Megérkeztem Sartiba, minden simán ment, ugyanúgy történt minden ahogy elmondtátok, illetve Szekeres István beszámolójában van Tényleg felesleges volt aggódni Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítségeket
Mi ebbe biztosak voltunk Most már aztán lazíts !!! Jó időt nektek !
Örülök hogy Sancho rendben kiért, jó nyaralást nektek!
Közben hétvégén változott a nyaralás terv. mivel úgyis szabin leszek már azon a héten mikor szerdán este indulnánk, megszavaztunk magunknak +3 éjszakát. Úgy döntöttünk, hogy már vasárnap este elmegyünk, hétfőtől pedig találtunk is relatíve olcsó szállást Makrygialoson. (3 éj reggelivel 2 felnőtt 1 gyerek 31ezer + 3 ezer felár a feleségem miatt. mert tengerre néző szoba kell:)) Úgy vagyunk vele, itthon is kellene költeni kajára, akkor inkább ott:) Útiköltésg is csak +100 km (odafelé 60 km-rel rövidebb, onnan meg 150 km a másik szállás), nem tétel. Úgyhogy az útiterv úgy változott, hogy vasárnap este (aug. 24.) indulás Makira, onnan csütörtökön átköltözés a Chalkidikire, majd következő csüt. este indulás haza. Úgy tervezem, hogy a tervet viszem magammal kinyomtatva, és amint a tervben szereplő szakaszokhoz érek, beírom a valós adatokat (pontos idő, km, összegek, fogyasztás stb.) hátha azzal is tudok segíteni másnak.
Igen.. Jól lehet jönni, de bizony néhány dologra azért figyelni kell... Például, amikor elkanyarodunk Kavala felé, ott nézni kell a táblát ami Chalkidiki felé mutat
Én Röszkénél tankoltam tele az autómat és Macedóniában a Lukoil kútnál még több, mint félig volt a tankom... Egy picit növelhet a fogyasztáson a Szerbiai útelterelések és felbontások, hiszen van ahol csak 30-cal lehet menni, hegyes-völgyes utakon...
A fő idényben (július 20-án) vasárnap lépnénk át a szerb - magyar határt a kora délelőtti órákban. Vasárnap reggelre lemegy a csütörtöktől péntek szombaton tartó "Szulejmán roham"? Vagy mindenképpen keressünk alternatív átkelőt? Mert hát feleslegesen sem szeret az ember kerülni!
Tavaly azon a vasárnapon még nagy volt a sor Röszkénél kifelé. Szerintem Ásotthalom lesz a nyerő, esetleg Tiszasziget, de az valószínűleg több idő, mert hosszabb a nem autópályás szakasz. Valószínűleg Szerbiában is nagy lesz a forgalom...
Sziasztok!
Aki idén már volt Görög honban, attól kérdezném: lefelé a szerb-maci határnál van az utolsó MOL kút, de a visszafelé lévő oldalon. Tavaly még át tudtam evickélni némi szabálytalanságok árán, de a szalagkorlátokat már akkor kezdték felszerelni. Most hogy áll ez? Át lehet menni és utána visszajönni, vagy reménytelen?
Minden tiszteletem ezért a "hazafias" cselekedetért, hogy külföldön is csak magyar anyacégű benzinkútnál akarsz tankolni! Bár szerintem ugyan azt az üzemanyagot fogod kapni mint más "nagy" kútnál. Persze megértem ha a "céges" MOL üzemanyagkártyát akarod használni, mert az így ingyen van.
Foreverlefkada nem akarlak elkeseríteni, de idén már háromszor próbáltam a fenti kúton tankolni, de mindig rossz volt a terminál. Igaz a kezelő rögtön mondta milyen az euro-dínár váltási arány.
Mi is július 20-án megyünk eddig minden évben Tompát választottuk, de nemcsak a határállomásokon kell várakozásra számítani, hanem a kapuknál is. 2009-ben a török vendégmunkások miatt, több órát kellett várakozni a Szerb fizetőkapuknál. Így 19 óra alatt értünk le. Az utóbbi években már mi is este indulunk útnak így éjjel sokkal kevesebb autósra kell számítani.