Látom az utazólistába hogy ti is Július 8.-án indultok Sartira a George II apartmanba.Mi is 8.-ám megyünk, és ez lesz az első autós utunk, eddig mindig busszal voltunk Sartin. Ha esetleg nem veszed tolakodásnak, megbeszélhetnénk és esetleg ha úgy gondoljátok, mehetnénk együtt is.
Mi Nyíregyházáról indulunk! Ti hol laktok?
Sziasztok!Július 7-én indulunk Pefkohorira.2 gyerekkel megyünk,3 és 5 évesek.Tudna valaki egy útvonalat ajánlani amin a lehető leghamarabb ott lehetünk?Már csak a gyerekek miatt.Eddig még csak repültünk velük,ilyen hosszú autós nyaraláson még nem voltunk velük.Mert olvastam az előző oldalakon,hogy pl.Röszkénél elég sok várakozásra lehet számítani....Bármilyen infót szívesen veszek Pefkohorival kapcsolatban.Előre is köszönöm!!!!!
Annyit tennék hozzá, hogy Én egészen pontosan a Teréz krt alatti pénzváltóban váltottam, de a másik ami a Bajcsy Zsilinszky úton van az is csak kb 200m innen.
Érdemes lehet odatelefonálni mielőtt valaki elindul, hogy biztosan tartanak -e dénárt mert ez egy viszonylag ritka valuta (kevés rá az igény, bankokban egyáltalán nem kapható, stb. )
A telefonszámok a honlapon elérhetőek.
Ha valakinek további infóra lenne szüksége, jelezze nyugodtan.
Szia bmaglay!
Mi 2011-ben voltunk Pefkohoriban az Ioli üdülőcentrumban. A népszerű üdülőhelyek között megtalálod Pefkohorit. Ott bővebben olvathatsz róla.
Üdv. Éva
A Denár váltás témához annyit tennék hozzá, hogy tudtommal bármelyik pénzváltónál hozzá lehet jutni, csak meg kell rendelni. A rendelés után pár nap múlva ugyanott átvehető.
Múlt héten váltottam 5,20-ért. A Nyugati pu.-ral majdnem szemben a Krt.-Podmaniczky sarkán / Jolly Joker / A neten fent van a számuk,előtte telcsiztem,jelezték,hogy van és mentem érte.
Próbáltam kiszámolni, hogy mennyibe kerülne, ha az idén autóval mennénk Thassosra, de nem tudom, hogy jól számoltam-e. Esetleg tud valaki segíteni, hogy jól számoltam-e? Nekem ha átlag 7 literes fogyasztást veszek, akkor a pályadíjakkal, a benzinnel és a kompdíjjal együtt 120.000 Ft-ra jött ki. Ez reális? Kicsit sokallom
Köszönöm szépen a segítséget! Szép napot Mindenkinek!
Üzemanyagárból tudsz lejjebb faragni ha Macedóniára időzited a tankolásod nagyrészét, sok pénzed marad, hogy kint nem kell autót, motort bérelned, végig a feneked alatt van egy jármű amivel oda mész ahová akarsz, annyi cuccot viszel ki amennyit akarsz, két főnél olcsóbb a busz, három főnél már drágább.
Nem tudom, hogy mennyibe kerül a busz, és azt sem, hogy hányan mentek. 3-4 embernél már biztosan nem drágább az autó, de még ha ketten mentek is figyelembe kell venni az előnyöket:
-majdnem fele idő alatt leértek
-nem kell alkalmazkodni 40-50 idegen utazási szokásaihoz
-szabadon tudtok mozogni a szigeten
-a fakultatív programoknál sokkal olcsóbban meg tudtok oldani sok mindent
-olcsóbban tudtok vásárolni, mert nem a legközelebbi kis boltban kell mindent megvenni
Ha ezeket összerakod és van egy üzembiztos autótok meg annyi rutinotok, amivel el mertek indulni, akkor mindenképpen jobb autóval utazni!
Útitársat keresek! Augusztus 4.-én indulunk családilag (2 felnőtt, 2 gyerek) Parga-ra 1 autóval, majd 10-11-én átkompozunk Korfura. A hazaérkezés kb 17-18.-a. Kempingezni fogunk végig. Mivel egy autó nem autó, így ha valakinek van kedve csatlakozni, szívesen vennénk. Ha sátor gond van, egy 4 személyest fel tudok ajánlani.
Ian | #202998 | 2013-05-27 10:56:24 | Válasz a #202963. hsz-ra
Szívesen!
Számolni és mérlegelni kell, hogy melyik felel meg legjobban az elképzeléseknek és a pénztárcának.
Üdv