Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 89 90 91 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Zsokri | #202352 Üzenet | 2013-05-15 11:47:00 | Válasz a #202348. hsz-ra
Köszi angel a tippet, mi egyszerre megyünk ezek szerint icon_smile.gif Én a creatanbeaches.com-on szoktam leskelődni, most előbb kérdeztem, mint gondolkodtam volna icon_redface.gif

Marcsi! lehet félreérthető voltam, nem azt szeretném én, ha tucc-tucc szólna mindenhol, meg kinyírnák a hely hangulatát a napágyakkal....Sőt! Csak felkészülnék mire számíthatok: sejtettem, hogy Elafonissi lesz a legkiépítettebb, gondolom amiatt, hogy megépítették oda az aszfaltutat... (remélem azért még valami tettenérhető lesz a hangulat)Viszont annak nagyon örülök, amit Chrissire írtál: biztos, hogy lesz megfelelő árnyékot adó bokor icon_smile.gif
  Marcsi62 | #202351 Üzenet | 2013-05-15 11:28:38 | Válasz a #202336. hsz-ra Előzmény #202336
Szia Zsokri!

A kérdezett strandok tekintetében Chrissin van napernyő-napágy,bár mi nem ezen a részen telepedtünk le,hanem távolabb a nyüzsitől egy a Crissire jellemző bokros-fa tövében,kitűnő árnyékot adott icon_lol.gif enni-innivaló van,tusolóra már nem emlékszem.
Baloson szintén van napernyős rész,tusoló ott nincs,csak olyan lábakon álló bódé,amelyben át lehet öltözni.Jah, és "üvegtigris" is van icon_wink.gif
Elafonissi a legkiépítettebb ebben a tekintetben,ott fajárdák,tusolók,hangos zene,napernyőrengeteg... icon_rolleyes.gif étel-ital..,szóval volt ott minden,tömeg is mondjuk.. De a szépsége és különlegessége miatt látni kell!

Marcsi
  Angel001 | #202348 Üzenet | 2013-05-15 11:02:19 | Válasz a #202336. hsz-ra Előzmény #202336
Zsokri!!!

Ezen az oldalon is érdemes nézelődni ami a strandokat illeti!! icon_lol.gif

http://www.greeka.com/crete/index.htm
  Zsokri | #202339 Üzenet | 2013-05-15 09:55:10 | Válasz a #202337. hsz-ra Előzmény #202337
Szia itt is icon_smile.gif

Igen, ez mondjuk igaz, ezért nem is erőltetem bele ezt a dolgot most.
És nem próbálom meg túlrohanni: tényleg meglepően sok "húzható" és variálható dolgot tettem bele pont azért, mert ismerem magunkat: ha egy valami nem megvalósítható úgy, és nincs B terv mellette, akkor inkább nem is megyünk icon_smile.gif Na ezt próbltam meg kikerülni. Síthia-Vai egyáltalán nem 100 %, lehet, hogy végül délen kötünk ki. Na az ott egy nagyon -nagyon flexibilis cucc idő és kedv függvégényében.
  Rollo | #202337 Üzenet | 2013-05-15 09:41:08 | Válasz a #202335. hsz-ra Előzmény #202335
Az előzetes terveimben másik kiindulópontként Plakias lett volna és akkor a nyugati rész teljes egészében bejárható - ez változatlanul nincs így ám. icon_wink.gif plakias a samarián túli nyugati részekre nem jó, írtó messze van a szárazföldön, de a tengeren sem gyors, és ennyiszer hajót fizetni őrült drága lenne.

a nyugati rész bejáráshoz most sokkal jobb helyen leszel a második héten, mint plakiason lettél volna.

(egyébként sztem is teljesen jó, megvalósítható a programod, annyit teszek hozzá újra-tudom, unod már, leírtam neked párszor icon_biggrin.gif-, h annak ellenére, h első krétád lesz, próbáld meg nem 'túlrohanni' túlságosan. tudom-tudom, h nem könnyű, mert annyi minden van.. icon_biggrin.gif de van, h a kevesebb a több. icon_smile.gif
  Zsokri | #202336 Üzenet | 2013-05-15 09:31:28 |
Ja és pár kérdés jutott eszembe, ha már...

Balos, Elafonissi és Chrissi mennyire kiépített : úgyértem enni-inni-mellékehelyiség-árnyék-tusoló, ilyesmik.... (bár enni-innivalót viszünk, leginkább az árnyékosság egyebek)

Akinek tapasztalata van autotrip.gr-rel kapcsolatban: mennyi idő után szoktak visszajelezni? Ugyani már másodszor járunk úgy, hogy nem jön válasz két nap után sem, pedig a fejlécben az van:

"Note: We reply to all request for reservations within 24hrs.If you do not receive an email from us, we have not received your request."
Köszönöm!
  Zsokri | #202335 Üzenet | 2013-05-15 09:27:58 |
Kedves viizio!

Tudom elsőnek soknak látszik - bár a tavaliy négynapos 700 km-es rohanásunkat Kefalónián igyekesztem elrettetnő példaként számba venni - de van benne jópár dolog, amihez nem ragaszkodom. Elsőnek azok, amikhez igen, aztán idő és kedv függvénye: Herklion és Knossos a közelsége miatt került be: ki is maradhat. Mivel Analipsi a kiindulópont ezért meglátjuk, mennyire tudunk eljutni teljesen keletre: Agios Nicholaos és Spinalonga biztos, és nagyon szeretném Chrissit is. De bármennyire fura, Vai például nem életbevágó icon_smile.gif Lehet hogy inkább Analipsi-Gortisz-Fesztosz és Matala környéke lesz egy nap.
Nyugatra persze a természeti szépségek miatt megyek inkább, Szamáriával eleve nem számolok nyár közepén icon_smile.gif Úgy tervezem, majd visszajövök:

Kedves Marcsi!

Nagyon köszönöm a tippeket, nem soroltam ám fel mindent, Myrtos nekem is jelölve van egy Analipsibe visszafelé vezető út mentén. A nyugati oldalon meg sajnos pont azok a részek kényszerülnek kimaradni, amiket írtál, mert biztos nem férnek bele. Az előzetes terveimben másik kiindulópontként Plakias lett volna és akkor a nyugati rész teljes egészében bejárható. Ha viszont tényleg olyan megragadó Kréta, hogy visszatérünk - eddig mindenkitől olvastam - akkor másodszor már, akkor a mostani kötelező körök letudása után valószínűleg autentikusabb élményben lehet részünk. Bár nem véletlenül bérelünk autót icon_smile.gif
  Marcsi62 | #202323 Üzenet | 2013-05-14 22:04:33 | Válasz a #202283. hsz-ra Előzmény #202283
Szia Zsokri!
Jók a terveid.. icon_wink.gif
Ajánlanám még,ha elfogadod -és ha szereted a hamisítatlan krétai falukat-,hogy a déli résznél(az első héten,Keleten)nézzétek meg Mirtost,Larapetrától nyugatra van,bájos kis falucska,aztán még Festost javaslom,mellette Kalamaki beach,jó nagy hullámokkal,jaj,de szerettük..(Mi mondjuk Knossost kihagytuk,csak hogy legyen miért visszatérni...
icon_wink.gif )
A második héten a Chania melletti szállás nagyon jó ötlet. Ajánlom még a déli parton Paleohora-t a kettős-különböző tengerpartjával és a tőle nem messze lévő Sougia is, igazi,nyomot hagyó élmény volt a maga nyugalmával,csendességével,finom ebéddel..hmmm
A végül ajánlom a Hora Sfakionból megközelíthető Aradena szurdok felett átvivő vas és fa hídon való átautózást..adrenalin bomba volt,nahh.. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

További jó tervezgetést kívánok Nektek:Marcsi
  Viizo | #202312 Üzenet | 2013-05-14 19:17:46 | Válasz a #202283. hsz-ra Előzmény #202283
Szia Zsokri,

a szigeten a távolságok tényleg nagyok, néhol feszített lesz a tempó icon_smile.gif

Én egyébként a fókuszt arra helyezném, ami jobban érdekel: a strandok, a táj és a városok némileg látványosabbak nyugaton, viszont a történelmi emlékek, ásatások zöme, és a legendás helyek nagyobbik része része keleten van. Ez alapján jól kiszámolható saját preferencia szerint az egyes tájegységekre fordított idő.
  Zsokri | #202283 Üzenet | 2013-05-14 09:04:02 | Válasz a #202273. hsz-ra Előzmény #202273
Szia Marcsi icon_smile.gif

Biztos kerül majd sor rá még, hiszen a igény meg van! Eddig még mindenkitől azt olvastam, visszavágyik. Ezért is ragaszkodtam először a kéthetes nyaraláshoz én is icon_smile.gif

Eredetileg én egy hét kelet-egy hét nyugatot terveztem három szállással:
Chania mellett - Plakias-Makrygialos itt minden elérhető lett volna, amit szeretnék, bár elég hajtós... (érdekes módon a középső rész annyira nem vonz)
Utána beláttam, hogy inkább mégiscsak ki kéne vesézni a nyugatot, két hét alatt nyugisan megoldható talán...

A sors úgy hozta, hogy iroda+ magánszervezés kombó lett a vége, aminek következtében keleten nem éppen az én igényeim szerintei Makrygialos környékén lett a szállás - ahonnan minden csillagtúra szerűen elérhető lenne, amit szerettem volna, hanem északon Analipsi, így onnan vagyok kénytelen a keleti túrákat lerendezni. Így sajnos elég messze esik onnan Vai és a legkeletibb oldal, de egy napot biztos szánunk arra a környékre. Tervbe van még Agios Nicholaos, Spinalonga egy nap- ide hazafelé még Kritsát is tervezem, Chrissi egy másik, és lehetségesnek tartom Heraklion-Knossos kombót is, mert bár eredetileg nem terveztem, viszont közel van.

Nyugati rész már az igényeim szerinti Chania melletti szállással fog működni. Innen pedig Balos-Gramvousa - még nem dőlt el hogy autóval vagy hajóval, Elfonissi-Moni Christocalitissa másik nap, a leghosszabb túra pedig Chora Sfakion-Frangocastello-Preveli-Moni Preveli- és Rethymno felé haza. Valahová még beszúrom mindenképpen a Kournas tavat, illetve közel van, az szerintem bármikor belefér: Akrotiri fsz, Agia Triada-Stavros. A leginkább mindentől kieső az útvonalak tekintetében az az Arkadi kolostor, azt szerintem a nyugtról kelet felé haladó visszafelé úton nézzük meg. Van már térképem, mindenféle be van jelölve rajta, ha csak a felét tartjuk, már jó icon_smile.gif Illetve hát van fontossági sorrend is.
Természetesen számolgattam km-eket stb, úgy gondolom most, hogy nem nagyon elrugaszkodott a tervem. Természetesen mások hasznos tapasztalataira alapoztam, köszönet érte mindenkinek, aki részletes beszámolót írt, feltette icon_smile.gif Én magam annyival tudok hozzájárulni a későbbiekben, hogy megírom mennyire váltak be az előzetes kalkulációk stb.
  Marcsi62 | #202273 Üzenet | 2013-05-13 21:42:09 | Válasz a #202259. hsz-ra Előzmény #202259
Szia Zsokri!
Nos,az idén nem ... icon_wink.gif
2009-ben Kelet és Dél-Krétát jártuk be Matalától Xeracamposig,Agios Nikolaostól- Chrissi szigetéig.Igaz,ez akkor 11 napos út volt,s így mindenre volt idő ,a bámészkodástól kezdve a strandolásig icon_lol.gif
Tavaly Nyugat-Krétán voltunk,sajnos csak 7 napot,így nagyon csak a leg-leg helyekre jutottunk el,kiemelve a déli partszakaszt,mert az az igazi számunkra. icon_biggrin.gif
Összességében-osztva mások véleményét is-Kréta "megérne-érdemelne" több hetet,ha az ember megtehetné.. icon_redface.gif
De amíg a következő találkozás a Szigettel nem jön el,csak így ,Rajtatok keresztül utazunk majd,s emlékezünk a megosztott képek által.. icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Jó tervezgetést..,hisz már az is félig utazás..
Üdv:Marcsi
  Zsokri | #202259 Üzenet | 2013-05-13 19:31:43 | Válasz a #202247. hsz-ra Előzmény #202247
Szia icon_smile.gif
Én is nézegettem az uticélok környékére beacheket arról az oldalról, azt hiszem erre a napra Agios Nicholaos alatt lévő egyik beachet tettem be, bevallom Eloundára nem is kerestem rá. Nem tűnik rossznak icon_smile.gif
Ezt is bejelölöm, az ember sohasem tudhatja.

Halihó, kedves fórumtársak, más nem utazik-nem tervez Krétára idén? icon_smile.gif
Szívesen olvasnám az elképzeléseket, hátha tudunk eszmét-cserélni icon_smile.gif
  Melus16 | #202247 Üzenet | 2013-05-13 16:56:00 | Válasz a #202243. hsz-ra Előzmény #202243
Szia! icon_wink.gif

Magam részéről tudod, nem vagyok híve a csoportos túrának, inkább bóklászós fajta vagyok, legfőképp a magam feje után. icon_lol.gif
De azért, ez nem hangzik rosszul...

Más
Erre a napra, azt mondtad, még nem leltél pancsi-helyet. Találtam neked egyet, kettőt: http://www.cretanbeaches.com/Beaches/Lassithi/kolokytha-beach/

Közel vannak, és a hajós kirándulások is itt állnak meg.
Az én valamikori programomba, már be is került icon_wink.gif
  Zsokri | #202243 Üzenet | 2013-05-13 16:34:10 | Válasz a #202241. hsz-ra Előzmény #202241
Szia Melus itt is icon_smile.gif

Igen, ezt megtaláltam már én is: még nem tudom mennyire szervezetten szeretném, még az is lehet, hogy az első hely, ahol ki lesz táblázva, ott veszünk jegyet icon_smile.gif Elég sokat olvastam már erről, persze nem azt mondom volt már szuper idegenvezetésben részem, ami nagyon nagy élmény volt!
  Melus16 | #202241 Üzenet | 2013-05-13 16:18:12 |
Pörögjön csak! icon_wink.gif
Zsokri!

Találtam egy szervezett túrát, bár lehet csak bóklászni akartok, magatokban....
http://www.victorzorbas.com/eng_travel.html
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 89 90 91 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu