Útlevél
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 25 26 27   >
Üzenet
  Pontikos | #205876 Üzenet | 2013-07-03 17:12:18 | Re:
h.apci írta:
Na igen, de mindenre meg lehet találni a hiteles választ kérdezősködés nélkül is, csupán tudni kell keresni (és nem a fórumokra, bulvár lapokra, szomszédra, stb. támaszkodni), hanem pl. : https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ icon_rolleyes.gif Gondolj bele, mi lenne, ha minden utazó - kiindulva az itteni tapasztalatokból - totális tájékozatlanságában írogatna az illetékes szervekhez. icon_confused.gif icon_eek.gif

Tudod, h.apci, az a szomorú, hogy idén márciusban, két egész oldallal (!) korábban pont ezért linkeltem be ide én is a hivatalos weboldalt, hogy elkerülhető legyen ez az örök nyári hiszti a személyi-útlevél terén. De úgy tűnik, hogy ez ugyanolyan, mint a 10 centivel és 5 kilóval több a bőröndöm a megengedettnél, fogják ellenőrizni? icon_rolleyes.gif icon_evil.gif (És persze, ha igen, és fizetni kell, akkor mekkora szemetek már... icon_confused.gif )
  Rollo | #205878 Üzenet | 2013-07-03 17:29:13 | Válasz a #205876. hsz-ra Előzmény #205876
+1.
  Andu | #205886 Üzenet | 2013-07-03 19:41:04 | Válasz a #205857. hsz-ra Előzmény #205857
Hát bocsi , de pont erről az oldalról idéztem az első hozzászólásomat , ami Macedóniát illetően jelezte, hogy jobb ha viszünk útlevelet is .

'Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a macedón határőrizeti szervek egy-egy, általuk vitatott esetben mégis ragaszkodtak az útlevélhez. Ezért javasoljuk a közúti határátkelőhelyeken gépjárművel közlekedő magyar állampolgároknak, hogy az érvényes személyazonosító igazolvány mellett lehetőség szerint rendelkezzenek érvényes útlevéllel is.

Ez után tettem fel a kérdésemet a hivatalos szervnek, hogy akkor most mi van?

Szóval mindenki döntse el magának, de azért nem árt meghallgatni a tapasztalatokat is.
  Pontikos | #205888 Üzenet | 2013-07-03 20:04:32 | Re:
Andu írta:
Hát bocsi , de pont erről az oldalról idéztem az első hozzászólásomat , ami Macedóniát illetően jelezte, hogy jobb ha viszünk útlevelet is .

A jobb, ha viszünk nem ugyanaz, minthogy kötelező lenne vinni. Aki pedig évente akár csak egyszer is utazik külföldre, annak éves szintre visszaosztva nem akkora tétel egy útlevél ára, mint amennyire sopánkodni szoktak rajta, és mennyivel egyszerűbb, ha megvan. (Aláírom, ha véletlenül egy egész családét hirtelen kell egyszerre kifizetni, az megterhelheti jócskán a büdzsét, de azért kevés útlevéltelennel esik meg, hogy most de azonnal kell csináltatni.)
  H.apci | #205889 Üzenet | 2013-07-03 20:30:57 | Válasz a #205886. hsz-ra Előzmény #205886
Ne érts félre, eszem ágában sincs vitatkozni, de még mindig nem értem, de nem is kell ezt nekem érteni. Ha ezt a piros szöveget beidézted a leveledben a külügynek és azt kérdezted, hogy mik azok a vitatott esetek, s akkor most konkrétan Te mit csinálj, akkor a válasz semmitmondó, annak alapján semmi okod megnyugodni, én kivertem volna a balhét. Ha azt kérdezted, lehet-e személyivel utazni (én ezt hittem), nos azt kár volt, mert semmivel nem lettél okosabb. Miért is vagy most megnyugodva? icon_eek.gif icon_confused.gif Egyébként lehetnek valóban vitatott esetek, pl.: agyonhasznált régi könyv alakú szig., hamarosan lejáró akármilyen szig., nem teljesen azonos fénykép az arccal (szemüveg, bajusz, stb.), gyerek a szülő igazolványában, vagy bármi más. Ezek a kivételek, amit kerülni kell, s nem igazodni hozzá.
  Andu | #205913 Üzenet | 2013-07-04 08:34:47 | Válasz a #205889. hsz-ra Előzmény #205889
Üdv Mindenki ,
a Konzuli főosztály kérésemre javítani fogja , az amúgy igen friss, ámde félreérthető szöveget . Újra megerősítették, hogy az útlevél nem szükséges ezen az útvonalon. Részemről lezártnak tekintem ezt a kérdést , jöhet a többi, sokkal lényegesebb ...pl hol együnk gyrost Thassoson icon_lol.gif icon_biggrin.gif .
  H.apci | #205914 Üzenet | 2013-07-04 08:48:35 | Válasz a #205913. hsz-ra Előzmény #205913
Tudtam én, hogy nem hiába beszélek...

Mona01 | #206451 Üzenet | 2013-07-11 14:48:07 |
Sziasztok! Bocsánat, hogy újra felhozom a témát, de van itt olyan valaki, aki a régi, lapozós igazolvánnyal utazott Görögországba, Szerbián és Makedónián keresztül? És haza is jött vele?icon_smile.gif Én azzal fogok utazni, mert nincs más okmányom. Kérlek, nyugtassatok meg. icon_sad.gif
  Titi68 | #206467 Üzenet | 2013-07-11 17:54:46 | Válasz a #206451. hsz-ra Előzmény #206451
Szerintem akkor fogsz megnyugodni, amikor belépsz Görögországba! Nincs már időd újat csináltatni? Papíron húsz nap, de nekünk két hét alatt elkészült! Elméletileg működik régi személyivel is a belépés mindhárom országba, de szerintem nem sokan próbálták gyakorlatban!

Idézet:
Úti okmányokkal kapcsolatos tájékoztató
Felhívjuk az EGT tagállamaiba, illetve Svájcba utazó állampolgáraink figyelmét, hogy bár magyar állampolgárok valamennyi, érvényes személyazonosító igazolvány birtokában (ide értve a régi típusú, kiskönyv formátumú, valamint a kártya típusú ideiglenes személyazonosító igazolványt is) beutazhatnak ezen országokba, mégis előfordulhat, hogy az okmány kizárólagos magyar nyelvezete és esetleges olvashatatlansága (elmosódott kézírás, régi fénykép) miatt a beléptetés egyes országokban problémát jelenthet.
FORRÁS

Idézet:
Az EU tagállamainak és a schengeni zóna államainak állampolgárai 2010. június 12-étől kezdődően érvényes személyi azonosító igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába.... Magyar állampolgárok valamennyi típusú (kártya formátumú, puha, illetve kemény borítós), érvényes személyi igazolvánnyal beutazhatnak Szerbia területére

Mely országokba utazhatunk még személyi igazolvánnyal?

A Külügyminisztérium információi alapján az Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.

Ezen országok esetében bármilyen típusú, érvényes személyi igazolvány megfelelő a be- vagy átutazáshoz.

A gyakorlatban inkább az új típusú, kártyaformájú személyazonosító igazolvány vagy útlevél használata javasolt, mert ezen okmányokkal kapcsolatban nem merülhet fel értelmezési, azonosítási vagy okmánybiztonsági aggály. Bosznia-Hercegovina esetében azt javasolja a Külügyminisztérium, hogy utazásaikhoz minden esetben útlevelet vegyenek igénybe.

Forrás: EUvonal.hu[/b]
  Mona01 | #206480 Üzenet | 2013-07-11 19:21:16 |
Köszönöm a válaszod, kedves Titi68! Hirtelen jött a lehetőség az utazásra, most kapkodom a fejem:) Eddig mindig útlevéllel utaztam Görögországba, de tavaly nyáron lejárt. Két napja olvasom a fórumokat mindenfelé, de senki nem írja, hogy régivel utazott. Jó lenne, ha valaki jelezné, aki hazajött már a nyaralásból.
  Miranda | #206495 Üzenet | 2013-07-11 20:40:23 |
Szia Mona01!

Mi tavaly is személy igazolvánnyal utaztunk Görögországba, és nem volt semmi gond egyik határnál sem.
Idén is ezzel megyünk.
A kártyás igazolványt már jó pár éve elfogadják.
Az utazási irodában szoktam rákérdezni, mert nekik jobban kell tudni a változásokat.
Eddig mindig azt mondták, hogy személyivel nyugodtan utazhatunk
  Mona01 | #206497 Üzenet | 2013-07-11 20:48:32 |
Köszönöm, Miranda:) Az tiszta sor, hogy nem kell útlevél, és hogy elég a személyi is. Igazából az érdekelne, valaki utazott-e a közelmúltban RÉGI személyivel, és milyenek a tapasztalatai.
  Czoki | #206532 Üzenet | 2013-07-12 08:30:40 |
Mona01 írta:
Köszönöm, Miranda:) Az tiszta sor, hogy nem kell útlevél, és hogy elég a személyi is. Igazából az érdekelne, valaki utazott-e a közelmúltban RÉGI személyivel, és milyenek a tapasztalatai.

Üdv!
A régi tip. igazolvánnyal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de amennyiben
rövid időd még megengedi, Bp.-en a Központi Okmányirodában,-ha jól tudom,-lehet soron kívül is személyit készíttetni. Esetleg telefonon érdeklődd meg.
Jó nyaralást kívánok. icon_cool.gif
czoki
  Szzsuzsanna | #206617 Üzenet | 2013-07-13 08:08:22 | Válasz a #206497. hsz-ra Előzmény #206497
Régi típusú személyivel ne is próbálkozz!
Csak a kártyát fogadják el.
  Mona01 | #206940 Üzenet | 2013-07-17 09:15:28 | Válasz a #206617. hsz-ra Előzmény #206617
Szia SZzsuzsanna!
A régi személyire vonatkozó hozzászólásod személyes tapasztalatod? Kérlek írd le bővebben:) Még mindig ezen pörgök, hogy mivel utazzak, főleg, hogy csak a régi lapozósom van. Az előbb voltam az okmányirodában, itt Kecskeméten, és azt mondták, nem cserélik ki újra, mert jó állapotú.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu