Szia Petros!
Ha jól emlékszem, egy terjesztõn keresztül, (akkor még mi is postáztunk könyveket), sikerül 1 500.- ért megvennem. Nagyon örültem neki, és az óta is sokat használjuk. Bár ha láttam volna, teljes áron akkor is megveszem. Sajnos már 3 polcom is teli van görög jellegû könyvvel, mert már teljesen a mániámmá vált. A térképeket, már nem is emlitem.
Most, hogy íród azért benézek majd most is 1-2 helyre, hátha van valami jó könyv.
Juhi! Már én is szinte betegesen gyûjtöm a görög témájú könyveket, akár regény, akár útleírás, teljesen mindegy! Bár van olyan, amelyik nem annyira nyerte el a tetszésemet, de azért egyiket sem bántam meg, hogy megvettem.
Ha valami jóra rábukkansz, akkor szólj, légy szives!!!
Szia busaianiko!
Ok. Ha találok valami ujjat, akkor szólók. Pont ma írta „luppy”, hogy megjelent egy új könyv. Tõzsér Jánostól, Görögországi képeslapok címmel. A „Görög filmek, zenék, könyvek „fórumon írt róla. Van ott email cím is.
Íme pár könyv címe Görögországgal kapcsolatban:
- Szabó Magda: Zeusz küszöbén
- Heltai Péter: Athéna
- Janine Trotereau: Görögország madártávlatból
- Tõzsér János: A napfény szigete Rodosz, a lélek szigete Kos
- Tõzsér János: Az álmok szigete Kréta
- Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék és mondák
- John Pinsent: Görög mitológia a mitoszok világa
- Nyitott szemmel: Görögország (Kossuth kiadó)
- A görög szigetvilág (Panoráma kiadó)
- Görögország (Panoráma kiadó)
Nagyon szórakoztató és érdekes utikönyv Husz Mariann: Tükörvilágom címû regénye. Ebbõl eddíg 4 kötet jelent meg és a második kötetben van szó Görögországról. Ez ugyan nem csak Hellaszról szól, de olvasmányos élménybeszámoló.
Kefalónián játszódik Louis de Bernieres: Corelli kapitány mandolinja címû könyve, melybõl azonos címmel film is készült.
Nikosz Kazantzakisz: Zorbász címû regényébõl is készült egy nagysikerû film annak idején, Zorba a görög címmel.
Petros! Kvalcsi már rengeteget felsorolt az általam is ismert könyvekbõl. Még hozzátenném:
Tom Stone: Volt egyszer egy tavernám,
Devecseri Gábor: Epidauroszi tücskök szóljatok, és Frances Mayes: Egy év a világban címû könyvét. Az elsõ és utolsó nagyon olvasmányos, nagyon élveztem. A Devecseri könyv kicsit "bonyolultabb", de érdekes lehet egy peloponnészoszi utazás elõtt mindenképpen.
Ha rájuk bukkansz, nem bánod meg, ha elolvasod õket, és persze a Kvalcsi által ajánlottakat sem.
Juhi! Köszi, hogy szóltál, de ezt a Tõzsér könyvet már én is kérdeztem. Elég húzós, persze csodaszép lehet a rengeteg fotóval.
Én még nem tettem le róla, hogy esetleg ajándékba megkérem valakitõl!
Nagyon szeretném!!!
Szia Petros!
Nagyon sok könyv címet kaptál már, ezek közül szinte mind meg van nekem is, de én még ajánlani tudnék két könyvet.
Heinrich Alexander Stoll: Trójáról álmodott
Dr. Móczár István: A Minószi Atlantisz rejtélye
Az elsõ Heinrich Schlimannról szól, aki feltárta Tróját és Mükénét.
A másodikat egy Maglódi orvos írta, nem kimondott élménybeszámolós, de nagyon érdekes, és szép képekkel van tele.
A Szabó Ervin könyvtárakban szerintem akár a könyvet, akár a DVD-t is, ki lehet kölcsönözni! Szerintem mind a kettõ nagy élmény, legalább is, én többször olvastam, láttam õket!!!
Keress rá: http://www.fszek.hu/