Megérkeztem Sartiba, minden simán ment, ugyanúgy történt minden ahogy elmondtátok, illetve Szekeres István beszámolójában van Tényleg felesleges volt aggódni Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítségeket
Mi ebbe biztosak voltunk Most már aztán lazíts !!! Jó időt nektek !
Örülök hogy Sancho rendben kiért, jó nyaralást nektek!
Közben hétvégén változott a nyaralás terv. mivel úgyis szabin leszek már azon a héten mikor szerdán este indulnánk, megszavaztunk magunknak +3 éjszakát. Úgy döntöttünk, hogy már vasárnap este elmegyünk, hétfőtől pedig találtunk is relatíve olcsó szállást Makrygialoson. (3 éj reggelivel 2 felnőtt 1 gyerek 31ezer + 3 ezer felár a feleségem miatt. mert tengerre néző szoba kell:)) Úgy vagyunk vele, itthon is kellene költeni kajára, akkor inkább ott:) Útiköltésg is csak +100 km (odafelé 60 km-rel rövidebb, onnan meg 150 km a másik szállás), nem tétel. Úgyhogy az útiterv úgy változott, hogy vasárnap este (aug. 24.) indulás Makira, onnan csütörtökön átköltözés a Chalkidikire, majd következő csüt. este indulás haza. Úgy tervezem, hogy a tervet viszem magammal kinyomtatva, és amint a tervben szereplő szakaszokhoz érek, beírom a valós adatokat (pontos idő, km, összegek, fogyasztás stb.) hátha azzal is tudok segíteni másnak.
#2180292014-06-16 09:08:57 Válasz a #217997. hsz-ra
Szia Pinga
Igen.. Jól lehet jönni, de bizony néhány dologra azért figyelni kell... Például, amikor elkanyarodunk Kavala felé, ott nézni kell a táblát ami Chalkidiki felé mutat
#2180312014-06-16 09:11:49 Válasz a #218022. hsz-ra
Szia turbogábor!
Köszönöm szépen Én is kívánok csodás nyaralást!
Én Röszkénél tankoltam tele az autómat és Macedóniában a Lukoil kútnál még több, mint félig volt a tankom... Egy picit növelhet a fogyasztáson a Szerbiai útelterelések és felbontások, hiszen van ahol csak 30-cal lehet menni, hegyes-völgyes utakon...
A fő idényben (július 20-án) vasárnap lépnénk át a szerb - magyar határt a kora délelőtti órákban. Vasárnap reggelre lemegy a csütörtöktől péntek szombaton tartó "Szulejmán roham"? Vagy mindenképpen keressünk alternatív átkelőt? Mert hát feleslegesen sem szeret az ember kerülni!
#2180372014-06-16 11:10:29 Válasz a #218036. hsz-ra
Tavaly azon a vasárnapon még nagy volt a sor Röszkénél kifelé. Szerintem Ásotthalom lesz a nyerő, esetleg Tiszasziget, de az valószínűleg több idő, mert hosszabb a nem autópályás szakasz. Valószínűleg Szerbiában is nagy lesz a forgalom...
Sziasztok!
Aki idén már volt Görög honban, attól kérdezném: lefelé a szerb-maci határnál van az utolsó MOL kút, de a visszafelé lévő oldalon. Tavaly még át tudtam evickélni némi szabálytalanságok árán, de a szalagkorlátokat már akkor kezdték felszerelni. Most hogy áll ez? Át lehet menni és utána visszajönni, vagy reménytelen?
Minden tiszteletem ezért a "hazafias" cselekedetért, hogy külföldön is csak magyar anyacégű benzinkútnál akarsz tankolni! Bár szerintem ugyan azt az üzemanyagot fogod kapni mint más "nagy" kútnál. Persze megértem ha a "céges" MOL üzemanyagkártyát akarod használni, mert az így ingyen van.
Foreverlefkada nem akarlak elkeseríteni, de idén már háromszor próbáltam a fenti kúton tankolni, de mindig rossz volt a terminál. Igaz a kezelő rögtön mondta milyen az euro-dínár váltási arány.
Mi is július 20-án megyünk eddig minden évben Tompát választottuk, de nemcsak a határállomásokon kell várakozásra számítani, hanem a kapuknál is. 2009-ben a török vendégmunkások miatt, több órát kellett várakozni a Szerb fizetőkapuknál. Így 19 óra alatt értünk le. Az utóbbi években már mi is este indulunk útnak így éjjel sokkal kevesebb autósra kell számítani.