Szia Petros!
Ha jól emlékszem, egy terjesztõn keresztül, (akkor még mi is postáztunk könyveket), sikerül 1 500.- ért megvennem. Nagyon örültem neki, és az óta is sokat használjuk. Bár ha láttam volna, teljes áron akkor is megveszem. Sajnos már 3 polcom is teli van görög jellegû könyvvel, mert már teljesen a mániámmá vált. A térképeket, már nem is emlitem.
Most, hogy íród azért benézek majd most is 1-2 helyre, hátha van valami jó könyv.
Juhi! Már én is szinte betegesen gyûjtöm a görög témájú könyveket, akár regény, akár útleírás, teljesen mindegy! Bár van olyan, amelyik nem annyira nyerte el a tetszésemet, de azért egyiket sem bántam meg, hogy megvettem.
Ha valami jóra rábukkansz, akkor szólj, légy szives!!!
Juhi | #48297 | 2007-11-07 13:23:20 | Válasz a #48292. hsz-ra
Szia busaianiko!
Ok. Ha találok valami ujjat, akkor szólók. Pont ma írta „luppy”, hogy megjelent egy új könyv. Tõzsér Jánostól, Görögországi képeslapok címmel. A „Görög filmek, zenék, könyvek „fórumon írt róla. Van ott email cím is.
Íme pár könyv címe Görögországgal kapcsolatban:
- Szabó Magda: Zeusz küszöbén
- Heltai Péter: Athéna
- Janine Trotereau: Görögország madártávlatból
- Tõzsér János: A napfény szigete Rodosz, a lélek szigete Kos
- Tõzsér János: Az álmok szigete Kréta
- Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék és mondák
- John Pinsent: Görög mitológia a mitoszok világa
- Nyitott szemmel: Görögország (Kossuth kiadó)
- A görög szigetvilág (Panoráma kiadó)
- Görögország (Panoráma kiadó)
Nagyon szórakoztató és érdekes utikönyv Husz Mariann: Tükörvilágom címû regénye. Ebbõl eddíg 4 kötet jelent meg és a második kötetben van szó Görögországról. Ez ugyan nem csak Hellaszról szól, de olvasmányos élménybeszámoló.
Kefalónián játszódik Louis de Bernieres: Corelli kapitány mandolinja címû könyve, melybõl azonos címmel film is készült.
Nikosz Kazantzakisz: Zorbász címû regényébõl is készült egy nagysikerû film annak idején, Zorba a görög címmel.
Petros! Kvalcsi már rengeteget felsorolt az általam is ismert könyvekbõl. Még hozzátenném:
Tom Stone: Volt egyszer egy tavernám,
Devecseri Gábor: Epidauroszi tücskök szóljatok, és Frances Mayes: Egy év a világban címû könyvét. Az elsõ és utolsó nagyon olvasmányos, nagyon élveztem. A Devecseri könyv kicsit "bonyolultabb", de érdekes lehet egy peloponnészoszi utazás elõtt mindenképpen.
Ha rájuk bukkansz, nem bánod meg, ha elolvasod õket, és persze a Kvalcsi által ajánlottakat sem.
Juhi! Köszi, hogy szóltál, de ezt a Tõzsér könyvet már én is kérdeztem. Elég húzós, persze csodaszép lehet a rengeteg fotóval.
Én még nem tettem le róla, hogy esetleg ajándékba megkérem valakitõl!
Nagyon szeretném!!!
Mindenkinek nagyon köszönöm a sok infót!
Nincs más hátra, mint megszerezni és elolvasni õket
Juhi | #48374 | 2007-11-09 07:05:36 | Válasz a #48334. hsz-ra
Szia Busaianiko!
Nekem is azon jár az eszem, hogy kitõl kaphatnám meg. Ha nincs jelentkezõ, akkor magamat lepem meg.
Juhi | #48375 | 2007-11-09 07:15:34 | Válasz a #48337. hsz-ra
Szia Petros!
Nagyon sok könyv címet kaptál már, ezek közül szinte mind meg van nekem is, de én még ajánlani tudnék két könyvet.
Heinrich Alexander Stoll: Trójáról álmodott
Dr. Móczár István: A Minószi Atlantisz rejtélye
Az elsõ Heinrich Schlimannról szól, aki feltárta Tróját és Mükénét.
A másodikat egy Maglódi orvos írta, nem kimondott élménybeszámolós, de nagyon érdekes, és szép képekkel van tele.
A Szabó Ervin könyvtárakban szerintem akár a könyvet, akár a DVD-t is, ki lehet kölcsönözni! Szerintem mind a kettõ nagy élmény, legalább is, én többször olvastam, láttam õket!!!
Keress rá: http://www.fszek.hu/