bárcsak nekünk is már ilyen frnakó kis progijaink lennének a nyárra
sajnos mi még nagyon el vagyunk havazva etéren
ki tudja mi hol kötünk még ki
valahol biztosan lehet épp újra Parálián
Szia barbageorgopulosz!
Nagyon jók a programjaitok. Egy kicsit irigyellek, de persze nem azért, hogy te mész, hanem azért, hogy sajnos én nem. Sajnos nekem Platamonas, és a Sólepárnó még kimaradt, de a többi nagyo jó volt. Mi Makrigialosba is átmentünk, egy napot megért. A gyros fogyasztás nálunk is jelentõs dolog, mert görögben a legjobb.
De ha ennyi programotok lesz, mikor van a „fennmaradó idõben pedig pihenés, pihenés, pihenés”?
Szia barbageorgopulosz!
Nagyon jók a programjaitok. Egy kicsit irigyellek, de persze nem azért, hogy te mész, hanem azért, hogy sajnos én nem. Sajnos nekem Platamonas, és a Sólepárnó még kimaradt, de a többi nagyo jó volt. Mi Makrigialosba is átmentünk, egy napot megért. A gyros fogyasztás nálunk is jelentõs dolog, mert görögben a legjobb.
De ha ennyi programotok lesz, mikor van a „fennmaradó idõben pedig pihenés, pihenés, pihenés”?
11 napba belefér.
És úgy szoktuk rendezni, hogy senkinek, semmi sem kötelezõ.
De igen összeszokott kis társaság vagyunk, és ebbõl nem is szokott gond adódni. Makriba is be szoktunk nézni, mikor megyünk dagonyázni.
Ja, a Kateini- i shoppingolást kifelejtettem, az is kötelezõ program.
Júli közepétõl, hiperakciókat lehet kifogni.
B. nejem 12 euróért vett egy 87 eurós ruhát a sétálóutcán az egyik butikban.
Szia barbageorgopulosz!
Én tavaly 17 napot töltöttem ott, de már most is visszaindulnék. Mi Szalonikibe is elmentünk, menetrendszerinti járattal. Nem bántuk meg. Persze Olympic Beacre is többször átmentünk, meg a Katerinii szombati nagy piac, is nagyon jó volt.
Sziasztok!
Én a segítségeteket szeretném kérni,még nem tudom hova menjek,Paralia vagy Sarti.Ti melyiket ajánljátok?
Tavaly Korfun voltunk,idén a szárazföldre szavaztunk.Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Én tavaly jártam Korfun. Elõtte 2* nyaraltam Paralian. Sartin még nem jártam. Elsõsorban PARALIAT, azoknak ajánlom, akik szeretnek bulizni, pörögni, a sétáló utcán esténként rodeozni...a fiataloknak egyfajta szárazföldi Mekka, ugyanis legalább 5 disco van, és a 7 majdnem minden napján fergeteg bulik vannak.
Emiatt számítani kell arra, hogy a fõutca és közvetlen környezete még késõ éjszaka és dübörög a kocsiktól vagy nem ritka a hangosan bandázó fiatalok csoportja.
Másrészrõl nagyon jó kiindulópont ha kirándulni szeretnétek. Robogóval könnyedén eljuthattok az Istenek hegyéhez, vagy akár a Meteorákhoz is. SARTITÓl ezek valamennyivel nagyobb távolságra vannak.
Persze ezeket úgy írom, hogy nem jártam még Sartin. Nekem pedig Paralia a szívem csücske
Nem tudom milyen szempontok fontosak nektek a nyaraláskor, de ha leírod talán többet tudunk segíteni.
Greeky | #21014 | 2007-02-24 18:10:17 | Paralia vagy sarti
Tavaly viszont nekem 1 utazási irodában dolgozó nõ azt mondta, hogy Paralia népszerûsége csökken, és Sartit egyre többen választják. Így a bulizás is egyre jobban felélénkül ott. Tény ami tény, Paralia nem Görögország gyöngyszeme a természeti környezete miatt.
Nos Görögország nyarlóhelyei egyértelmûen turista centrumok, a helyi lakosság ritka, akinek pénze volt apartmanházakat épített és ebbõl él mostanság. Ennek megfelelõen a turisták kiszolgálása a cél. Paralia egy olcsóbb hely, elsõsorban a szórakozásra építettek. Discók sokasága, üzletek megszámlálhatatlan számban, mûvi Görögország nyomokban. Nincs is ezzel semmi gond, aki a nyüzsit, a pörgést szereti egész olcsón itt megkapja. Az aki a nyugalmat részesíti elõnyben, akinek a pihenéshez nyugalom kell (mint nekünk) nyílván nem ide megy, erre is megvannak a települések. Sarti valahol a kettõ között van. Jó pár éve voltam ott, valszeg sok minden változott arra felé is, de a lényeg nem változhatot, ezt olvasom ki mások beszámolóiból. Meg lehet találni a szórakozást is, de adott helyeken a nyugi is meg van. Ha bementünk a központba esténként tömeg, szórakozási lehetõség fogadott minket, nappal viszont szinte kihaltak voltak az utcák, a parton sem kellett a sok embert kerülgetni. Végül is én minden görög nyaralásomon jól éreztem magam, a tömeg esténként nem igazán zavar, de ha nyugi van és a teraszon csak beszélgetünk nekem az is tökéletes kikapcsolódás. De hozzáteszem: Parálián mi autóba ültünk és kissé távolabb kerestünk nyugisabb partot, nagyon utálom ha a saját gyerekeimet folyton arra kell figyelmeztetnem, hogy más is van ott, figyeljen oda, de más teljes lelki nyugalommal rugdossa rám a homokot. Ekkora tömeggel a parton sehol máshol nem találkoztam. De innen sokkal több látnivaló könyebben és hamarabb elérhetõbb mint Pl. Sartiról.