Sziasztok !
Mi is megérkeztünk Sartiról, csak kifelé a magyar oldalon - Röszke - néztek csomagtartót meg vissza is ( de ez a dolguk )! Nem volt török invázió ezt most megúsztuk, minden határ max.10-15-perc, kifelé görög 5 ! Belgrádon keresztül jöttünk mentünk, gond nélkül. Ha egyszer kész lesz a szerb teljes autópálya akkor sokkal jobban és gyorsabban lehet közlekedni mert a folytonos 80-60-40 ez nagyon idegtépő ! A haza felé oldal meg tesz róla, hogy el ne aludjunk mert folt-folt hátán. Összességében jól tettük meg az utat., igaz most sem sikerült 10-óra alatt de átlagban 110-s tempónk volt.
Bp.-i indulás csütörtök du. 14.30, Sarti reggel 8-óra többszöri megállással, haza felé vasárnap 9-indulás érkezés hajnali 1-óra. Szintén többszöri 10-15-perces állások + dutyi látogatás !
Nem értem hogy nem sikerült 10 órán belül megtenni az utat, hiszen, ha Budapestről elindultok és minden sebességet betartotok, nem álltok meg sehol (még a határon sem), akkor 9 óra múlva a Görög határon vagytok!!!
Onnan Sarti már csak 3 óra
#2075172013-07-24 10:30:49 Válasz a #207445. hsz-ra
Minket idén megállított a szerv Macedóniában (ez volt az első alkalom, már hiányzott is A hegyek között, a pontos helyre már nem emlékszem, de valahol ott ahol az út a folyó mellett megy ... egy kanyar után (ami éppen egy hegyecskét kerül ki) kb 100 méterrel a rendőr bácsi integetett, hogy álljunk félre (éppen az asszony vezetett..). Kérte a papírokat (amit egyébként végül nem kapott meg) Azt próbálta előadni, hogy itt bizony 70-es tábla volt, és mi 90-es sebességgel mentünk (amiben egyébként lehetett némi igazsága, bár táblára nem emlékeztem, mondjuk a sebességünkre sem), mutogatta, hogy 20 a különbség (közben én keresgéltem a papírokat...), mondtuk neki hogy mi a megengedett sebességgel mentünk, akkor azt mondta, hogy radar-kontroll esete áll fenn! Nagyon udvariasan megemlítettem neki, (egyébként németül szeretett volna kommunikálni, de értette az angolt is..) hogy ebben az esetben valami bizonyíték félét esetleg, ha lehetne, hátra nézett a két gyerekre és intett, hogy mehetünk.... és rögtön lecsapott a következő "áldozatára".... egy csinos terepjáróra.
#2075182013-07-24 10:34:30 Válasz a #207517. hsz-ra
Dettó tavaly tavasszal macedón rendőr megállított hogy gyorsan mentem... Kértem én is a radarpisztolyt a gyorshajtással.. Nem tudta felmutatni, én meg simán szó nélkül ott hagytam.. Nem is jött utánam....
#2075222013-07-24 10:54:24 Válasz a #207518. hsz-ra
Próbálkoznak.... viszont nem akarnak túl sok időt elfecsérelni bizonytalan kimenetelű esetekre (elvégre az idő pénz) Szerintem minden harmadik áldozat (pontos statisztikám persze nincs, de majd legközelebb megkérdezem , viszonylag rövid idő alatt, vita nélkül oda adja nekik azt a 20 különbséget
Üdv. Vivahaellasz!
Horvátországban 55 kuna az autópálya díj, ki van írva euróban is, de én mindig kunában fizetek, így pontosan nem emlékszem a számra.
Belgrádig még fizetni kell 340 dínárt, a többit tudod.
Sziasztok!
Lehet megint rossz helyen kérdezem, de az lenne a kérdésem, hogy akkor ugye Astakosból megy komp Samiba és vissza, már a linket megkaptam, az utak időpontja megvan, meg h visszafelé hétfőn nemmegy, de az lenne a kérdésem ,hogy kell helyet foglalni az autonak és az utasoknak vagy van és ha kell akkor hogyan tudok helyet foglalni?előre is köszi!
#2076772013-07-25 20:27:28 Válasz a #207676. hsz-ra
Amit tavaly kitudtam deríteni, hogy ott (Astakos- Sami) nem lehet helyet foglalni, drágább is valamint Szombaton csak 12.15-kor megy az nekünk már késő volt és nem akartuk elbukni azt a napot, ezért maradt a Lefkadai kompozás (Vasiliki- Fiskardo)