A főúton a Vlachatai leágazás előtti épület a tenger oldalon (ez még mousata) egy hagyományos pékség ,nem a túristáknak,inkább a helyieknek,kicsi választék de a régi megszokott igazi görög sűrű kenyérrel.Ha túristás péksütiket akarsz az onnan kb 2 km a Vlachatai alsó úton (lourdata felé) az X kereszteződés előtt.
Hogy őszinte legyek, már tavaly elkezdtem az információkat gyűjteni Kefalóniáról. Mindent kimásoltam, ami arra érdemes volt. Kb 40-50 oldal jött össze. Tehát felkészülten fogok nyaralni menni, csak gondoltam hogy több információ egyenlő több tudással.
Egyébként imádom a nyaralásnak ezt az információ beszerzési formáját.
Te tudod… Persze, nem letölthető, vagy útikönyv formátumban, de itt a fórumon is rengeteg tudnivaló fellelhető a szigetről, illetve a „könyvet” jegyző, kibocsátó oldalon is vannak információk. Lehet tartalmi egyezőség a két termék között. Vagy angolul a Greeka, a Mysterious Greece, a JustGreece, vagy éppen a Tripadvisor Kefalonia témájú fórumain is lehet böngészni, információkat, tippeket gyűjteni.
Az alábbi oldal is angol nyelvű, a szerző évek óta a szigeten él:
Nincs mit! Nem tudom mennyi az ára, de tuti benne van minden fontos! Ingyen is összeszedheted magadnak, ma már temérdek infó fellelhető a szigetről. Csak, csak sok idő, nekem félév alatt sikerült, anno. Mondjuk, pont akkor belefért. Mert minden rosszban van valami jó! Fentebb ajánlott oldal, akkor még nem létezett, volt viszont egy jó térkép, amin minden rajta volt.... szó szerint minden, képekkel infóval, útvonal tervezéssel... de már nem működik.
Raven71!
Javaslom a Kanali beach meglátogatását is ,a lourdas és Trapezaki között van,igazából végig is sétálható,én mégis az alsó útról lesétálást javaslom,ki van táblázva hol kell lefordulni,alig lehet emberekbe botlani lent.Agios Thoma beachen jobbra fordulva a pici öblöt kedvelem ,a kaktuszok mellett a túloldalán medencelépcső van,nem szabad kihagyni egy sétát tovább ezen a lávaköves szakaszon ki a végéig (legvégéig)csodálatos a kilátás Pessada felé,valamint vissza az Ainos felé is.Spartias Beach gyerekes strand,nagyobbrészt a helyiek látogatják,a sziklákra ki lehet sétálni.Liakas fok megér egy kirándulást, a fiatalok szélcsendes időben bevállalhatnak némi ugrálást.onnan 3-4 perc a Paliolinos tavaly leig kiaszfaltozták.
az valahol a spiros környékén van.amellett jó párszor elmentünk ha Skála felé mentünk .vagy épp Lourdas felé volt kedvünk sétálni "a keresztezödésben jobbra."