Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Lityi | #70147 Üzenet | 2008-07-07 10:50:27 |
Dindin!Attól ,hogy szeretem Görögországot nem kell szeretnem a kajájukat,nekem momentán nem jött be.A pacalt itthon sem eszem meg alkoholt pedig nem iszunk egyáltalán.Mindenkinek izlés dolga,hogy milyen a gyomra az enyém pl beteg,mert élesztõ érzékeny vagyok,nagyon meg kell válogatnom mit ehetek.Ettõl eltekintve is jobb számomra a magyar kaja,de ez csak az én véleményem,ja és megyek még az idén a Balatonra is.
  Döme | #70150 Üzenet | 2008-07-07 10:55:35 | Válasz a #70136. hsz-ra Előzmény #70136
Szia Christine,
a homokos részen nincsenek tengeri sünök, õk csak a sziklás részeken élnek (hiszen itt tudnak megkapaszkodni...), szerintem a belelépés ellen csak az odafigyelés segít ezeken a részeken, nekem volt amikor a flipperem vastag gumipántját is átszúrták. ( bár ez nem Sartin volt, ott sztem nincs olyan sok sün). Amikor esetleg belement a lábunkba (hangsúlyozom, hogy ez sem Sartin történt) egy tû és egy csipesz segítségével ki lehet szedni a tüskéket... Sztem ezért felesleges szörfcipõt beszerezni...No para ! icon_biggrin.gif
  Christine | #70152 Üzenet | 2008-07-07 10:59:38 | Válasz a #70150. hsz-ra Előzmény #70150
Én úgy hallottam, hogy nem lehet kihúzni a tüskét, mert visszafelé "pikkelyes" szerkezetû a tüske, tehát csak orvos tudja kivágni, mert ha te kihúzod, akkor max. beletöröd.
Csak ezért parázok annyira.. kinek hiányzik, hogy az elsõ napokban sünbe lépjen, aztán felvágják a talpát (ki tudja milyen mélyen), utána már a fertõzés veszélye miatt már vízbe sem mehet, sõt lehet, hogy zoknit is kell húzni, nehogy homok menjen a sebbe (vagy közelébe).
  Dettix | #70153 Üzenet | 2008-07-07 11:00:01 |
Sziasztok!
Nagyon furcsa ennyi negatív véleményt hallani Sartiról. Mi 2 éve voltunk ott, és nagyon jól éreztük magunkat. Tavaly Lefkadán voltunk. Az is jó volt, de visszasírtuk Sartit. Ott a homokos tengerpart csodálatos. A narancspart sem volt koszos, és éjszaka is nagyon jól lehetett aludni, igaz mi Sarti Beach-en voltunk.
  Lityi | #70156 Üzenet | 2008-07-07 11:01:47 |
Szia Christine!Ne félj a süniktõl,mert a homokos részen nincs belõle,tudsz nyugodtan fürödni. A sziklákon bizony van sok,de itt nem is nagyon fürdik senki,ha mégis akkor amit említettél cipõbe láttam mindenkit és tudtak benne úszni.Sajnos én is láttam egy-két bekötött lábú emberkét sántikálni,de nem jellemzõ ne ijjedj meg.Ha ott leszel eszedbe sem fog jutni mert én is ezen paráztam itthon meg a meduzákon,de azzal nem is találkoztam.Jó nyaralást kívánok nektek!
  Lityi | #70159 Üzenet | 2008-07-07 11:13:42 |
Szia Dettix!Sajnos ezek a dolgok amikrõl beszélünk mind elvárás és igény kérdése.Szerintem is rendben van a part és csak a tengeri fû teszi azt a hatást mintha koszos lenne a víz,a férjem egész idõ alatt búvárkodott nagyon sok kagylót szedett és teljesen lenyûgözte a tenger tisztasága.Az alvásról meg annyit,hogy sokat számít hol van az apartman,mert úgy gondolom,hogy a forgalmasabb részekan elég zavaró lehet a tömeg este,mi elég csendes helyen laktunk én nagyon jókat aludtam.A narancspart mint már említettem viszont úgy gondolom még most is rettenetesen koszos azon a részen ahol a sátorozók vannak.,de mint mondtam ez mind elvárás kérdése.
  Döme | #70182 Üzenet | 2008-07-07 13:14:58 | Válasz a #70152. hsz-ra Előzmény #70152
Christine,

én még nem találkoztam pikkelyes szerkezetû sün-tüskével..., az valóban igaz, hogy könnyen eltörnek, de nekem idáig mindig simán kijöttek...Pedig volt, hogy 6-8 db is belém tört.(nem Görögországban !)
  Döme | #70186 Üzenet | 2008-07-07 13:38:19 |

ezen a képen (remélem) látszik a tüskék szerkezete
  Leea88 | #70187 Üzenet | 2008-07-07 13:39:41 |
Sziasztok! mi augusztusba megyünk Sartira, aki volt már a Vironziban írjon nekünk privátba (milyen a felszereltség tisztaság.............. vagy bármi) Elõre is köszi!!!
e-mail cím: livialeea@freemail.hu
  Christine | #70193 Üzenet | 2008-07-07 14:07:47 | Válasz a #70186. hsz-ra Előzmény #70186
Hûû, szép kis darab...
Nem pikkelyekrõl van szó természetesen (de ne kérdezzétek, hogy akkor mi a pontos neve).

Én csak hallottam (sajnos már nem emlékszem honnan, de úgy rémlik, valamelyik rádióban mondták még tavaly), hogy ha valakinek belemegy a lábába, ne próbálja meg kihúzni, mert semmi értelme. Indoklásként pedig azt hozták fel, hogy a felülete úgy épül fel, hogy ahogy belédszúródik, annak az iránynak ellentétesen nem lehet húzni, mert ezek a kis egymásra épülõ lapok belekapaszkodnak a bõrödbe. Olyasmire gondoltam, hogy olyan a szerkezete, mint a hajszálnak (annak is csak nagyítóval látható a szerkezete, szabad szemmel simának tûnik a felülete), csak gondoltam ez sokkal-sokkal erõsebb, de hasonlóan felépülve.

Na de lényegtelen, mit hallottam, ha ti már a gyakorlatot átéltétek és azt mondjátok ki lehetett húzni, akkor elhiszem.
És utána bementetek a vízbe? Már csak amiatt, hogy gondolom a sebet iszonyatosan marhatja a sós víz...
  Döme | #70198 Üzenet | 2008-07-07 14:18:55 | Válasz a #70193. hsz-ra Előzmény #70193
Ez a példány nem a Földközi tengerbõl származik de csak errõl volt képem...
A Sartin lévõ sünöknek nincs ilyen hosszú tüskéjük, a szerkezetük azonban hasonló: tulképpen egy vékony, hegyes, törékeny csövecske. Úgy tudod kiszedni, mint amikor tüske megy a kezedbe, csak finomabban kell megfogni a csipesszel, mert tényleg könnyen törik. Kis seb marad utána csak az elsõ alkalommal csíp egy kicsit a tengervíz... Az a gáz, ha késõn veszed észre a tüskét, vagy sikerül beletörni kiszedéskor és elfertõzõdik...de ez bármely szárazföldi szúrt sebbel is így van.
  Vi79 | #70247 Üzenet | 2008-07-07 18:27:58 |
hello mindenkinek
tudna valaki segiteni sartira mennénk jövõre ajánlanátok valami jó és megbízható irodát?
idén voltunk kefalónián egyszerüen gyönyörû volt
  Bocsika | #70267 Üzenet | 2008-07-07 19:38:34 | Válasz a #70247. hsz-ra Előzmény #70247
Szia!
Egyénileg ha megoldható.a sartisarti.com-on sok hasznos infóvan,
  Miskolciutas | #70306 Üzenet | 2008-07-07 22:05:05 |
christine!

2001-ben Sartiban a kikötõnél fényképezkedtünk,és én egy szép sziklára ugorva gondoltam magam fotóztatni.Mit mondjak,50 tüske tört a jobb talpamba...elevickéltünk az orvoshoz,1 órán keresztül szedegette csipesszel.Nem mondom,hogy jó volt/az utolsõ tüskét 1 hónappal késõbb a miskolci kórházban szedték ki/,de simán lehetett járni,fürdeni meg külön ajánlott volt,mert az mondták a sós viz kihúzza azt,amelyik ményebben van.. tavaly is Sartin voltunk,a village és beach részen nem láttunk sünt,szerintem csak a sziklák közvetlen közelében van veszély.Az én balesetemrõl is én tehettem...most már egyébként élményként emlékszem erre is vissza!
  Szilo | #70310 Üzenet | 2008-07-07 22:16:45 | Válasz a #70112. hsz-ra Előzmény #70112
Cofffos

Köszi a biztatást. Már csak annyit kérdeznék, hogy: olvastam van egy nagyobb szupermarket, ott érdemes a regggelihez valókat megvenni vagy kisebb üzletekben sem kerül többe?

Mi sem vagyunk nagyon válogatosak és mi is elleszünk esténkén finom görög kajákon.

Mivel Te már többször voltál ott kint talán tudsz vagy hallottál valamit a Tassula ap.-ról. Eddig még csak 1 visszajelzést kaptam, de az sem saját tapasztalat volt csak hallomás.

Köszi mindent icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu