Kedves Chivas!
Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy saját anyagi helyzetéhez viszonyitva, próbáljon felállitani egy napi limitet és ehhez tartani magát. Ha egyik nap kicsit kevesebbet költ, több marad holnapra. Ha viszont többet költ egyik nap, másnap kicsit visszafogottabban lehet költekezni. Szóval a napi limithez hozzá lehet adni a fakultativ kirándulások kalkulált összegét, valamint, hogy ajándékokra, ajándéktárgyakra mennyit szán. Igy azért meg lehet saccolni a költőpénz összegét. Ha itthonról viszel egy kis hazait pótlásnak, azzal azért elég sokat meg lehet spórolni.g
Vivahellesz!
Neked is köszönöm a választ!
Valóban helyfüggó is lehet a költekezés mennyisége,ezért innen és egyéb fórumokról próbáltam tájékozódni az árakról,az alapján kalkuláltam. Neos Marmarasra megyünk. Ahogy írtam nem a pénz szórása a cél,(azért annyi nincs),de nem azt akarom számolni,hogy ma már elment a napi limit,nincs egy fagyi,majd holnap. Egyéni garázdálkodást mi is tervezünk,busz,hajó,esetleg moped bérlés,bár arról senki sem írt,hiába kérdeztem,napi két,néha háromszori kaja,egy sör,süti,egy kis apróság,ami az igényünk! Vágom a centit,még nyolc nap!
Szép napot!
Én,amikor egyedül mentem és 2 hétre,akkor 400 eurot vittem és haza hoztam 150-et.
Minden nap vettünk enni-inni és volt benne 1 fakultatív is és saját szervezésben mentünk 2szer,busszal és vettem ruhát is
Amikor a párommal megyünk,akkor pedig igen csak változó!
Vittünk 2 hétre 300 eurot ketten és még kellett kivennünk,de volt hogy vittünk 250 eurot kettem és elég volt.
Ágica2!
Köszönöm!
Ismerősök között érdeklődtem,akik már voltak hasonló módon,szerintük a napi 100 euró két felnőttnek bőven elég,én is így számoltam,de tudod ilyenkor egy héttel az indulás előtt aztán minden megfordul,ilyenkor jön az hogy elég lesz-e a gatya,a póló,a naptej,stb és természetesen a pénz?
Szép napot Neked!
én 1 gyerekkel 276 eurot vittem, és 50 et hazahoztam, mindezt 2 hétre, de vittem lefagysztva pörköltet, milánóit, étteremben csak gyrost ettünk, de a fagyi, a sör, a gyümölcs, a süti mindennap megvolt. de embere válogatja.... nekünk igy jó volt.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésre keresek választ,ami talán kissé furcsa! A rutinos utazóktól kérdezem,mennyi az a napi összeg,amiből gond nélkül ki lehet jönni önellátással? Nem flancolva,de amit megkívánunk(két személy),azt nem kihagyva,jól érezve magunkat szeretnénk nyaralni. Fakultatív program külön kassza!Mivel görögben még nem voltunk,csak a fórumokról tájékozódtunk az árakról! Váltottam még hónapokkal ez előtt eurót,de most picit elbizonytalanodtam,ha kell,inkább még veszek,legfeljebb hazahozom,majd jó lesz máskor,máshol!Köszönöm!
Most nézem,hogy voltak változtatások az oldalon...hol tudom kitörölni,amit beírtam és megsem kell és miért csak 2 mondat jelenik meg,a többi hova tűnik?
Aha,ha telefonról írok,akkor nem jelenik meg a teljes írásom...ez érdekes és már szerkeszteni sem tudom azokat,na mindegy...
Az előző oldalon kérdezte valaki a jó tavernákat,erre írtam,hogy a Fish Tavern a legjobb,szerintünk Ez a kikötőtől,felfele van,a lefele a lejtőn,de majdnem a kikötőben.Konkrétam a tengert nézed,amikor eszel és a maradék kenyereket a tengerbe dobják a pincérek,hogy megegyék a halacskák
Ezzel majdnem szemben,a sarkon egy kisebb kajálda,ahol a grandosk kedvezményt kapnak,na itt nem kaptam muszakát már szeptemberben,mert már nincs szezonja.
Illetve Marmaras másik végében vannak még étternek,a másik kikötőnél,na itt is jókat ettünk.
Ami nekünk nem jött be,az pont a kikötővel szembeni,nagy kajálda.Totál más árat fizettünk,mint ami ki volt írva a táblára és még csak finom sem volt a gyros.Nem tudom már a nevét,a kalóhajót néztük pont ill.egy kis trafikot.
Aki pedig teheti,az autóval menjem át Sratira,este.Ez a legszebb túra ill. út.De fent a hegyen,ahol van a kis káplona(tehát ez az irány),e mellett van még egy út pár mterre,ellehet jutni egy gyönyörű településre.Na,ezt is este ajánlom,mert itt elterül előttetk a tenger és Marmaras és a környék is.Itt is ettünk fent.
A fő téren vannak,a kikötőnél a kajáldák,de a fish gaverna-t ajánlom mindenkinek. Amit nem ettünk meg kenyeret,azt bedobták a halaknak a pincérek. Szuper hely. Ez fentebb va, a fő tértől,bár ez is attól függ,hogy honnan nézzük
Szia, a Grandon kívül más iroda nem visz oda, a kirándulásokról pedig a Grand Neos Marmarasos fórumán tudsz tájékozódni, nagyjából azokat a túrákat lehet megtenni, esetleg a Grand nélkül, pl. gépkocsi bérléssel. A Kassandra félszigetre is át lehet hajózni.
Marmaras egyébként nagyon szép, mi ott nagyon jól éreztük magunkat, és tervezünk is még visszamenni egyszer.
Üdv/Molli