Vaesz, első körben kérhetsz csak inoformációt a szállás áráról, egyebekről (pl. transzfer), van egy ajánlatkérő/megrendelő lap az oldalon. Én próbáltam ezt zakynthosi szálláskeresésnél, közvetlenül a tulajdonosoktól kaptam választ, majd e-mail-ben leveleztük le a részleteket. Ők általában kérnek foglalót, nem úgy működik, mint pl. a booking.com-on.
A hétvégét akkor rászánom az ajánlatkéregetésre mivel az angolom nem a legjobb, jó sokáig fog tartani, amíg megírom a levelet. Bár elég csak egyet, és azt az összes helyre elküldeni:)
Sziasztok!
Utólagos köszönetem a sok infoért amit az előző pár ezer hozzászólásból kaptam Tőletek!
A Ti hatásotokra fogunk idén párommal Kefalóniára utazni.
Sajnos egyelőre autóbérlés nem igazán jöhet szóba nálunk, úgyhogy a sziget bejárására maradnak a fakultatív kirándulások és mert mazochisták vagyunk szeretnénk biciklivel bejárni a környéket.
Tudom 40fok lesz és hegyek de fiatalság bolondság! A kérdésem az lenne van-e kerákpárbérlési lehetőség Kefalónián? Valaki tud ezzel kapcsolatban bármilyen infot?
Elég húzós lesz bicajjal bejárni a szigetet, főleg a hegyes részeket, de valóban, mazochistáknak kifejezetten jó szórakozás. Nem tudom, mikor mentek, de arra azért készüljetek, hogy bár valóban meleg van ott nyáron, a hegyek között mégis hideg tud lenni (mi robogóval kirándultunk és a néha bizony fáztunk egy kicsit a hegyi utakon).
Szia Bottakati!
Köszönöm a gyors választ és a linkeket! Igen már robogóztam az Olimposz környékét és tudom, hogy elég hideg tud lenni, de remélem, hogy a tekerés melegen tart majd:) Persze azért befér valami melegebb kardigán a hátitatyóba:)
Juni végén juli elején megyünk Skalaba a Granddal, sajnos csak egy hétre:( A Hermes apartmanban leszünk ha minden igaz.
Szia
Anna
Mondjuk a "környéket" be lehet járni biciglivel,de Kefalóniát...?
Persze az is kérdés,hogy hány hónapra tervezitek annak bejárását. Ha nem haragszol ennek a megtétele még kocsival is "húzós" nem kerékpárral.Nekem elhiheted.Sok-sok hiányossággal,de akkor inkább ajánlom a fakultatív szigettúrát, ha lesz a programban,ha kocsit nem akartok bérelni. Az időjárást pedig még meg sem említettem az előzőeknél.
Szia Atosz!
Ha olvastad az első hozzászólásomat abban pont azt írtam, hogy csak a környéket szeretnénk biciklivel bejárni
A fakultatívokkal meg a sziget többi részét Abban igazad van, hogy a kocsibérlés lenne a legjobb, de sajnos diákként én azt drágállom.
Egyébként lassan részesedést kaphatnál az utazási irodáktól mert szerzed nekik az új utasokat, engem legalábbis nagyrészt a te hozzászólásaid győztek meg, hogy Kefalóniát válasszuk
Szia Atosz!
Ha olvastad az első hozzászólásomat abban pont azt írtam, hogy csak a környéket szeretnénk biciklivel bejárni
A fakultatívokkal meg a sziget többi részét Abban igazad van, hogy a kocsibérlés lenne a legjobb, de sajnos diákként én azt drágállom.
Egyébként lassan részesedést kaphatnál az utazási irodáktól mert szerzed nekik az új utasokat, engem legalábbis nagyrészt a te hozzászólásaid győztek meg, hogy Kefalóniát válasszuk
Szia!
Sajnos a pénz mindent leszabályoz.A kocsi léte pedig meghatározó ha többet akarsz látni a sziget szépségeiből.Megértelek, egy diák,de még sokan mások sem tudnak gk.bérelni, mert nem fér bele a "keretbe..." Különben örülök,hogy az én hozzászólásaim "fűztek" meg erre az utazásra.Nagyon remélem,hogy nem fogtok csalódni.Skala környéke is szép,de északabbra és nyugatabbra még gyönyörűbb helyeket fogtok találni,igaz a fakultatívval biztosan eljuttok azokra a helyekre.Sőt, még vissza is fogtok ide "Kéredzkedni",mert 1 hét gyorsan elmegy.
Sziasztok!
Mi tesómmal május végén készülünk erre a "csoda" szigetre! azt hiszem nagyon jól döntöttünk! Remélem akkor már jó idő is lesz és ki tudjuk élvezni a sziget minden szépségét!
Szia Anna!
Azért talán érdemes ott kint körülnézni a kölcsönzőkben, mert gyakran lehet jó áron kifogni kis autót! Pl. mi általában 5-6 napra veszünk ki kocsit, amire emlékszem: /nap Santorini - Kia 15 E, Tolo - Fiat Punto 18 E, Parga - Nissan Mycra 30 E (csak 3 napra, ezért volt több) Zakynthos - Citroen Xaxo 1.4 25 E (ez viszont önrész nélkül). A benzin nem drága (nagy különbségek vannak a kutak között), ha megnézed a fakultatívok árát, akkor már két embernek is bőven megéri, és akkor mehettek valami nagyobb supermarketbe (Lidl, Champion, Dia), már azon bejön egy nap ára! És azt és addig néztek meg, amit akartok!
Sziasztok!
Olyan autókölcsönzőt keresek Kefalónián, akik a Zakynthosról érkező komphoz hozzák Pessadába az autót és az utolsó komp indulásakor jönnek érte. Nekünk csak akkor érné meg ez a megoldás, ha olcsóbban jönne ki, mint a saját autónk átkompoltatása Zakynthosról.
Eddig egy kölcsönzöt találtam - Greekstones http://www.greekstones-rentacar.com/english/rates.htm -, akik ezt elvállnák, viszont elég drága lenne arra a fél napra az autó bérlése. Ezt az ajánlatot kaptam tőlük:
"August start from 50 Euro for the Chevrolet Matiz a/c -Group A1 ,then 53 Euro for the Hyundai Atos a/c or similar-Group B) , 56 Euro for the Fiat Punto a/c -Group C etc...."
Tudtok esetleg olyan kölcsönzőt ajánlani, aki erre a megoldásra nyitott lehet?
Előre is köszönöm.
Szia!
Köszi, majd körbenézünk azért a kocsik közt is, de sajnos nem nagyon bízok ebben a megoldásban mert ugye csak egy hétre megyünk és max3 napot szeretnénk kirándulgatni. Tudom, hogy ez rettenetesen kevés erre a gyönyörű szigetre, de legalább lesz okunk máskor is visszamenni:)
Szóval 3napra még nem nagyon adnak plusz kedvezményeket... de hátha! azért érdeklődünk majd.
Szia!
Könnyen lehet, hogy négy napra ugyanannyi, vagy alig több kivenni az autót, mint 3-ra. A négy napnál csökken egy kategóriát az ár. Mi már jártunk úgy, hogy 2 euro volt a különbség. És alkudni, alkudni és alkudni!
Üdv: Josza
Szia Anna!
1 napra a legdrágább,3napnál már kapsz kedvezményt!!Ha sok kocsi áll benn,rögvest kezdj bele az alkuba! :)Biztos nyerő leszel.Sok sikert.MEGÉRI! Egy pár görög szót feltétlen...Pszichológia...Szeretik a görögök és segítőkészebbek lesznek.Tapasztalatom ez.Ha kevesebb,vagy nincs benn kocsijuk már nehezebben megy.Vagy keress egy másik kölcsönzőt.Pénzedért teszed... Niná,hogy azé. Szia!
Sziasztok!
Olyan rendesek vagytok, hogy mindenki segíteni akar! Természetesen megfogom próbálni! Az angol megy, a göröggel nem állok valami jól , viszont az egyetemen pszichológiát tanulok hátha ez segít valamit Persze ha marad a bicikli sem fogok szomorkodni. szeretek tekerni és legalább lemegy a nagy adag fagyi ami Görögországban szerintem kötelező minden nap