- Tolo
  Vojandi | #106352 Üzenet | 2009-06-24 23:28:49 |
Szia Kokszi!
Köszi, ez jól esett, de valóban egy jó fórum sokkal több indót ad, mint bármi útikönyv. Csak az a baj, hogy a Peloponnészosz témában még nagyon kevesen írtak.
  Szirom | #106347 Üzenet | 2009-06-24 22:56:00 |
Köszi, mindennek utána fogok nézni icon_wink.gif
  Kokszi | #106336 Üzenet | 2009-06-24 21:25:36 |
Szia szirom ! Szerintem olvass el annyit ,amennyit csak tudsz mindegyikben van egy kevés amiből összeállhat az egész! Nekem a kedvencem a Baedeker Görögország. Az enyém 1992 -es kiadású,nem tudom ,hogy van e frissebb . Szerintem a fórum minden könyvet lepipál! Bocsánat Andi, a tiéd persze kivétel!!!
  Kokszi | #106328 Üzenet | 2009-06-24 21:13:46 |
Szia anima-laci!Felrakom ide a címet hátha mást is érdekel. voidokilia.com/links.htm Itt az area map vagy a paliokastro név alatt megtalálod. A kép szerint kb. fél úton a nestor barlang van ,amiről nem tudom ,hogy mekkora, vagy, hogy látogatható-e ? Szerintem fentről is hatalmas élmény lehet az öböl! részemről ,fényképező,1üveg viz és nekivágok!
  Busaianiko | #106324 Üzenet | 2009-06-24 21:01:06 | Válasz a #106322. hsz-ra Előzmény #106322

Ez az egyik.

https://transilva.homestead.com/files/konyvesbolt/utikonyvek.htm

A Kerny Margit-féle könyvet itt említik, olvasd el a tartalmat, bár én elég nehezen találtam rá. Hátha neked nagyobb szerencséd lesz!?
  Busaianiko | #106322 Üzenet | 2009-06-24 20:56:58 | Válasz a #106252. hsz-ra Előzmény #106252
Szirom. Nekem van egy "Klasszikus görög körutazás" c. könyvem. Kerny Margit írta, és ebben is van egy rész, ami kifejezetten a Peloponnészoszt öleli fel.
Antikvariumban kaptam meg, 1999-es kiadás, szóval ez sem a legújabb, de jó dolgok vannak benne.

És, amit nagyon szeretek a Nyitott Szemmel sorozatból a Görögország c. könyv, abban nagyon részletesen le van írva minden, az egész országról, és sok hasznos infót is találsz benne. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 79 80 81 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu