Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1186
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsf
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141035 Üzenet linkje2010-06-24 18:01:18  Válasz a #140781. hsz-ra

Kedves Évi!

Üdv. újra itthon! Köszönjük az albumot. Jó volt látni a vidám kis csapatot és nosztalgiázni egy kicsit. Mi 13 éve jártunk erre, de szeretnénk még visszatérni. Peloponniszosz gyönyörű. Várjuk a további fotókat.

# 1187
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141495 Üzenet linkje2010-06-28 19:24:16 

Sziasztok,
elesben Porosrol, holnap sajnos mar otthon eszunk, de minden nagyon jo volt. Beneztunk toloba is agihoz es megismertuk Krisztat is. A 12-bol talan a legjobb gorog nyaralasom volt es ezutan mar csak ilyen sajat szervezesu, tovabbutazos verziot akarunk. Nagyon bejott. Szuper szallasaink voltak es csupa pozitiv tapasztlatunk mindenutt.
Holnaputantol bovebben.
Udv, Andi

# 1188
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141500 Üzenet linkje2010-06-28 19:48:09  Válasz a #141495. hsz-ra Előzmény #141495

Jaj de jó, Andi, azt olvasni, hogy jól sikerült a nyaralásotok!
# 1189
Noncsi94
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141651 Üzenet linkje2010-06-29 15:08:37 

Tudna valaki segíteni abban, hogy a Mükéné mellett fekvő, Atreusz kincsesházához hasonlító tholosz sírok, egészen pontosan merre találhatóak?
# 1190
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141746 Üzenet linkje2010-06-29 23:02:23 

Sziasztok!
Mi is megjöttünk.
Az egész Peloponnesos olyan üres volt a turistáktól, hogy néha egy egész napon át egyetlen autó sem jött velünk szembe (még helybéli sem) az utakon.
A tenger igen hűvös volt még (ez a hátránya a korai nyaralásnak, előnye pedig, hogy,) de a virágok gyönyörű pombában rikítottak mindenütt.
A szállásotulajdonosok némelyike nagyon el van szállva, voltak lehetetlen árajánlatok is, de nagyjából mindenütt 30 Euro/éj-ért sikerült megszállnunk, szép, rendes helyeken.

Megnéztük Koronit, Pilost, felmásztam a Voidikilia-öböl fölé, bejártuk kétszer újból a Mánit, Elafonissos nagyon jó volt, minden perce élmény volt, erről majd a beszámolómban bővebben, láttuk Monemvasiát és bejártuk a Parnon-hegység sok részét is, voltunk picit Toloban is, végezetül Poroson 4 napot, és onnan voltunk hellenic hihgspeed hajóval Hydrán...

Holnap elkezdem a beszámolóírást. Képek később...icon_smile.gif

# 1191
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141976 Üzenet linkje2010-07-01 17:45:17 

Halihó,
nem értem,mi van itt. Mindeki most jött haza, egy nagy csapat, és a legtöbben nem is írtatok egy sort sem. Csutek, Timba, hogy tetszett, miért nem írtok? Hol vannak a fotóalbumok, a beszámolók??? Nem értem. Jó lenne eszmét cserélni pár helyről, ki mit látott benne.

# 1192
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141985 Üzenet linkje2010-07-01 18:07:16 

Hahó!

Látott már valaki medúzát a Peloponnészoszon? Mert mi ma kettőt is, egyet kifogtak a strandolók, egyet meg mellettünk vitt el egy hullám. Olyan serpenyőméretűek icon_eek.gif Ezek mekkorát csípnek, ha csípnek? És mit kell a cípéssel csinálni, tudja valaki? Kicsit féltem a kölkeket, mi még sosem láttunk medúzát sehol.

# 1193
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142002 Üzenet linkje2010-07-01 18:53:14 

Szia Szirom!
Tolóban anno sok volt, nagyobban a serpenyőnél, tükörtojás kinézetűek, amik nem olyan rakétaszerű mozgással mennek, hanem csak lebegnek a vízben, a szélükön "kékes rojtok" lógtak, azok csíptek, de csak akkor, ha véletlenül ráúsztál. Nem vészesebb, mint a csaláncsípés.

# 1194
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142003 Üzenet linkje2010-07-01 18:58:12  Válasz a #141985. hsz-ra Előzmény #141985

Az a kérdés milyen medúza? Van néhány fajtájuk, de ami Görögországban legsűrűbben előfordul a fehér, vagy áttetsző fajta, emberre nem veszélyes, bár allergiás reakciókat kiválthat a találkozás vele. A boltokban, "bazárokban", gyógyszertárakban lehet venni ~2€-s áron egy stick-et, ami szúnyog és medúza csípés ellenszere. Ezenkívül a helyiek szerint hatásos a csípés levizelése, vagy ecettel leöntése, de ez nem minden esetben jó megoldás, van amelyik fajtánál az ecet éppen fokozza a csalánozó méreg hatását. Leöblíteni csak tengervízzel szabad!

# 1195
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142005 Üzenet linkje2010-07-01 18:59:47  Válasz a #141746. hsz-ra Előzmény #141746

Szia Andi!
De gyorsan eltelt az idő, még csak most mentél el! Örülök, hogy végül jól sikerült a nyaralásotok, látod fölösleges előre annyit aggódni! icon_smile.gif
A többiek eltűntek, mint szürke szamár a ködben! icon_sad.gif
Cilla

# 1196
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142009 Üzenet linkje2010-07-01 19:10:41  Válasz a #141985. hsz-ra Előzmény #141985

Szia Szirom!
Engem idén elég gyakran megcsípett, de mivel az az alapállásom, hogy Görögországban nem történhet velem semmi rossz, így elkönyveltem, hogy talán valamiért szükségem van rá, mint a reumásoknak a csaláncsípésre icon_lol.gif. Egyébként tényleg elhanyagolható kellemetlenség, nem is magát a csípést érzed, csak egy "simogatást", csak utána jön a "csaláncsípés érzet", én nem csináltam vele semmit, a tengervízben magától elmúlt nagyon hamar!

sok kis növendék a búvártalpamon

# 1197
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142023 Üzenet linkje2010-07-01 20:14:49 

vojandi írta:
Halihó,
nem értem,mi van itt. Mindeki most jött haza, egy nagy csapat, és a legtöbben nem is írtatok egy sort sem. Csutek, Timba, hogy tetszett, miért nem írtok? Hol vannak a fotóalbumok, a beszámolók??? Nem értem. Jó lenne eszmét cserélni pár helyről, ki mit látott benne.

Szia Andi!
Rengeteg a munka, csak lopva tudok a fórumra feljönni. Nagyon örülök, hogy éppségben szép emlékekkel megjöttetek. Örülök, hogy M. lába rendbejött és használt neki a jóságos tengerke.
Én nem tudom, hogy mikor tudok beszámolót írni, lehet, hogy ezúttal nem is fogok, mert annyira nincs időm. Inkább majd válaszolok mindenkinek, aki kérdez tőlem. Hát regenerálódj és mesélj! Mindenre kiváncsiak vagyunk. Timbáék és Csutekék is biztosan nagyon el vannak havazva, mert hetek óta nem jelentkeztek. Évi, meg időnként én tartjuk a frontot.
Mióta elmentél felkerült egy csomó olyan fotó, amit még nem láttál. Még mindig tájegységekre bontva van összerakva.
https://picasaweb.google.com/sz.cilla
Üdv: Josza

# 1198
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142027 Üzenet linkje2010-07-01 20:22:49 

Sziasztok! icon_lol.gif icon_lol.gif

A nyaralás remek volt, a csapat úgy tudott együtt lenni, mintha mindig is együtt nyaraltunk volna icon_cool.gif , az időhiánnyal van a gond, icon_cry.gif ,hétfőtől jövünk és írunk,az hogy még egy hetet maradtunk , önmagáért beszél.

Andi! örülök hogy jól ereztétek magatok!

A Peloponnészosz gyönyörű, én már most vissza mennék icon_cry.gif icon_cry.gif !

Off: Nem tudom hogy kell blogot nyitni, itt a hellason?

Szeretnék választ írni Évának, mi hogy láttuk Tolot? icon_redface.gif icon_cool.gif .

# 1199
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142029 Üzenet linkje2010-07-01 20:32:12 

Sziasztok!
Örülök, nagyon, hogy egy kis buzdításra majdnem mindenki előkerült.
Szívesen hallanék tőletek kis anekdótákat, mik voltak a legnagyobb élmények, nekem kevesebb a mesélnivalóm, a mi nyaralásunk majdnem csak strandolásból és evésből állt (fel is szedtünk fejenként vagy 2,5 kilót). icon_smile.gif

Josza, azt nagyon sajnálnám, ha nem írnál beszámolót, mert nagyon jól írsz, szeretem olvasni, és főleg, mert a többiek méginkább nem írnak és így sosem tudom meg, milyen volt a nagy társasággal a közös élet, mikert hogyan oldottatok meg.

Timba, a blogért Joxnak kell írni és nyit neked egyet.

Mi végül Poros szigetéről kompoztunk át Hydrára, ami igen drága volt, de ott már láttam, mik ezek a vizitaxik, kis piros motoros hajócskák, amik egész nap, mint qa kergebirka száguldoztak.

Annyira szeretnék már fotókat feltenni, de minden nem megy egyszerre, mert két napja állandóan a beszámolóm írom. Elsőnek azzal szeretnék kész lenni és utána a fotókat kell lekicsinyítenem, hogy elférjen sok. Szelektálnom is kell rendesen, mert kicsit sok van ugyanazokról a dolgokról. De rám számíthattok, egy héten belül biztosan jönnek a bombáim rátok. icon_smile.gif

Írjatok még bármit, azt ami spontán jön, ami a legszebb emlék, ami a legjobb volt, ami különleges volt...

Puszi Andi

# 1200
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142076 Üzenet linkje2010-07-01 23:48:36  Válasz a #142023. hsz-ra Előzmény #142023

Sziasztok!

Josza,

látom, hogy voltatok a Mani Múzeumban, nem emlékszel, hogy mettől meddig van nyitva?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 79 80 81 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu