Ha jól emlékszem akkor tavaly olyan 6-8 euró körül volt, nem hiszem, hogy emeltek rajta, ezzel csak Knossot tudod megnézni, de van kombinált jegy is amivel meg lehet nézni az Heraklioni régészeti múzeumot is, nem tudom az pontosan mennyi, de úgy hallottam, hogy 10-12 euró körül van. Aki volt idén is az remélhetõleg megadja majd neked a pontos választ.
jól emlékszel ; 6 € volt , még megvan a jegyem .....
Sziasztok!
Lenne két buta kérdésem...:p
Ha repülõvel megyek Krétára kell útlevél, vagy elég a kártyás személyim?
A másik pedig, hogy valaki nem tus véletlenül valam akciós repülõjegyet Krétára???
Sziasztok!
Lenne két buta kérdésem...:p
Ha repülõvel megyek Krétára kell útlevél, vagy elég a kártyás személyim?
A másik pedig, hogy valaki nem tus véletlenül valam akciós repülõjegyet Krétára???
Cserébe ha hazajöttünk teszek fel képeket! :p
Elvileg jó , a szig. , de jobban szeretik az útlevelet ;
Szerintem hívd fel Õket
Görög Köztársaság Nagykövetsége - Budapest
Cím: 1063 Budapest, Szegfû u.3.
Telefon: 413-2600, 413-2610
Fax: 342-1934
E-mail: greekemb@axelero.hu
Szombaton indulunk Stalisba. Érdeklõdnék, hogy Heraklionból valami fakultatív vagy egyéb hajóuton el lehet-e jutni Gramvoussába? Ha igen érdemes-e hajóval menni? Ugyanis bérelnénk egy napra egy kocsit, de ahopgy a térképen látom igen messze van kocsival is......
Sziasztok!
Friss infó.
A Knossosi palotába a belépõ 8 euró. A Heraklioni Régészeti Múzeum átalakítás, bõvítés miatt csak csökkentett területen látogatható 21 terem helyett 1! teremben állították ki a legismertebb mûalkotásokat. Belépõ 4 euró. Mindkét helyre különösen a Régészeti múzeumba érdemes korán nyitás körül menni - kisebb a tömeg. Kombinált jegyet is lehet venni 10 euróért.
Ezek a teljes árak. Érdemes magatokkal vinni, ha van diákigazolványt, pedagógusigazolványt, stb. mi Knossosba ingyen mentünk be magyar pedagógusigazolvánnyal, de meg kell mondani volt ahol nem voltak hajlandók elfogadni - Mália "Palace". Ez utóbbit sem érdemes kihagyni ha az északi parton vagytok nagyon szépen feltárt palota és a mellette levõ település. Beuró 6 euro.
...ha valaki tud infót a fenti kérdésemhez (Gramvoussa hajóval..) megköszönöm.
Viszont lenne egy újabb is: elõször megyünk repülõvel, Malév charterral. A poggyászba lehet-e tenni üveget? Gondolok arra, hogy kifelé viszünk egy Tokajit, visszafelé pedig valami görög itókát?
A poggyászba amit feladsz (nem a kézi poggyász) tehetsz üveget, csak tanácsos jól bebugyolálni egy nylon zacsiba és középre a ruhák közé tenni, mivel nem kesztyûkézzel bánnak a bõröndökkel a be és kipakolásnál. Kamerát, fényképezõgépet viszont a kézipoggyászba tegyed. Ide nem rakhatsz folyadékot (max. 1 dl-t, átlátszó mûanyag zacsiba).
Legutóbb kvalcsi szerkesztette (2007-08-08 11:02:51), összesen 1 alkalommal
Gramvoussa? Stalisból?
Még nem voltam de szerintem két féle képpen juthatsz el oda. Autót bérlesz és nagyon-nagyon korán elindulsz elmész egészen Kaliviani nevû kis faluig ami úgy 3-3,5 óra Stalistól és innen megy egy nem túl jó minõségû, földút úgy 7km egy parkolóig, onnan meg gyalog le a lagúnához jó pár lépcsõn a tûzõ napon, ez az utsó 7 km állítólag nagyon gázos, max 2-es és úgy 3/4 óra.
A másik lehetõség szintén autót bérelsz és elmész egészen Kissamos-Kastelli-ig innen megy a hajó (én úgy tudom) valamikor reggel, tehát szintén nagyon korán kell kelni, mert ide is úgy 3 órát autókázol Stalistól.
Én nem láttam, hogy irodák szerveznének Stalisból Gramvoussát, de lehet, hogy csak nem voltam elég figyelmes.
Illetve van egy másik lehetõség is: szintén autó elmentek Chaniaig, ott vagy a környéken kerestek egy éjszakára szállást, megnézitek elsõ nap Chaniat meg ami a környéken érdekel és belefér aznapra, ott alszotok, szintén korán keltek, de onnan már nincs olyan nagyon messze (úgy 1-1,5 órát tippelek, ha végig autóval mentek és nem hajóztok). Persze így egy éjszaka elveszik a Stalisi szállásból és egy éj pluszköltség van.
Nem tudom másnak mi a véleménye ezzel kapcsolatban, háta válaszol olyan is aki volt ott már hajóval, vagy autóval. Egyébként a videoalbumban van idei Balos-Gramvoussa video nézd meg.