Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2584 Üzenet linkje2005-10-06 15:50:49 

Szia Rebeka!

Tegnap elfelejtettem írni, ha megcsináltad, mert lehet ez hamarabb lesz, légy szí írd le hogyan sikerült a süti jó?

Puszi

# 197
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2586 Üzenet linkje2005-10-06 15:57:30 

OK., de ez nálam sem holnap lesz. De itt egy kép, hogyan néz ez ki:
# 198
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2590 Üzenet linkje2005-10-06 17:37:30 

Rebeka!

Ez nagyon jól néz ki icon_biggrin.gif

# 199
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2633 Üzenet linkje2005-10-07 20:21:28 

Hozzávalók:
250 gr vaj, 2 kiskanal citromhéjreszelék, 2 1/2 csésze cukor, 6 tojás , 1 csésze sütõporos liszt , 2 csésze közönséges liszt , 1/2 kiskanál szódabikarbonát, 1 csésze tej, 2 kanál citromlé, 1/4 csésze pisztácia, 1/4 csésze tört dió, 1/4 csésze tört fehér mandulabél
Diszítéshez:
1/4 csésze pisztácia, 1/4 csésze tört dió, 1/4 csésze vágottmandulabél, 1/4 csésze cukor
Elkészítés:
1. Egy nagy kerek tortaformát béleljünk ki sütõpapírral. A forma legyen 28 cm-es. A mixerben összeverjük a vajat a citromhéjjal, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Hozzádjuk a tojásokat egyenként, jól elkavarva hogy összeálljon az egész .
2. Átteszük egy nagy tálba a mixerbõl az egész masszát. Két rendben összekeverjük a kétféle lisztet, a szodát és a tejet, majd az egészet a felvert masszával. Hozzádjuk a citromlevet és a diót.
3. Beleöntjük a tortaformába majd közepes sütõben kb. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, a tetejére rászórjuk az összekevert diszítõanyagot majd még 40 percig sütjük. Hagyjuk 5 percig pihenni majd fordítsuk ki és hagyjuk kihülni.Ez frissen a legjobb, mint a legtöbb kuglófszerûség. Fagyasztva nem jó, de el lehet tartani pár napot dobozban.

# 200
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2635 Üzenet linkje2005-10-07 20:22:41 

Bocsi, az elõzõ volt a VASZILOPITA. icon_redface.gif
# 201
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2638 Üzenet linkje2005-10-07 20:41:04 

Szalonikiben az egyik híres tavernában elfogyott a kávé, így a tulaj nem tudta a vendégeit kiszolgálni az igazi zaccos kávéval. talált viszont nescafét. Gondolkodóba esett, hogy ebbõl hogy készítsen igazi kávét?
Shakerbe tette, hideg vizet öntött rá és rázni kezdte, amikor ki akarta önteni olyan sûrû habos krémet kapott, hogy nem tudta kiönteni, így öntött hozzá még egy kis jéghideg vizet, majd hosszú pohárba öntötte, dobott bele még egy jégkockát és egy szívószálat. Így alakult ki a híres, hûsítõ frappé.

# 202
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2639 Üzenet linkje2005-10-07 20:46:21 

Szia Rebeka!

Köszi a receptet, jónak tûnik, ki fogom próbálni.
Szerintem Kriszta is.
Puszi!

# 203
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2640 Üzenet linkje2005-10-07 20:48:00 

Szépen alakul ez a topik, valóban hasznos infókat gyüjtötök itt össze az utóbbi hozzászólásokban, gratulálok! icon_wink.gif
# 204
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2666 Üzenet linkje2005-10-08 20:34:05 

a görög konyha remeke a gyros. A függõlegesen forgó nyársra rátûzött hússzeletek egész nap forognak és nagy karddal szelik le belõle mindig azt a réteget, ami már pirosra sült.
Nyelvi összefüggés: a görög gyro, gyros forgást jelent.
Az eredeti gyros birkahúsból készült.

# 205
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2667 Üzenet linkje2005-10-08 20:40:25 

Görögországban különbözõ étteremfajták léteznek.
A pszisztaria, amely a sült húsokat és rostélyosokat kínálja, a taverna a húsokra és halételekre specializálódott, az esztiatoria a klasszikus görög vendéglõket jelenti, ahol egytálételek, mezedesz / falatkák / és különbözõ sültek szerepelnek és az uzeri, amely különféle halakat és tengeri finomságokat szerepeltet étlapján.

# 206
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2677 Üzenet linkje2005-10-08 22:25:13 

Szia ferrari ! Nekem van egy gyanúm benned egy igazi Görög szakács veszet el czak jól titkolod igazán süthetnél valami Görögös ételt nekünk .
# 207
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2680 Üzenet linkje2005-10-08 22:32:57 

Szia Bohóc !

Tévedsz !

Arról volt szó, hogy Hadnagy, Bakter és Te fogtok fõzni.

Egyébként én egyetlen receptet sem küldtem, valamit félre olvastál. icon_twisted.gif

# 208
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2682 Üzenet linkje2005-10-08 22:59:39 

Szia ferrari ! Lehet félre értettem de ahogy leírtad az felér egy valomással !
# 209
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2690 Üzenet linkje2005-10-09 09:22:15 

Húha mi szajlik itt? icon_wink.gif
# 210
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2691 Üzenet linkje2005-10-09 09:24:56 

Szia Ferrari!

Én nagyon szeretem a gyrost, szinte odakint minden nap ettünk ebédre, mert a part mellett árulták, így nem kellett tavernába menni, csak este vacsizni.
Mondjuk én több zöldséggel, mint hússal szeretem, nem vagyok nagy húsimádó.
És Te?

Puszillak

Kriszta

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu