Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51526 Üzenet linkje2008-01-24 15:00:11  Válasz a #51497. hsz-ra

Szia Kristi!

Most is köszönöm az infókat! Én csak ismételni tudom magam: szuper az ár, nagyon megéri!
Az odajutás nagyon kalandosnak (vagyis inkább izgalmasnak) ígérkezik, biztos szép élmény lesz maga az utazás is!

# 167
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51926 Üzenet linkje2008-01-29 18:27:58 

jaj de fáj a szívem,mennék már nagyon icon_lol.gif

http://video.google.com/videop.....&plindex=9

# 168
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51944 Üzenet linkje2008-01-29 20:53:07 

Andi!Most találtam meg a beszámolód itt is:
http://www.tengerpartok.hu/gorog/personal/karpathos_1_1/index.html

Nagyon jó így képekkel!!! icon_lol.gif Gratula

# 169
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53235 Üzenet linkje2008-02-23 11:37:06 

Szia Andi,

úgy tûnik itt én vagyok az egyetlen (na meg a párom), akit nagyon elkedvetlenített a leírásod. Nekünk a görög emberek kedvessége, a hihetetlen finom étel és a táj lenyûgözõ szépsége együtt jelenti a nagybetûs Göröghont. Ilyennel az elmúlt 13 évi görög mászkálás során még sehol sem találkoztam. Miért pont itt? Nagyon elbizonytalanodtunk, mert sorolhatnám, hogy mikor és hol történtek a fantasztikus élmények a helyiekkel (ezzel ti is így vagytok biztosan) és nem csak nyaralunk ilyenkor, hanem úgy érezzük, hogy kicsit otthon is vagyunk. Na ezt az érzést féltem most. És mégis vonz valamiért a sziget. Egy 8 éves gyerek is tudná élvezni a kinnt létet? Ad a sziget annyi pluszt, hogy mégis oda érdemes menni? (Ezek miatt most Lesvos került elõtérbe...)
Õszinteséged viszont nagyon pozitív. Legalább nem zsákbamacska a sziget többé.
üdv

# 170
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53236 Üzenet linkje2008-02-23 11:50:11 

Szia Andi,

úgy tûnik itt én vagyok az egyetlen (na meg a párom), akit nagyon elkedvetlenített a leírásod. Nekünk a görög emberek kedvessége, a hihetetlen finom étel és a táj lenyûgözõ szépsége együtt jelenti a nagybetûs Göröghont. Ilyennel az elmúlt 13 évi görög mászkálás során még sehol sem találkoztam. Miért pont itt? Nagyon elbizonytalanodtunk, mert sorolhatnám, hogy mikor és hol történtek a fantasztikus élmények a helyiekkel (ezzel ti is így vagytok biztosan) és nem csak nyaralunk ilyenkor, hanem úgy érezzük, hogy kicsit otthon is vagyunk. Na ezt az érzést féltem most. És mégis vonz valamiért a sziget. Egy 8 éves gyerek is tudná élvezni a kinnt létet? Ad a sziget annyi pluszt, hogy mégis oda érdemes menni? (Ezek miatt most Lesvos került elõtérbe...)
Õszinteséged viszont nagyon pozitív. Legalább nem zsákbamacska a sziget többé.
üdv

# 171
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53243 Üzenet linkje2008-02-23 16:57:40 

Szia!
Elsõre nekem is az jött le Andi beszámolójából,hogy nem annyira érezték jól itt magukat.De ebben Andi megcáfolt icon_wink.gif Engem is megrémített,hogy a helyiekrõl nem a legkedvezõbb benyomása alakult ki,de aztán elgondolkodtam mi merrefelé jártunk már Görögországban ,és rájöttem ilyen szituk szinte mindenhol történtek velem is,de én gyorsan elfeledtem ezeket icon_smile.gif
A sziget gyönyörû vadregényes,csodaszép partokkal,mi már be is fizettük az utat icon_lol.gif
Remélem hamarosan elõkerül Andi ,és segít neked a döntésben.
Lesvos---Karpathos icon_question.gif

ANDI!Merre jársz?

