TV2-ön 2010. január 26-án látható 0 óra 30 perckor a (cca.) 102 perces magyar-görög-bolgár film.
Egy 6 éves kisfiúról (1960-70-es évek)szól Costas Kapatas több díjjal jutalmazott alkotása. A kisfiú életét leginkább a repülés tölti ki, repülőmodellek, repülős fotók, pilóták képei és minden, ami ezzel kapcsolatos. Egy 40-es férfi visszaemlézekezési 3 történetben a gyermekkorára, serdülőkorára, felnőttéválására. S, ott él körülötte süket nagymamája, házsártos anyukája, zsörtölődő apukája, díszbolond királypárti nénikéje s annak kommunista férje. A tengerparti nyaralás pedig a szerelmet is elhozza neki, egy 39 éves nő személyében ...
Thessaloniki filmfesztivál (1999) : legjobb játékfilm, - elsőfilmes, - forgatókönyv, - színésznő, - zene, - férfi mellékszereplő díjakat kapott.
főszereplő: George Corraface, Giorgosz Gerontidakisz-Szempetadelisz, Annie Loulou, Alexandrosz Milonasz
Kezdődik a móka görögben is.Több ezer alkalmazott ma sztrájkba lépett.
Állítólag megbénult a légi közlekedés is.Nálunk az a jó,hogy nem bénul meg semmi,csak tartósan nem életképes .Se ipar,se mezőgazdaság,a multik meg itt adják el a szemetüket. 5 évig adómentesek, utána pát intenek és röhögnek a markukba...Építik a rengeteg bevásárló központot,hogy egy pár év után ilyen megélhetés és munkalehetőség mellett majd derága üres épületek lesznek vásárlók nélkül.Globális felmelegedés,globális elszegényedés és globális káosz."Járókerettel Európába", ahogy egy írónk globálisan megfogalmazta... ...és 20 esztendeje semmi pozitív változás.Hát nem? Mondana nekem valaki egyet ami frankón egy pozitív előre lépést hozott? Elnézést, de ez a másik off topik.Na talán nem baj.
Offnak ez is off...
Sziasztok!
Nekem igencsak nehéz kérdésem,kérésem lenne. Valamikor nagyon régen láttam a Phaedra c. filmet,aminek Melina Mercouri görög színésznő a főszereplője. Még anno 1970 körül vetítették,fekete-fehérben. Szerintem az volt az évszázad filmje.
Azóta is keresem mindenütt,mert szeretném újra megnézni,nem tudom valaki hallott e róla,és tudna e segíteni,hogy hol tudnám megvenni,ha még létezik egyáltalán.
Előre is köszönöm ha tudna valaki segíteni
Amúgy ajánlom mindenkinek,biztos tetszene
Phaedra c. filmet, aminek Melina Mercouri görög színésznő a főszereplője. Még anno 1970 körül vetítették, fekete-fehérben. Szerintem az volt az évszázad filmje.
Köszönöm szépen Stratos a filmből a linkeket,és azt hiszem most még inkább rábukok a teljes film keresésére,bennem nagyon mély nyomot hagyott,hogy még ennyi év után is újra szeretném látni.
Már próbáltam itt a fórumon is kint élő magyar -görög lánytól tanácsot kérni,hogy esetleg Görögországban járva hol próbálkozzak felkutatni,Ő azt tanácsolta,hogy az újság árúsoknál esetleg,ott szoktak mellékletként régi filmeket ajándékba adni.És bár tavaly Sartin voltunk,nem volt bátorságom kérni görög nyelvtudás híján,hogy hogyan is kezdjek bele.Nem biztos,hogy kézzel-lábbal el tudtam volna magyarázni mit is akarok kérni.
Na majd idén talán,mert itt nem fogom tudni megszerezni azt hiszem.
Még egyszer köszönöm szépen Neked ! Nagyon örültem neki !
De ha már kinn jársz, nem élnek ők sem a kőkorszakban... újságárus helyett, egy nagyobb DVD boltot is felkereshetsz, és kimondva a művésznő nevét, a film címét, meg annyit hozzámondva, hogy "film", vagy "DVD"... bizosan megértik majd, mit is szeretnél... de nem árt ha annyit is hozzáteszel: "án ipárhi, me uggrikí ipoghrafi..." ami annyit tesz: "ha volna magyar felirattal (is)..."