Szia Hlimicsura:) Előre köszönöm, sokat segítenek a helyszínről érkező információk. Összeraktam egy érdeklődő levelet, melyet majd elküldök pár helyre ( a Koksziék szállása is tetszik, ez egy bizonyos Anita apartmanház), március közepén dől el nagyjából, hogy hárman megyünk-e, ahogyan azt terveztem, vagy még csatlakoznak hozzánk. Addig nem küldöm el a leveleket, utána viszont elkezdem az élénk érdeklődést magam is:) Mi az a milosi édesség, amit említettél? A görög édességekben nem lehet csalódni, úgyhogy nagyon érdekel.
Mediterraneo | #157511 | 2011-03-02 20:55:04 | Re:
BoAt írta:
Szia Hlimicsura:) Mi az a milosi édesség, amit említettél? A görög édességekben nem lehet csalódni, úgyhogy nagyon érdekel.
Csatlakozom BoAt-hoz! Persze nem recept kell, de ha a nevét és nagyjából a mibenlétét elárulnád, az szuper lenne. Aztán ha szimpi, majd megkóstoljuk!
sziasztok
örülök nektek nagyon:)
elég ritkán járnak erre magyarok:)
ahogy nézem az időpontokat belőlem inkább csak a főztömet fogjátok megismerni:)
az édesség amiről beszéltem olyan mint a görög édességek többsége
nagyon édes:))
aszalt gyümölcsök egy nagyon édes lekvárszerű valamiben
ezt sajnos jobban nem tudom elmagyarázni,de megkóstolni mindenképp érdemes,de ha időm engedi és kapok egy kis segítséget is a helyiektől akkor én fogok készíteni nektek:)
Mediterraneo | #157529 | 2011-03-03 06:39:07 | Válasz a #157520. hsz-ra
Szia hlimicsura!
Nem hangzik rosszul ez az aszaltgyümölcsös dolog Mivel külön-külön az aszaltgyümölcsöt és a lekvárt is szertem, sztem be fog jönni nálam ez a cucc is!
Biztos megkóstoljuk - bocsi, BoAt, hogy többes számban, a te nevedben is írom, de úgy láttam a beszámolódból, hogy bevállalós vagy!
Ami a találkozást illeti, az jó jel a tavernára nézve, ha a szakácsnak kevés az ideje, mert ez azt jelenti, hogy van forgalom, mert jó a kaja!
Ha valóban Polloniában leszünk, nem lesz gond benézni akár délelőtt is. Továbbá, ha Te nem tudsz kijönni a konyhából, akkor majd bemegyek én!
Nem ez lesz az első görög konyha, amit belülről látok. Tavalyelőtt pl. annyira bejött nekem egy családi tavernában a kaja, hogy összehaverkodtunk az asszonykával, aki főzött (nem volt nehéz, mert ő is rendkívül barátságos volt) és azóta is azon töröm a fejem, hogy vissza kéne menni hozzá néhány hétre, amolyan főzőtanfolyamra. Persze tudok főzni (és szeretek is nagyon), de egy görög továbbképzés nagyon jól jönne. Pár dolgot így is tanultam tőle.
Tisztelt Medi, Boat és Hlimicsura!
Az Önök álltal folytatott beszélgetés már a "merénylet ellenünk" (Babar, Szanna ellen) kategóriába sorolható!!!!!!!!!!!!
Szia boat!
Két évvel ezelőtt mi is egy ilyen akciós Malév jegyre csaptunk le. Szeptember elején utaztunk, de már tavasszal meg volt Athénba és Milosra a jegy. Milosra oda is és vissza is repültünk.
Amin nem kell meglepődni az a gép és a milosi reptér mérete. A szigeten egy kis két propeller meghajtású, 32 személyes repcsivel landoltunk. Megjegyzem nem is tudott volna nagyobb gépet fogadni a reptér. A szélből azonnal kaptunk némi kóstolót. Amíg a csomagokra vártunk azon nevettünk, hogy mit fogunk mi itt csinálni két hét alatt. Tudniillik a gép ablakából alig lehetett valami életjelet látni. Nem láttunk városokat, csak néhány épületet. És akkor még ott volt az "óriási" repülőtér. Jelentem, hogy mindenféle unalom nélkül eltöltöttük ott azt a két hetet!
A késésekről. Mi éjjel 2-re vagy 3-ra szálltunk le Athénban. Milosra déli 11 körül indult volna a gép, ha nem késett volna kb. 3/4 órát. Számomra élmény volt az athéni repülőtér éjszaka, de ebben nem mindenki értett velem egyet.
Visszafelé pontosan indult a gép. Szurkoltam is ám érte. Bár 4 óra nem kevés az átszállásra (ebbe bele kell érteni a csomagok összeszedését, majd az újbóli becsekkolást), azért kicsit aggódtam. Mint kiderült feleslegesen.
Szia Szanna:) Nagyon örülök annak, hogy szóbahoztad a repülőt, ugyanis a napokban lefoglalnám a Milos-Athén utat. Az Olimpic honlapján jelenleg 47 euró az út és a következőket írja az ár alatt: Tax break down is not available at the moment. Ennek ellenére enged továbblépni a foglaláshoz, így nem tudom eldönteni, hogy ez a 47 euró/fő a teljes ár, vagy valamikor megosztják velem (és külön beszedik) annak a bizonyos Tax-nak az összegét is, melyről amúgy fogalmam sincs, hogy mi az (nem röhögni BoAton, aki a fapadosok illetékei után mindenhol a bujkáló költségeket keresi:))
Szia Medi:) Idézem egyik testvérem hozzám intézett szavait " Te aztán minden marhaságot képes vagy megenni". Garnélát ettem éppen, fokhagymás mártásban:) Kipróbálok majdnem mindent, ami nem mozog és nincs bogárból
a napokban lefoglalnám a Milos-Athén utat. Az Olimpic honlapján jelenleg 47 euró az út és a következőket írja az ár alatt: Tax break down is not available at the moment. Ennek ellenére enged továbblépni a foglaláshoz, így nem tudom eldönteni, hogy ez a 47 euró/fő a teljes ár, vagy valamikor megosztják velem (és külön beszedik) annak a bizonyos Tax-nak az összegét is, melyről amúgy fogalmam sincs, hogy mi az (nem röhögni BoAton, aki a fapadosok illetékei után mindenhol a bujkáló költségeket keresi:))
Szerintem nyugodtan foglalhatod, más jegyeknél is ugyanez van kiírva, ahol nem 0 a tax. Meg hát utólag hogy és mikor szednék be tőled?
Reptéri beszedésre gondoltam, a foglalást követően:)
Ok, akkor így megnyugodva lefoglalom azokat a jegyeket is hamarosan. Ti hogy csináljátok ezt az "XY írta" idézeteket? Az imént megpróbálkoztam az Idézet opcióval, de elölnézetben nem úgy nézett ki mint a ti idézeteitek, így kitöröltem.
Szia Hlimicsura! Csak találunk egy olyan időpontot amikor kis ideig szabad vagy. Max. többször benézünk hozzátok az időpont egyeztetés miatt:)
csak megoldjuk valahogy:)
szombaton utazom az olimpic airlines-al és utána megmondom mennyibe kerül a jegy pontosan,de az a 43 euro kb ott van és arra nem kérnek már semmit