# 172
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53246 Üzenet linkje2008-02-23 18:11:29  Válasz a #53243. hsz-ra Előzmény #53243

Szia,
bátraké a szerencse.. icon_wink.gif döneti a két sziget között meg szinte lehetetlen, hisz pont ez a szép a Görög szigetekben, hogy nincs két egyforma, mindegyik más. Nem is a szépség a gond, abban kizárt, hogy csalógjak, csak ugye azok a megjegyzések.. icon_cry.gif Görög kaja nélkül Görögben? Meg a kedvesség hiánya? nem mondtam le errõl a szigetrõl az tuti. Bár Kassosra tuti nem megyünk át a beszámoló kapcsán. Lehet, hogy túl õszinte volt... icon_wink.gif Még szerencsére van egy hetünk a kiállításig eldönteni. Szívesen vállalom a meggyõzés erejét. Tényleg, az Aeulos pozsonyi indulásával volt már valaki? Mennyi idõ kijutni? Tudod, gyerekkel nem olyan egyszerû a "mikor érünk már oda" kérdések keresztüzében
üdv

# 173
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53248 Üzenet linkje2008-02-23 18:33:14 

Sziasztok, szia gabako!

Hûha, most mit írjak neked?
Gyerekkel mindenképpen érdemes menni, mert jó, gyereknek alkalmas strandokból sok van.
A sziget nagyon görög és egyben valahogy mégsem az. Ezt nehéz leírni. Vannak görög hagyományok, melyek már csak ezen a szigeten élnek, ettõl nagyon görög, de egyébként semmi mástól nem. Sajátos az építészeti stílusa, olaszos a kaja, olaszok a turisták...De az, amiket én leírtam negatívumként, azz azért nem veheted sablonnak az egész szigetre. Még ha mondjuk 70% úgy is van, hogy nehéz görög ételt találni, nehéz igazi görög kedvességre lelni...stb. azért a maradék százalékot megtalálod, ha keresed. Az is lehet, hogy nekünk közbejátszott a szezonvég, amikor mindenki köztudottan fáradt és elfásult és fapofát vág. Fõleg itt, hiszen a lakosság 80%-a alig várja a szezon végét és pakol össze és húz vissza Amerikába, vagy valahova máshova, ahol egyébként él.
Ez a sziget annyira gyönöyrû, hogy az leírhatatlan.

Régen nagyon vágytam Lefkádára, Zakynthoszra, Kefallóniára a szépségük miatt. Nem voltam még egyiken sem, de nem is vágyakozom annyira már. Nekem az az igazi görög, ami még eredeti formájában él, és nem lepik el a turisták. És Karpathos egy ilyen hely! Eredeti, párja nincs, rejtélyes és kicsit mogorva, hiszen az ottlakók egész élete mogorva volt. Még sem ellenséges, csak ez a sziget még csak most tanulja, hogyan kell a turizmussal bánni. A többi bejáratott helyen már tudják, hogy mit kell csinálni. Ettõl függetlenül, aki Karpathosra egyszer elmegy, mindig visszavágyakozik. A német fórumon, ahol szoktam nézegetni a karpathos-rajonkgókat, azok igazi megszállottak, némelyik már 30x is járt ott és télen is mennek....

Szóval szerintem minden negatívummal egyben, nagyon nagy élmény ezt a sajátos kis világot felfedezni és azért a sok szépség mellett eltörpül, ami nem jó. Magával ragad a varázs.

Lesvosszal mi is évek óta szemezünk. Ugyanúgy a szomszédjával Chiosszal, mely még kevésbé ismertebb. Most egy darabig más országokat szeretnénk megismerni, de ha ismét Hellászba utazunk, akkor Lesvos áll az elsõ helyen a listánkon icon_smile.gif

# 174
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53249 Üzenet linkje2008-02-23 18:36:02 

Nekem mondod:?: 3. éve marad el Lesvos valamelyik másik sziget miatt icon_lol.gif
De Karpathost ki nem hagynám icon_wink.gif Tavaly irigykedve olvastam Andi lelkes készülõdését erre a szigetre, és lám idén eljutok én is ide icon_biggrin.gif
Kassost mi is kihagyjuk, helyette a szigetet szeretnénk teljesen bejárni, mi 14/11 éjszakás turnussal megyünk, remélem mindenre lesz idõnk.
Sajnos a Pozsonyi indulásra nem tudok neked semmit mondani, mi tavaly is kombinált úttal voltunk és az idén is azt választottuk.

# 175
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53250 Üzenet linkje2008-02-23 18:36:36 

Kristi, bocsi, hogy nem nagyon vagyok, de lakásfelújításban vagyunk, mindezt munka mellett (és szeretett nagymamám halála mi atti mélységes gyászban). Minden energiám kiszipkázódott már. De azért figyelek icon_smile.gif
# 176
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53254 Üzenet linkje2008-02-23 20:04:17  Válasz a #53249. hsz-ra Előzmény #53249

Egyszerûen magával ragadó a lelkesedésed.. Mintha magam hallanám. Jó ez, mert a munkahelyemen emiatt kissé "lököttnek" tartanak...örülök, hogy mégsem vagyok az.. icon_lol.gif Én voltam Zakynthoson és az egyik legszebb sziget volt szerintem ne hagyd ki. Végül is a "görög" építészetet, leginkább a kikládokon lehet felfedezni, amúgy rengeteg az olasz beütés. csak ugye pizzát Modenában vagy dél olaszban kell enni, rántott husit meg itthon...párom isteni moussakát tud csinálni, de mégsem görög...hiányzik a feeling. Ezt szeretném Karpathoson is. Na meg amit írtál, hogy drága. A tavernák is azok? Mi a 12 éjszakásra tervezzük, mert ez az új hülye divat, hogy nincs 2 hét. Amúgy meg a szezonvég nem mentség..ez nem Balaton. nekik a vérükben van az élet szeretete, a kedvesség. Vagy amerikának sikerült ezt is kiírtani belõlük? A szél vajh július-augusztusban is olyan erõs, mint szept elején? A kabátós fázós élmény azért erõs volt.. icon_cry.gif
üdv, gábor

# 177
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53255 Üzenet linkje2008-02-23 20:18:32  Válasz a #53250. hsz-ra Előzmény #53250

Szia!
Részvétem icon_sad.gif Akkor van gondod elég.
Látom "lassan" utazol remélem jól kipihened majd magad, és nagyon jól sikerül a nyaralásod.
Ha hazajöttél remélem tudunk majd "beszélni" rengeteg kérdésem lenne.Hetente töbször végignézem Karpathost a google-n icon_smile.gif
A fordítás amit küldél NAGYON jó thx érte icon_lol.gif

# 178
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53294 Üzenet linkje2008-02-24 18:20:30 

Szia Kristi!

Azóta talán még két oldalt írtam a leíráshoz...már alig van hátra, amit le kellene fordítani az útikönyvbõl, de már abszolút nincs idõm. Még 1-2 hétig lakást újítunk fel, azután költözünk...A nyaralásodig mindenképpen elkészítem, megígértem icon_smile.gif
De bármikor kérdezhetsz bármit, minden nap itt vagyok. Azért a nyaralásunk is még odébb van icon_sad.gif
Elkallasztottam az e-mail címed, ha újra megírnád privátban, akkor küldöm az azóta megírt többi szöveget is.

# 179
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55252 Üzenet linkje2008-03-24 17:40:36 

Jó hír fõleg Kristinek és persze a többi Karpathosra utazónak is: elkészültem az útikönyv fordításával és hamarosan olvasható lesz itt, a hellaszon is teljes egészében.
# 180
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55263 Üzenet linkje2008-03-24 20:12:58  Válasz a #55252. hsz-ra Előzmény #55252

Szia Andi!
Ugyan én nem Karpatosra megyek, de biztos, hogy el olvasom, mert minden könyvet végig olvasok ami görögrõl szól, és persze jó lesz kedvcsinálónak. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu