Schengeni határ vagyunk, ezért a határon muszáj az ellenőrzés. Először én is felháborodtam, de rájöttem, hogy nem kekeckedés miatt nyittatják ki a csomagtartót, sőt benéznek néha a kesztyűtartóba is. Ez a dolguk, valószínűleg őket is ellenőrzik. Egyedül a magyar határon kérik el a jogosítványt és a forgalmit is. 1000 km után hazaér az ember, persze nem szívesen esik ezeken a dolgokon át, de pár perc az egész. Tudomásul kell venni és kész.
Ezt még meg is értem, de miért engedik be az EU kapuba az összes oda nem tartozó országból érkezőket?
Egyszer megkérdeztem, hogy miért mehet át itt mindenki, hiszen a kapu egyértelműen jelzi, hogy kik mehetnek át rajta. Válasz az volt, hogy ez baj, de mit tegyenek. Erre ajánlottam, hogy küldjék vissza a sor végére, fordítsák vissza őket. Ebben az esetben jövőre biztos odafigyel, hogy hol álljon sorba. Az erre adott válasz lepett meg engem igazán: "Erre nekik nincs emberük..." ???
No comment.....
Nyaralás után az első kiábrándító valóság, hogy hazaértem a határátkelő...
Értem, hogy ez a feladatuk, de én fizetem őket akárhonnan is nézem a dolgot és nincsenek a helyzet magaslatán.
... Ez a dolguk, valószínűleg őket is ellenőrzik ...
Ez a dolguk, oké. De nem tudják legalább annyi intelligenciával végezni, mint bárki más aki munkája során emberekkel kommunikál?
accord írta:
Be van kamerázva az átkelő, ha nem nézik meg az autót, akkor az ő seggüket rúgják szét.
Szintén a stílussal van a bajom, nem azzal hogy beszagoltak az autómba. A seggük szétrúgása amúgy is aktuális, a tilalom ellenére történő dohányzás végett. Remélem, működik is a kamera.
Sziasztok! Azokat kérdezném, akik az elmúlt hetekben megjárták a Szerb-Macedón határokon keresztül a magyar-görög utat. Két ismerősöm is szólt, hogy kekeckedtek a határőrök a kártyás személyi igazolványokkal, mindenáron útlevelet kértek volna. Tudtok erről valamit? Köszi előre is!
Tudomásul kell venni,hogy a vámosok-határőrök csak a feladatukat végzik.
A feltett kérdésekre illik kulturáltan válaszolni,nem pedig félvállról,mint pl.a 0,4 l szeszes ital !
Még akkor is ha 1000- 1100 km-t vezetett le valaki egyfolytában !!
A reagáláson én nem csodálkozom,még így is szerencséje volt,hogy nem állították félre,remélem tanult az esetből. Legközelebb elég lesz igen- nem válasz is !!
Az igén már mi is úgy megyünk,mert a nejemnek le járt az útlevele. Az idén nem csináltatunk neki,de jövőre már muszáj lesz. Már megint az óceán partjára kell vinnem.
Ismerőseim közül mindenki személyivel jár ki már kb. 5 éve.
Akinek a személyi igazolvány miatt szólnak, valószínűleg, ha útlevelet adna más miatt szólnának.
Szia ! Nos amikor aktív koromban a delikvenstől kérdeztem valamit és az neki állt bővített mondatban válaszolni akkor ott mindig érdemes volt körül nézni, mert az könnyen ködösítés lehetett. Gyakorlatból tudom, ezen nem vitatkozom ! És bár hihetetlen Ők is emberek.