Útlevél
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#204584 Üzenet linkje2013-06-16 20:45:06  Válasz a #204580. hsz-ra

Rencsy, be fognak engedni a személyivel.
Ha jól tudom, 90 napig kell érvényesnek lennie a személyinek - ha erre irányult a kérdésed. icon_smile.gif

Ui: nem tudom hányszor irhattuk már le ezt, vagy az ehhez hasonló mondatokat...és még hányszor fogjuk vajon...icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 152
Andu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205782 Üzenet linkje2013-07-02 14:45:37  Válasz a #204584. hsz-ra Előzmény #204584

Sziasztok , én is ezen vívódom , mivel nekem is meg a lányomnak is lejárt az útlevele . Már-már lenyugodtam, hogy megyünk személyivel, amikor ezt találtam . Szerintetek ????

2006. július 1-től véglegesen megszűnt a magyar turisták vízumkötelezettsége Macedóniába. A 2008. október 2. óta érvényben lévő kormányrendelet alapján az EU tagországainak állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal is beléphetnek és 90 napig tartózkodhatnak a Macedón Köztársaság területén. 2010. június 12-től a Szerb Köztársaság is biztosítja ugyanezeket a jogokat, így megnövekedett a közúti határátkelőhelyeken a személyazonosító igazolvánnyal belépésre jelentkező magyar állampolgárok száma. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a macedón határőrizeti szervek egy-egy, általuk vitatott esetben mégis ragaszkodtak az útlevélhez. Ezért javasoljuk a közúti határátkelőhelyeken gépjárművel közlekedő magyar állampolgároknak, hogy az érvényes személyazonosító igazolvány mellett lehetőség szerint rendelkezzenek érvényes útlevéllel is.

# 153
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205784 Üzenet linkje2013-07-02 15:08:11  Válasz a #205782. hsz-ra Előzmény #205782

Minden héten meg kell nyugtatni valakit. icon_smile.gif
Andu, nyugi, szerintem az utasok nagy része már csak és kizárólag személyivel jár át Göröghonba. Mi tavaly, és tavalyelőtt is ezzel voltunk, és tökéletesen elég volt! A macedón és a görög határon szinte nem is foglalkoztak velünk, látták a magyar rendszámot, és intettek, hogy menjünk tovább.

(látom Ti is akkor jöttök Thassosra, mikor mi icon_smile.gif )

# 154
Andu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205786 Üzenet linkje2013-07-02 15:19:15  Válasz a #205784. hsz-ra Előzmény #205784

Igen, icon_biggrin.gif 6- tól van szállásunk, de még nem tom, hogy mikor indulunk pontosan.
# 155
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205787 Üzenet linkje2013-07-02 15:19:18  Válasz a #205782. hsz-ra Előzmény #205782

Szia!

Ne aggódj, felesleges... És ez egy ősrégi, elavult iromány. A dátumokat kellene figyelned. icon_wink.gif
De idézek Neked, egy frissebbet.
"IV. Egyszerűsített beutazás néhány EGT-n kívüli országba

A Külügyminisztérium információi alapján az Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.

Magyar állampolgárok csak érvényes magyar kártyaformátumú, 2000. január 1-jét követően kiállított személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak be Andorrába, Bosznia-Hercegovinába és Montenegróba.

A Svájcba történő be-és átutazáskor a magyar állampolgárok számára javasolt az új típusú, kártyaformátumú személyi igazolvány vagy útlevél használata.

Szerbiába a magyar állampolgárok az ideiglenes személyi igazolvány kivételével bármely előbb említett, érvényes magyar személyazonosító igazolvánnyal beutazhatnak.

A beutazást követően meddig tartózkodhatnak vízummentesen a magyar állampolgárok az EGT országaiban, illetve néhány EGT-n kívüli országban?

A magyar állampolgárok a beutazást követően maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen a következő országokban: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Izland, Liechtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc és Szerbia

Montenegróban azonban az új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal az országba történő belépést követően a magyar állampolgárok maximum 30 napig tartózkodhatnak itt vízummentesen (útlevéllel történő belépés esetén érvényes a belépést követő 90 napos vízummentes itt tartózkodás).
Utazással kapcsolatos további információt a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata adhat:

Konzuli Szolgálat
Tel.: +36-1/458-1000
Fax: 201-7323
E-mail: konz@kum.gov.hu "

Bővebben, ITT olvashatsz. icon_lol.gif

# 156
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205790 Üzenet linkje2013-07-02 16:03:39  Válasz a #205787. hsz-ra Előzmény #205787

Melus, én csak nyugtatgatok itt rendületlenül, pedig az írásnak biztos jobban hisznek, mint a nyugtatásnak. icon_smile.gif
# 157
Andu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205793 Üzenet linkje2013-07-02 17:09:10  Válasz a #205790. hsz-ra Előzmény #205790

icon_cry.gif sajna rosszak a tapasztalataim a határokkal. Mindíg találhatnak hibát. De nekem sincs kwdvem sorbanálni az okmányirodában.
# 158
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205795 Üzenet linkje2013-07-02 18:19:19  Válasz a #205793. hsz-ra Előzmény #205793

Andu, konkrétan Görögország felé menet is volt gondod már határátkelőkön? Illetve útlevéllel? Ha nem, akkor ne idegeskedj rajta. icon_smile.gif Mondom mi (és rajtunk kívül még rengetegen) így járunk évek óta.

A határokon főleg a magyarok kekeckednek, de mostanság útlevél/személyi körüli gondokkal azért nem nagyon talákozni...talán pont azért, mert rendeletben (jogszabályban, nem tudom mi a pontos neve:)) van rögzítve.

# 159
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205797 Üzenet linkje2013-07-02 18:41:00 

Sziasztok!

Kártya személyit vigyetek, mert hamarabb juttok át a határon!!

# 160
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205804 Üzenet linkje2013-07-02 20:18:57  Válasz a #205793. hsz-ra Előzmény #205793

Az utóbbi 5 évben csak a magyar belépésnél nyittatták fel a csomagtartót, máshol ki sem szálltam a kocsiból. Negyedik éve személyivel megyek, az elsők között voltam vele, két éve már a gyerekek is. A szokásos és szükséges papírokon kívül semmit nem kértek az utóbbi négy évben, rendőr nem állított meg.
2008-ig voltak gondok, ezért jött létre ez a topic. Ha megnézed három éve gyakorlatilag nincs negatív bejegyzés!

Az a baj, hogy a szerb-macedón témában sokan általánosítanak, mások véleményét szajkózzák, piti dolgokat felfújnak, saját hibáikat is másra próbálják terelni, ezért tartunk még mindíg ezeknél a köröknél.

# 161
Eperke1211
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205822 Üzenet linkje2013-07-03 09:45:51 

Sziasztok!

Leírnám a 2011-es tapasztalatomat.
Kártyás személyivel mentünk, semmi probléma nem volt. Az utasok 90%-a így utazott.

Magyar-szerb határ kb 1 óra, szerb-macedón határ kb 2,5 óra. Őszintén mi kiválóan elszórakoztunk, fel voltunk készülve a kellemetlenségekre.

A görög határon akkora mákunk volt, hogy még ma sem hiszem el. Akkoriban sok sztrájk volt Görögországban, és pont akkor a határon is sztrájkoltak. Sok előttünk lévő busz, autó, 6-5-4, vagy még ennél is több órát várakozott. Mi odaértünk, kb 10 percet álltunk, aztán beszüntették a sztrájkot,és mindenféle ellenőrzés nélkül süvítettünk tovább.

Akkor Paraliára mentünk, idén Kefalóniára utazunk busszal. Úgy indulunk neki, hogy fel vagyunk készülve akár a legrosszabbra is, hogy főszezonban annyit állunk a határon, hogy lekéssük a délelőtti kompot, vagy akármi. Így nem érhet minket kellemetlenség, majd fotózgatunk, bohóckodunk. Végül is annál rosszabb sose történjen velem, minthogy egy görög tengerparti kompkikötőben kell várakoznom icon_smile.gif

A határon való várakozásnak pedig jó oldala is van, érdemes kicsit tornázni, futkosni, sétálni, hogy átmozgassuk magunkat, hiszen minden más megállásnál csak a wc előtti toporgás marad. Főként a hölgyeknek.

Úgyhogy ne engedjük, hogy bármilyen határon való várakozás elrontsa a kedvünket. Legyünk kreatívak, türelmesek, nyugodtak, hiszen nyaralni megyünk. És ne cseszegessük a sofőröket, hogy mikor megyünk már, jajj menjünk már...mert ők semmiről sem tehetnek. Így is épp elég nyűgöt viselnek el, mert valljuk be azért elég birkák tudunk lenni.

Szóval fel a fejjel, tekintsük az utazást is a nyaralás részének.

# 162
Andu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205851 Üzenet linkje2013-07-03 13:56:39 

Sziasztok , most már én is csatlakozom az előttem szólókhoz . Tuti nem váltjuk ki az útleveleket icon_lol.gif . Ezt a levelet kaptam , nem azért mert nektek nem hiszek, hanem mert én a " jobb a békesség " híve vagyok. ::

"Tisztelt Asszonyom!

Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy a balkáni országokba, valamint Görögországba is beutazhatnak az új típusú kártya formátumú személyazonosító igazolvány birtokában. Ez természetesen gyermekükre is vonatkozik.

Üdvözlettel
Ambrusz Éva
tájékoztatási és érdekvédelmi referens
Konzuli Védelmi, Felügyeleti és Tájékoztatási Osztály
Konzuli Főosztály
Magyarország Külügyminiszériuma
Telefon: +361/458-1247

e-mail: eambrusz@mfa.gov.hu

# 163
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205854 Üzenet linkje2013-07-03 14:09:02  Válasz a #205851. hsz-ra Előzmény #205851

Na, ugye icon_lol.gif
Most már megnyugodhatsz. icon_lol.gif

# 164
Andu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205856 Üzenet linkje2013-07-03 14:21:14  Válasz a #205854. hsz-ra Előzmény #205854

De meg Ám icon_wink.gif
# 165
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205857 Üzenet linkje2013-07-03 14:32:50  Válasz a #205851. hsz-ra Előzmény #205851

Na igen, de mindenre meg lehet találni a hiteles választ kérdezősködés nélkül is, csupán tudni kell keresni (és nem a fórumokra, bulvár lapokra, szomszédra, stb. támaszkodni), hanem pl. : http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ icon_rolleyes.gif Gondolj bele, mi lenne, ha minden utazó - kiindulva az itteni tapasztalatokból - totális tájékozatlanságában írogatna az illetékes szervekhez. icon_confused.gif icon_eek.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu