Schengeni határ vagyunk, ezért a határon muszáj az ellenőrzés. Először én is felháborodtam, de rájöttem, hogy nem kekeckedés miatt nyittatják ki a csomagtartót, sőt benéznek néha a kesztyűtartóba is. Ez a dolguk, valószínűleg őket is ellenőrzik. Egyedül a magyar határon kérik el a jogosítványt és a forgalmit is. 1000 km után hazaér az ember, persze nem szívesen esik ezeken a dolgokon át, de pár perc az egész. Tudomásul kell venni és kész.
#2485552018-07-19 06:45:21 Válasz a #248551. hozzászólásra
Ezt még meg is értem, de miért engedik be az EU kapuba az összes oda nem tartozó országból érkezőket?
Egyszer megkérdeztem, hogy miért mehet át itt mindenki, hiszen a kapu egyértelműen jelzi, hogy kik mehetnek át rajta. Válasz az volt, hogy ez baj, de mit tegyenek. Erre ajánlottam, hogy küldjék vissza a sor végére, fordítsák vissza őket. Ebben az esetben jövőre biztos odafigyel, hogy hol álljon sorba. Az erre adott válasz lepett meg engem igazán: "Erre nekik nincs emberük..." ???
No comment.....
Nyaralás után az első kiábrándító valóság, hogy hazaértem a határátkelő...
Értem, hogy ez a feladatuk, de én fizetem őket akárhonnan is nézem a dolgot és nincsenek a helyzet magaslatán.
... Ez a dolguk, valószínűleg őket is ellenőrzik ...
Ez a dolguk, oké. De nem tudják legalább annyi intelligenciával végezni, mint bárki más aki munkája során emberekkel kommunikál?
accord írta:
Be van kamerázva az átkelő, ha nem nézik meg az autót, akkor az ő seggüket rúgják szét.
Szintén a stílussal van a bajom, nem azzal hogy beszagoltak az autómba. A seggük szétrúgása amúgy is aktuális, a tilalom ellenére történő dohányzás végett. Remélem, működik is a kamera.
Sziasztok! Azokat kérdezném, akik az elmúlt hetekben megjárták a Szerb-Macedón határokon keresztül a magyar-görög utat. Két ismerősöm is szólt, hogy kekeckedtek a határőrök a kártyás személyi igazolványokkal, mindenáron útlevelet kértek volna. Tudtok erről valamit? Köszi előre is!
Tudomásul kell venni,hogy a vámosok-határőrök csak a feladatukat végzik.
A feltett kérdésekre illik kulturáltan válaszolni,nem pedig félvállról,mint pl.a 0,4 l szeszes ital !
Még akkor is ha 1000- 1100 km-t vezetett le valaki egyfolytában !!
A reagáláson én nem csodálkozom,még így is szerencséje volt,hogy nem állították félre,remélem tanult az esetből. Legközelebb elég lesz igen- nem válasz is !!
Az igén már mi is úgy megyünk,mert a nejemnek le járt az útlevele. Az idén nem csináltatunk neki,de jövőre már muszáj lesz. Már megint az óceán partjára kell vinnem.
Ismerőseim közül mindenki személyivel jár ki már kb. 5 éve.
Akinek a személyi igazolvány miatt szólnak, valószínűleg, ha útlevelet adna más miatt szólnának.
Szia ! Nos amikor aktív koromban a delikvenstől kérdeztem valamit és az neki állt bővített mondatban válaszolni akkor ott mindig érdemes volt körül nézni, mert az könnyen ködösítés lehetett. Gyakorlatból tudom, ezen nem vitatkozom ! És bár hihetetlen Ők is emberek.