Sziasztok !
Mi is megérkeztünk Sartiról, csak kifelé a magyar oldalon - Röszke - néztek csomagtartót meg vissza is ( de ez a dolguk )! Nem volt török invázió ezt most megúsztuk, minden határ max.10-15-perc, kifelé görög 5 ! Belgrádon keresztül jöttünk mentünk, gond nélkül. Ha egyszer kész lesz a szerb teljes autópálya akkor sokkal jobban és gyorsabban lehet közlekedni mert a folytonos 80-60-40 ez nagyon idegtépő ! A haza felé oldal meg tesz róla, hogy el ne aludjunk mert folt-folt hátán. Összességében jól tettük meg az utat., igaz most sem sikerült 10-óra alatt de átlagban 110-s tempónk volt.
Bp.-i indulás csütörtök du. 14.30, Sarti reggel 8-óra többszöri megállással, haza felé vasárnap 9-indulás érkezés hajnali 1-óra. Szintén többszöri 10-15-perces állások + dutyi látogatás !
Nem értem hogy nem sikerült 10 órán belül megtenni az utat, hiszen, ha Budapestről elindultok és minden sebességet betartotok, nem álltok meg sehol (még a határon sem), akkor 9 óra múlva a Görög határon vagytok!!!
Onnan Sarti már csak 3 óra
Minket idén megállított a szerv Macedóniában (ez volt az első alkalom, már hiányzott is A hegyek között, a pontos helyre már nem emlékszem, de valahol ott ahol az út a folyó mellett megy ... egy kanyar után (ami éppen egy hegyecskét kerül ki) kb 100 méterrel a rendőr bácsi integetett, hogy álljunk félre (éppen az asszony vezetett..). Kérte a papírokat (amit egyébként végül nem kapott meg) Azt próbálta előadni, hogy itt bizony 70-es tábla volt, és mi 90-es sebességgel mentünk (amiben egyébként lehetett némi igazsága, bár táblára nem emlékeztem, mondjuk a sebességünkre sem), mutogatta, hogy 20 a különbség (közben én keresgéltem a papírokat...), mondtuk neki hogy mi a megengedett sebességgel mentünk, akkor azt mondta, hogy radar-kontroll esete áll fenn! Nagyon udvariasan megemlítettem neki, (egyébként németül szeretett volna kommunikálni, de értette az angolt is..) hogy ebben az esetben valami bizonyíték félét esetleg, ha lehetne, hátra nézett a két gyerekre és intett, hogy mehetünk.... és rögtön lecsapott a következő "áldozatára".... egy csinos terepjáróra.
Dettó tavaly tavasszal macedón rendőr megállított hogy gyorsan mentem... Kértem én is a radarpisztolyt a gyorshajtással.. Nem tudta felmutatni, én meg simán szó nélkül ott hagytam.. Nem is jött utánam....
Próbálkoznak.... viszont nem akarnak túl sok időt elfecsérelni bizonytalan kimenetelű esetekre (elvégre az idő pénz) Szerintem minden harmadik áldozat (pontos statisztikám persze nincs, de majd legközelebb megkérdezem , viszonylag rövid idő alatt, vita nélkül oda adja nekik azt a 20 különbséget
Üdv. Vivahaellasz!
Horvátországban 55 kuna az autópálya díj, ki van írva euróban is, de én mindig kunában fizetek, így pontosan nem emlékszem a számra.
Belgrádig még fizetni kell 340 dínárt, a többit tudod.
Sziasztok!
Lehet megint rossz helyen kérdezem, de az lenne a kérdésem, hogy akkor ugye Astakosból megy komp Samiba és vissza, már a linket megkaptam, az utak időpontja megvan, meg h visszafelé hétfőn nemmegy, de az lenne a kérdésem ,hogy kell helyet foglalni az autonak és az utasoknak vagy van és ha kell akkor hogyan tudok helyet foglalni?előre is köszi!
Amit tavaly kitudtam deríteni, hogy ott (Astakos- Sami) nem lehet helyet foglalni, drágább is valamint Szombaton csak 12.15-kor megy az nekünk már késő volt és nem akartuk elbukni azt a napot, ezért maradt a Lefkadai kompozás (Vasiliki- Fiskardo)