Most is köszönöm az infókat! Én csak ismételni tudom magam: szuper az ár, nagyon megéri!
Az odajutás nagyon kalandosnak (vagyis inkább izgalmasnak) ígérkezik, biztos szép élmény lesz maga az utazás is!
úgy tûnik itt én vagyok az egyetlen (na meg a párom), akit nagyon elkedvetlenített a leírásod. Nekünk a görög emberek kedvessége, a hihetetlen finom étel és a táj lenyûgözõ szépsége együtt jelenti a nagybetûs Göröghont. Ilyennel az elmúlt 13 évi görög mászkálás során még sehol sem találkoztam. Miért pont itt? Nagyon elbizonytalanodtunk, mert sorolhatnám, hogy mikor és hol történtek a fantasztikus élmények a helyiekkel (ezzel ti is így vagytok biztosan) és nem csak nyaralunk ilyenkor, hanem úgy érezzük, hogy kicsit otthon is vagyunk. Na ezt az érzést féltem most. És mégis vonz valamiért a sziget. Egy 8 éves gyerek is tudná élvezni a kinnt létet? Ad a sziget annyi pluszt, hogy mégis oda érdemes menni? (Ezek miatt most Lesvos került elõtérbe...)
Õszinteséged viszont nagyon pozitív. Legalább nem zsákbamacska a sziget többé.
üdv
úgy tûnik itt én vagyok az egyetlen (na meg a párom), akit nagyon elkedvetlenített a leírásod. Nekünk a görög emberek kedvessége, a hihetetlen finom étel és a táj lenyûgözõ szépsége együtt jelenti a nagybetûs Göröghont. Ilyennel az elmúlt 13 évi görög mászkálás során még sehol sem találkoztam. Miért pont itt? Nagyon elbizonytalanodtunk, mert sorolhatnám, hogy mikor és hol történtek a fantasztikus élmények a helyiekkel (ezzel ti is így vagytok biztosan) és nem csak nyaralunk ilyenkor, hanem úgy érezzük, hogy kicsit otthon is vagyunk. Na ezt az érzést féltem most. És mégis vonz valamiért a sziget. Egy 8 éves gyerek is tudná élvezni a kinnt létet? Ad a sziget annyi pluszt, hogy mégis oda érdemes menni? (Ezek miatt most Lesvos került elõtérbe...)
Õszinteséged viszont nagyon pozitív. Legalább nem zsákbamacska a sziget többé.
üdv
Szia!
Elsõre nekem is az jött le Andi beszámolójából,hogy nem annyira érezték jól itt magukat.De ebben Andi megcáfolt Engem is megrémített,hogy a helyiekrõl nem a legkedvezõbb benyomása alakult ki,de aztán elgondolkodtam mi merrefelé jártunk már Görögországban ,és rájöttem ilyen szituk szinte mindenhol történtek velem is,de én gyorsan elfeledtem ezeket
A sziget gyönyörû vadregényes,csodaszép partokkal,mi már be is fizettük az utat
Remélem hamarosan elõkerül Andi ,és segít neked a döntésben.
Lesvos---Karpathos
Szia,
bátraké a szerencse.. döneti a két sziget között meg szinte lehetetlen, hisz pont ez a szép a Görög szigetekben, hogy nincs két egyforma, mindegyik más. Nem is a szépség a gond, abban kizárt, hogy csalógjak, csak ugye azok a megjegyzések.. Görög kaja nélkül Görögben? Meg a kedvesség hiánya? nem mondtam le errõl a szigetrõl az tuti. Bár Kassosra tuti nem megyünk át a beszámoló kapcsán. Lehet, hogy túl õszinte volt... Még szerencsére van egy hetünk a kiállításig eldönteni. Szívesen vállalom a meggyõzés erejét. Tényleg, az Aeulos pozsonyi indulásával volt már valaki? Mennyi idõ kijutni? Tudod, gyerekkel nem olyan egyszerû a "mikor érünk már oda" kérdések keresztüzében
üdv
Hûha, most mit írjak neked?
Gyerekkel mindenképpen érdemes menni, mert jó, gyereknek alkalmas strandokból sok van.
A sziget nagyon görög és egyben valahogy mégsem az. Ezt nehéz leírni. Vannak görög hagyományok, melyek már csak ezen a szigeten élnek, ettõl nagyon görög, de egyébként semmi mástól nem. Sajátos az építészeti stílusa, olaszos a kaja, olaszok a turisták...De az, amiket én leírtam negatívumként, azz azért nem veheted sablonnak az egész szigetre. Még ha mondjuk 70% úgy is van, hogy nehéz görög ételt találni, nehéz igazi görög kedvességre lelni...stb. azért a maradék százalékot megtalálod, ha keresed. Az is lehet, hogy nekünk közbejátszott a szezonvég, amikor mindenki köztudottan fáradt és elfásult és fapofát vág. Fõleg itt, hiszen a lakosság 80%-a alig várja a szezon végét és pakol össze és húz vissza Amerikába, vagy valahova máshova, ahol egyébként él.
Ez a sziget annyira gyönöyrû, hogy az leírhatatlan.
Régen nagyon vágytam Lefkádára, Zakynthoszra, Kefallóniára a szépségük miatt. Nem voltam még egyiken sem, de nem is vágyakozom annyira már. Nekem az az igazi görög, ami még eredeti formájában él, és nem lepik el a turisták. És Karpathos egy ilyen hely! Eredeti, párja nincs, rejtélyes és kicsit mogorva, hiszen az ottlakók egész élete mogorva volt. Még sem ellenséges, csak ez a sziget még csak most tanulja, hogyan kell a turizmussal bánni. A többi bejáratott helyen már tudják, hogy mit kell csinálni. Ettõl függetlenül, aki Karpathosra egyszer elmegy, mindig visszavágyakozik. A német fórumon, ahol szoktam nézegetni a karpathos-rajonkgókat, azok igazi megszállottak, némelyik már 30x is járt ott és télen is mennek....
Szóval szerintem minden negatívummal egyben, nagyon nagy élmény ezt a sajátos kis világot felfedezni és azért a sok szépség mellett eltörpül, ami nem jó. Magával ragad a varázs.
Lesvosszal mi is évek óta szemezünk. Ugyanúgy a szomszédjával Chiosszal, mely még kevésbé ismertebb. Most egy darabig más országokat szeretnénk megismerni, de ha ismét Hellászba utazunk, akkor Lesvos áll az elsõ helyen a listánkon
Nekem mondod:?: 3. éve marad el Lesvos valamelyik másik sziget miatt
De Karpathost ki nem hagynám Tavaly irigykedve olvastam Andi lelkes készülõdését erre a szigetre, és lám idén eljutok én is ide
Kassost mi is kihagyjuk, helyette a szigetet szeretnénk teljesen bejárni, mi 14/11 éjszakás turnussal megyünk, remélem mindenre lesz idõnk.
Sajnos a Pozsonyi indulásra nem tudok neked semmit mondani, mi tavaly is kombinált úttal voltunk és az idén is azt választottuk.
Kristi, bocsi, hogy nem nagyon vagyok, de lakásfelújításban vagyunk, mindezt munka mellett (és szeretett nagymamám halála mi atti mélységes gyászban). Minden energiám kiszipkázódott már. De azért figyelek
Egyszerûen magával ragadó a lelkesedésed.. Mintha magam hallanám. Jó ez, mert a munkahelyemen emiatt kissé "lököttnek" tartanak...örülök, hogy mégsem vagyok az.. Én voltam Zakynthoson és az egyik legszebb sziget volt szerintem ne hagyd ki. Végül is a "görög" építészetet, leginkább a kikládokon lehet felfedezni, amúgy rengeteg az olasz beütés. csak ugye pizzát Modenában vagy dél olaszban kell enni, rántott husit meg itthon...párom isteni moussakát tud csinálni, de mégsem görög...hiányzik a feeling. Ezt szeretném Karpathoson is. Na meg amit írtál, hogy drága. A tavernák is azok? Mi a 12 éjszakásra tervezzük, mert ez az új hülye divat, hogy nincs 2 hét. Amúgy meg a szezonvég nem mentség..ez nem Balaton. nekik a vérükben van az élet szeretete, a kedvesség. Vagy amerikának sikerült ezt is kiírtani belõlük? A szél vajh július-augusztusban is olyan erõs, mint szept elején? A kabátós fázós élmény azért erõs volt..
üdv, gábor
Szia!
Részvétem Akkor van gondod elég.
Látom "lassan" utazol remélem jól kipihened majd magad, és nagyon jól sikerül a nyaralásod.
Ha hazajöttél remélem tudunk majd "beszélni" rengeteg kérdésem lenne.Hetente töbször végignézem Karpathost a google-n
A fordítás amit küldél NAGYON jó thx érte
Azóta talán még két oldalt írtam a leíráshoz...már alig van hátra, amit le kellene fordítani az útikönyvbõl, de már abszolút nincs idõm. Még 1-2 hétig lakást újítunk fel, azután költözünk...A nyaralásodig mindenképpen elkészítem, megígértem
De bármikor kérdezhetsz bármit, minden nap itt vagyok. Azért a nyaralásunk is még odébb van
Elkallasztottam az e-mail címed, ha újra megírnád privátban, akkor küldöm az azóta megírt többi szöveget is.
Jó hír fõleg Kristinek és persze a többi Karpathosra utazónak is: elkészültem az útikönyv fordításával és hamarosan olvasható lesz itt, a hellaszon is teljes egészében.
Juhi | #55263 | 2008-03-24 20:12:58 | Válasz a #55252. hsz-ra
Szia Andi!
Ugyan én nem Karpatosra megyek, de biztos, hogy el olvasom, mert minden könyvet végig olvasok ami görögrõl szól, és persze jó lesz kedvcsinálónak.