Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1501
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123802 Üzenet linkje2010-01-19 11:47:08  Válasz a #123800. hsz-ra

Vaesz, első körben kérhetsz csak inoformációt a szállás áráról, egyebekről (pl. transzfer), van egy ajánlatkérő/megrendelő lap az oldalon. Én próbáltam ezt zakynthosi szálláskeresésnél, közvetlenül a tulajdonosoktól kaptam választ, majd e-mail-ben leveleztük le a részleteket. Ők általában kérnek foglalót, nem úgy működik, mint pl. a booking.com-on.
# 1502
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123838 Üzenet linkje2010-01-19 18:27:48  Válasz a #123802. hsz-ra Előzmény #123802

A hétvégét akkor rászánom az ajánlatkéregetésre icon_lol.gif mivel az angolom nem a legjobb, jó sokáig fog tartani, amíg megírom a levelet. Bár elég csak egyet, és azt az összes helyre elküldeni:)
# 1503
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123943 Üzenet linkje2010-01-21 00:39:53 

Sziasztok!
Utólagos köszönetem a sok infoért amit az előző pár ezer hozzászólásból kaptam Tőletek!
A Ti hatásotokra fogunk idén párommal Kefalóniára utazni.
Sajnos egyelőre autóbérlés nem igazán jöhet szóba nálunk, úgyhogy a sziget bejárására maradnak a fakultatív kirándulások és mert mazochisták vagyunk szeretnénk biciklivel bejárni a környéket.
Tudom 40fok lesz és hegyek de fiatalság bolondság! icon_smile.gif A kérdésem az lenne van-e kerákpárbérlési lehetőség Kefalónián? Valaki tud ezzel kapcsolatban bármilyen infot?

# 1504
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123948 Üzenet linkje2010-01-21 09:28:28  Válasz a #123943. hsz-ra Előzmény #123943

Szia Anna665!

Elég húzós lesz bicajjal bejárni a szigetet, főleg a hegyes részeket, de valóban, mazochistáknak kifejezetten jó szórakozás. Nem tudom, mikor mentek, de arra azért készüljetek, hogy bár valóban meleg van ott nyáron, a hegyek között mégis hideg tud lenni (mi robogóval kirándultunk és a néha bizony fáztunk egy kicsit a hegyi utakon).

Kerékpárbérlési lehetőségeket itt találsz:

Pantelis Ioannidis - Bike rentals & sales in Kefalonia
Lithostroto 72 - Αrgostoli
E-mail: panbike@otenet.gr
http://www.panbike.gr/bikes/bikes-prices.htm

Antonios Castanas, Sunbird Car Hire, Argostoli (de Skala-ban is vannak).
e-mail: info@sunbird.gr
http://www.postmehome.com/pages/sunbird/sunbirdskala.htm

Mikorra tervezitek az utat és hol fogtok lakni?

Szia
Bottakati

# 1505
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123951 Üzenet linkje2010-01-21 10:10:04 

Szia Bottakati!
Köszönöm a gyors választ és a linkeket! Igen már robogóztam az Olimposz környékét és tudom, hogy elég hideg tud lenni, de remélem, hogy a tekerés melegen tart majd:) Persze azért befér valami melegebb kardigán a hátitatyóba:)
Juni végén juli elején megyünk Skalaba a Granddal, sajnos csak egy hétre:( A Hermes apartmanban leszünk ha minden igaz.
Szia
Anna

# 1506
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123953 Üzenet linkje2010-01-21 10:14:24  Válasz a #123948. hsz-ra Előzmény #123948

Hello Anna!

Mondjuk a "környéket" be lehet járni biciglivel,de Kefalóniát...? icon_confused.gif icon_rolleyes.gif
Persze az is kérdés,hogy hány hónapra tervezitek annak bejárását. Ha nem haragszol ennek a megtétele még kocsival is "húzós" nem kerékpárral.Nekem elhiheted.Sok-sok hiányossággal,de akkor inkább ajánlom a fakultatív szigettúrát, ha lesz a programban,ha kocsit nem akartok bérelni. icon_wink.gif Az időjárást pedig még meg sem említettem az előzőeknél. icon_eek.gif

# 1507
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123955 Üzenet linkje2010-01-21 10:25:11 

Szia Atosz!
Ha olvastad az első hozzászólásomat abban pont azt írtam, hogy csak a környéket szeretnénk biciklivel bejárni icon_smile.gif
A fakultatívokkal meg a sziget többi részéticon_smile.gif Abban igazad van, hogy a kocsibérlés lenne a legjobb, de sajnos diákként én azt drágállom.
Egyébként lassan részesedést kaphatnál az utazási irodáktól mert szerzed nekik az új utasokat, engem legalábbis nagyrészt a te hozzászólásaid győztek meg, hogy Kefalóniát válasszuk icon_biggrin.gif

# 1508
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123958 Üzenet linkje2010-01-21 10:58:28 

Anna665 írta:
Szia Atosz!
Ha olvastad az első hozzászólásomat abban pont azt írtam, hogy csak a környéket szeretnénk biciklivel bejárni icon_smile.gif
A fakultatívokkal meg a sziget többi részéticon_smile.gif Abban igazad van, hogy a kocsibérlés lenne a legjobb, de sajnos diákként én azt drágállom.
Egyébként lassan részesedést kaphatnál az utazási irodáktól mert szerzed nekik az új utasokat, engem legalábbis nagyrészt a te hozzászólásaid győztek meg, hogy Kefalóniát válasszuk icon_biggrin.gif
Szia!
Sajnos a pénz mindent leszabályoz.A kocsi léte pedig meghatározó ha többet akarsz látni a sziget szépségeiből.Megértelek, egy diák,de még sokan mások sem tudnak gk.bérelni, mert nem fér bele a "keretbe..." Különben örülök,hogy az én hozzászólásaim "fűztek" meg erre az utazásra.Nagyon remélem,hogy nem fogtok csalódni.Skala környéke is szép,de északabbra és nyugatabbra még gyönyörűbb helyeket fogtok találni,igaz a fakultatívval biztosan eljuttok azokra a helyekre.Sőt, még vissza is fogtok ide "Kéredzkedni",mert 1 hét gyorsan elmegy. icon_smile.gif icon_biggrin.gif

# 1509
Eryka24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124088 Üzenet linkje2010-01-22 20:11:21 

Sziasztok!
Mi tesómmal május végén készülünk erre a "csoda" szigetre! icon_biggrin.gif azt hiszem nagyon jól döntöttünk! Remélem akkor már jó idő is lesz és ki tudjuk élvezni a sziget minden szépségét!

# 1510
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124094 Üzenet linkje2010-01-22 20:35:12 

Anna665 írta:

Szia Anna!
Azért talán érdemes ott kint körülnézni a kölcsönzőkben, mert gyakran lehet jó áron kifogni kis autót! Pl. mi általában 5-6 napra veszünk ki kocsit, amire emlékszem: /nap Santorini - Kia 15 E, Tolo - Fiat Punto 18 E, Parga - Nissan Mycra 30 E (csak 3 napra, ezért volt több) Zakynthos - Citroen Xaxo 1.4 25 E (ez viszont önrész nélkül). A benzin nem drága (nagy különbségek vannak a kutak között), ha megnézed a fakultatívok árát, akkor már két embernek is bőven megéri, és akkor mehettek valami nagyobb supermarketbe (Lidl, Champion, Dia), már azon bejön egy nap ára! És azt és addig néztek meg, amit akartok!

# 1511
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124121 Üzenet linkje2010-01-23 08:54:06 

Sziasztok!
Olyan autókölcsönzőt keresek Kefalónián, akik a Zakynthosról érkező komphoz hozzák Pessadába az autót és az utolsó komp indulásakor jönnek érte. Nekünk csak akkor érné meg ez a megoldás, ha olcsóbban jönne ki, mint a saját autónk átkompoltatása Zakynthosról.
Eddig egy kölcsönzöt találtam - Greekstones http://www.greekstones-rentacar.com/english/rates.htm -, akik ezt elvállnák, viszont elég drága lenne arra a fél napra az autó bérlése. Ezt az ajánlatot kaptam tőlük:
"August start from 50 Euro for the Chevrolet Matiz a/c -Group A1 ,then 53 Euro for the Hyundai Atos a/c or similar-Group B) , 56 Euro for the Fiat Punto a/c -Group C etc...."
Tudtok esetleg olyan kölcsönzőt ajánlani, aki erre a megoldásra nyitott lehet?
Előre is köszönöm.

# 1512
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124130 Üzenet linkje2010-01-23 12:56:55  Válasz a #124094. hsz-ra Előzmény #124094

Szia!
Köszi, majd körbenézünk azért a kocsik közt is, de sajnos nem nagyon bízok ebben a megoldásban mert ugye csak egy hétre megyünk és max3 napot szeretnénk kirándulgatni. Tudom, hogy ez rettenetesen kevés erre a gyönyörű szigetre, de legalább lesz okunk máskor is visszamenni:)
Szóval 3napra még nem nagyon adnak plusz kedvezményeket... de hátha! azért érdeklődünk majd. icon_biggrin.gif

# 1513
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124132 Üzenet linkje2010-01-23 13:07:58  Válasz a #124130. hsz-ra Előzmény #124130

Szia!
Könnyen lehet, hogy négy napra ugyanannyi, vagy alig több kivenni az autót, mint 3-ra. A négy napnál csökken egy kategóriát az ár. Mi már jártunk úgy, hogy 2 euro volt a különbség. És alkudni, alkudni és alkudni!
Üdv: Josza

# 1514
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124141 Üzenet linkje2010-01-23 14:51:37  Válasz a #124130. hsz-ra Előzmény #124130

Szia Anna!
1 napra a legdrágább,3napnál már kapsz kedvezményt!!Ha sok kocsi áll benn,rögvest kezdj bele az alkuba! :)Biztos nyerő leszel.Sok sikert.MEGÉRI! icon_wink.gif icon_biggrin.gif Egy pár görög szót feltétlen...Pszichológia...Szeretik a görögök és segítőkészebbek lesznek.Tapasztalatom ez.Ha kevesebb,vagy nincs benn kocsijuk már nehezebben megy.Vagy keress egy másik kölcsönzőt.Pénzedért teszed... icon_biggrin.gif Niná,hogy azé. Szia!

# 1515
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124179 Üzenet linkje2010-01-23 20:42:55 

Sziasztok!
Olyan rendesek vagytok, hogy mindenki segíteni akar! Természetesen megfogom próbálni! Az angol megy, a göröggel nem állok valami jól icon_biggrin.gif, viszont az egyetemen pszichológiát tanulok hátha ez segít valamit icon_wink.gif Persze ha marad a bicikli sem fogok szomorkodni. szeretek tekerni és legalább lemegy a nagy adag fagyi ami Görögországban szerintem kötelező minden nap icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 100 101 102 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu