Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Kriszta35 | #2584 Üzenet | 2005-10-06 15:50:49 |
Szia Rebeka!

Tegnap elfelejtettem írni, ha megcsináltad, mert lehet ez hamarabb lesz, légy szí írd le hogyan sikerült a süti jó?

Puszi
  Rebeka | #2586 Üzenet | 2005-10-06 15:57:30 |
OK., de ez nálam sem holnap lesz. De itt egy kép, hogyan néz ez ki:
  Kriszta35 | #2590 Üzenet | 2005-10-06 17:37:30 |
Rebeka!

Ez nagyon jól néz ki icon_biggrin.gif
  Rebeka | #2633 Üzenet | 2005-10-07 20:21:28 |
Hozzávalók:
250 gr vaj, 2 kiskanal citromhéjreszelék, 2 1/2 csésze cukor, 6 tojás , 1 csésze sütõporos liszt , 2 csésze közönséges liszt , 1/2 kiskanál szódabikarbonát, 1 csésze tej, 2 kanál citromlé, 1/4 csésze pisztácia, 1/4 csésze tört dió, 1/4 csésze tört fehér mandulabél
Diszítéshez:
1/4 csésze pisztácia, 1/4 csésze tört dió, 1/4 csésze vágottmandulabél, 1/4 csésze cukor
Elkészítés:
1. Egy nagy kerek tortaformát béleljünk ki sütõpapírral. A forma legyen 28 cm-es. A mixerben összeverjük a vajat a citromhéjjal, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Hozzádjuk a tojásokat egyenként, jól elkavarva hogy összeálljon az egész .
2. Átteszük egy nagy tálba a mixerbõl az egész masszát. Két rendben összekeverjük a kétféle lisztet, a szodát és a tejet, majd az egészet a felvert masszával. Hozzádjuk a citromlevet és a diót.
3. Beleöntjük a tortaformába majd közepes sütõben kb. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, a tetejére rászórjuk az összekevert diszítõanyagot majd még 40 percig sütjük. Hagyjuk 5 percig pihenni majd fordítsuk ki és hagyjuk kihülni.Ez frissen a legjobb, mint a legtöbb kuglófszerûség. Fagyasztva nem jó, de el lehet tartani pár napot dobozban.
  Rebeka | #2635 Üzenet | 2005-10-07 20:22:41 |
Bocsi, az elõzõ volt a VASZILOPITA. icon_redface.gif
  Ferrari | #2638 Üzenet | 2005-10-07 20:41:04 |
Szalonikiben az egyik híres tavernában elfogyott a kávé, így a tulaj nem tudta a vendégeit kiszolgálni az igazi zaccos kávéval. talált viszont nescafét. Gondolkodóba esett, hogy ebbõl hogy készítsen igazi kávét?
Shakerbe tette, hideg vizet öntött rá és rázni kezdte, amikor ki akarta önteni olyan sûrû habos krémet kapott, hogy nem tudta kiönteni, így öntött hozzá még egy kis jéghideg vizet, majd hosszú pohárba öntötte, dobott bele még egy jégkockát és egy szívószálat. Így alakult ki a híres, hûsítõ frappé.
  Ferrari | #2639 Üzenet | 2005-10-07 20:46:21 |
Szia Rebeka!

Köszi a receptet, jónak tûnik, ki fogom próbálni.
Szerintem Kriszta is.
Puszi!
  Jox | #2640 Üzenet | 2005-10-07 20:48:00 |
Szépen alakul ez a topik, valóban hasznos infókat gyüjtötök itt össze az utóbbi hozzászólásokban, gratulálok! icon_wink.gif
  Ferrari | #2666 Üzenet | 2005-10-08 20:34:05 |
a görög konyha remeke a gyros. A függõlegesen forgó nyársra rátûzött hússzeletek egész nap forognak és nagy karddal szelik le belõle mindig azt a réteget, ami már pirosra sült.
Nyelvi összefüggés: a görög gyro, gyros forgást jelent.
Az eredeti gyros birkahúsból készült.
  Ferrari | #2667 Üzenet | 2005-10-08 20:40:25 |
Görögországban különbözõ étteremfajták léteznek.
A pszisztaria, amely a sült húsokat és rostélyosokat kínálja, a taverna a húsokra és halételekre specializálódott, az esztiatoria a klasszikus görög vendéglõket jelenti, ahol egytálételek, mezedesz / falatkák / és különbözõ sültek szerepelnek és az uzeri, amely különféle halakat és tengeri finomságokat szerepeltet étlapján.
  Bohóc | #2677 Üzenet | 2005-10-08 22:25:13 |
Szia ferrari ! Nekem van egy gyanúm benned egy igazi Görög szakács veszet el czak jól titkolod igazán süthetnél valami Görögös ételt nekünk .
  Ferrari | #2680 Üzenet | 2005-10-08 22:32:57 |
Szia Bohóc !

Tévedsz !

Arról volt szó, hogy Hadnagy, Bakter és Te fogtok fõzni.

Egyébként én egyetlen receptet sem küldtem, valamit félre olvastál. icon_twisted.gif
  Bohóc | #2682 Üzenet | 2005-10-08 22:59:39 |
Szia ferrari ! Lehet félre értettem de ahogy leírtad az felér egy valomással !
  Kriszta35 | #2690 Üzenet | 2005-10-09 09:22:15 |
Húha mi szajlik itt? icon_wink.gif
  Kriszta35 | #2691 Üzenet | 2005-10-09 09:24:56 |
Szia Ferrari!

Én nagyon szeretem a gyrost, szinte odakint minden nap ettünk ebédre, mert a part mellett árulták, így nem kellett tavernába menni, csak este vacsizni.
Mondjuk én több zöldséggel, mint hússal szeretem, nem vagyok nagy húsimádó.
És Te?

Puszillak

Kriszta
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu