Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Cserrobi | #102558 Üzenet | 2009-05-31 17:45:26 |
Kedves Kriszta!
Szeretnék én olvasni erről a süni evésről.Ezt ugye nem lehet kapni étterembe?
Pedig inyenceknak való eledel .Én kipróbálnám ha lehetne kapni ott felétek.
Megkopasztják a sünikét?Érdekel ez a dolog nagyon.!
  Krisztakriszta | #102598 Üzenet | 2009-06-01 08:48:43 | Válasz a #102558. hsz-ra Előzmény #102558
Szia
en etteremben meg nem lattam legalabbis amerre en jartam a vilagban
arra nem de elokelo es meregdraga tengeri herkentyuket arulo helyeken biztos van
es azt is megmondom oszinten hogy en korfun lattam sokszor hogy eszik nem itt toloban
amikor itt rakerdeztem a halaszoktol (ugyanis en is meg akartam kostolni ) akkor ok azt mondtak hogy azt a fajtat amit itt lehet mindenhol latni(barnasefkete szinu)nem eszik meg csak a lilat meg a feketet hat nem tudom
meg ugy is neztek ram mint aki a holdrol jott hogy amikor itt a rengeteg friss hal es mas inyencseg (polip tintahal stb.)akkor minek akarok en undormanyos sunoket falni ugyhogy hagytam is a temat logva
  Krisztakriszta | #102600 Üzenet | 2009-06-01 08:51:25 | Válasz a #99833. hsz-ra Előzmény #99833
Szia
ennek orulok ha erdekel mas fincsi padlizsanos recept akkor csak szolj
  Skiccpausz | #102635 Üzenet | 2009-06-01 16:59:15 |
Sziasztok!
Segítséget kérek oliva olaj ügyben. Főzéshez, sütéshez Görögországban milyen néven találom meg az oliva olajat?
  Csutek | #102637 Üzenet | 2009-06-01 17:05:50 |
skiccpausz írta:
Sziasztok!
Segítséget kérek oliva olaj ügyben. Főzéshez, sütéshez Görögországban milyen néven találom meg az oliva olajat?

Sok néven, de ha ránézel az üvegre vagy dobozra, rögtön tudod, hogy mivel van dolgod! Nem kell hozzá semmilyen nyelvtudás!
Én mindig veszek, de ha lehet, akkor krétait! Állítólag (szerintem ténylegesen) a legjobb minőség.
Amire azt írják, hogy "extra virgin", az általában salátákhoz való. A többi inkább főzésre.
  Kakadu | #102638 Üzenet | 2009-06-01 17:06:04 | Válasz a #102635. hsz-ra Előzmény #102635
Pirinelado

Ezt az oliva magjából sajtolják, jóval olcsóbb a másiknál és kifejezetten főzésre, sütésre való, de salátára semmi esetre sem.
  Cserrobi | #102640 Üzenet | 2009-06-01 17:09:06 |
Én aki nem ért az olajhóz icon_wink.gif úgy jártam hogy az olajok mellé volt rakva az ecet és nagyon hasonló volt nagyon fincsi volt vele a grill pác itthom icon_biggrin.gif
Tehát figyelni és olvasni icon_biggrin.gif Mondom én aki meg sem nézte hogy mit vesz le a regálról icon_sad.gif
Nem kinevetni!
  Kakadu | #102641 Üzenet | 2009-06-01 17:23:15 | Válasz a #102640. hsz-ra Előzmény #102640
Az olivából sok fajta olajat nyernek ki különféle technológiával. A legkiválóbb minőség a mindenki által ismert "Extra szűz", ezt hidegen sajtolják a kimagozott gyümölcsből. De a visszamaradt oliva pépben még mindig sok olaj marad, ezt már főzéssel, mindenféle kemikáliákkal nyerik ki, de ez már közönséges oliva olaj. Amit az előbb említettem (Pirinelado), az a magból készült, minősége meg sem közelíti az előbbieket, de sütésre alkalmas.
A valóban jó minőséget az extra szűz feliraton kívül a savtartalmáról ismerheti fel a laikus, ennek 0,5 % alatt kell lennie. Ha a savtartalmat nem tüntetik fel mindenképpen indokolt az egészséges gyanakvás (lásd olasz oliva a magyar tecsóban).
Tavaly a minőségi extra szűz oliva olaj 5 l-es fémdobozos kiszerelésben a Lidl-ben 23 € volt.
20 € alatt (5 l-es fémdobozos kiszerelésről beszélek) jó minőségű olajat biztos nem kapsz.
Robi!
Az előbbi megnyilvánulásod egy vendéglátóipari szakember szájából meglepő, bár kétségtelenül megejtően őszinte volt icon_rolleyes.gif
  Cserrobi | #102642 Üzenet | 2009-06-01 17:29:01 |
Tudtam hogy nem hagyod ki icon_biggrin.gif
Én is lehetek néha figyelmetlen és hobortos icon_smile.gif
  Skiccpausz | #102644 Üzenet | 2009-06-01 17:41:07 |
Fentiek szerint a Pirinelado az olyan mint a pomace. Nem hidegen sajtolt és nem is maradék oliva olajból nyert olajat keresünk.
Valami olyasmit, mint az olasz "Bertolli classico" finomított oliva olajból és szűz oliva olajból álló olivaolajat, ami görög és kint lehet kapni. Ja és nem 5 l-es kiszerelésben.
  Kakadu | #102645 Üzenet | 2009-06-01 17:49:37 | Válasz a #102644. hsz-ra Előzmény #102644
Bocs, de az olasz minősítésekből nem vagyok büfé.
És az olasz olajokból sem.
És nem is tervezem icon_wink.gif
Számomra az oliva az legyen görög vagy szír.
A többiben egyszerüen nincs bizodalmam és még mielőtt valaki "helyre tesz": tisztában vagyok vele, hogy ez engem minősít. icon_wink.gif
  Kakadu | #102646 Üzenet | 2009-06-01 17:57:12 |
cserrobi írta:
Én is lehetek néha figyelmetlen és hobortos icon_smile.gif

Természetesen, alanyi jogon icon_lol.gif
Már csak az a kérdés, hogy ezek után én akarok-e a vendéged lenni?
Mert én pedig egy raplis öregúr vagyok, akinek vannak elvárásai...
  Skiccpausz | #102649 Üzenet | 2009-06-01 18:04:07 |
Tehát GÖRÖG olivaolajat szeretnék venni Görögországban ami finomított és szűz olivaolajból áll és főzésre, sütésre lehet használni.
Csutek! Ránézésre honnan állapítom meg a minőségét? Legalább egy megnevezést írj, hogy laikusként is megtaláljam!
  Kakadu | #102652 Üzenet | 2009-06-01 18:23:28 | Válasz a #102649. hsz-ra Előzmény #102649
lampante
  Cserrobi | #102683 Üzenet | 2009-06-02 06:16:29 |
Kakadu írta:
Már csak az a kérdés, hogy ezek után én akarok-e a vendéged lenni?

Off:Lehet hogy már voltál is csak az ember a jóra nem nagyon emlékszik vissza."Ez tapasztalat"A jó dolgokat nem nagyon szeretik a vendégkönyve írogatni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu