A dalfordító fórum egyik előadója, Lydia Koniordou, színésznő. A Youtube-n szörfözve, belehallgatva a versmondásaiba, monológjaiba - több olyan érdekes felvételre bukkantam amit az "antik" színházban rögzítettek, pl. Delphoi-ben - és sok érdekes színházi előadásra leltem.
Többek közt - Agatha Christie: Tíz kicsi néger - színpadi előadása is megvan! Görögözők számára is "izgalmas" lehet - filmként nézve...
"Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak?
A bűnügyi regény koronázatlan királynőjének talán legjobb, leghíresebb műve..."
A kiemelkedő, érzékeny alkotás középpontjában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő,
érzékeny lány áll: Marina épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt
védőburok visszafordíthatatlanul felreped.
rendező: Athina Rachel Tsangari
forgatókönyvíró: Athina Rachel Tsangari
operatőr: Thimios Bakatatakis
vágó: Sandrine Cheyrol, Matthew Johnson
Tegnap láttam a "Bazi nagy görög lagzi" filmet. Tudom, hogy már látni kellett volna, de valahogy kimaradt. Nagyon jól szórakoztam, nagyon tetszett. Erről jutott eszembe, hogy a nagymamámnál, sőt még anyukámnál is láttam, hogy köpködést imitálva a kisbabákat - tetszésük kifejezéseként - megköpködték.
#1561312011-02-09 15:06:27 Válasz a #156124. hsz-ra
Szia Botakati
Köszönöm a gyors infót mert én is Pargára illetve Korfura gondoltam csak
nem voltam biztos benne érdemes megnézni azoknak akik kicsit kiváncsiak milyenek voltak ezek a helyek 30 éve
mégegyszer köszönöm